REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Žaibas (nuotr. skaitytojo)

Šiandien Nidoje siautėjo galingas škvalas, pareikalavęs jaunos merginos gyvybės.

42

Šiandien Nidoje siautėjo galingas škvalas, pareikalavęs jaunos merginos gyvybės.

REKLAMA

 Praūžusi gamtos stichija ne tik vertė medžius, laužė tvoras ir pridarė kitų nuostolių materialių nuostolių, tačiau nusinešė ir jaunos merginos gyvybę, rašo portalas etaplius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Turimais duomenimis, 20 - 24 metų mergina, vaikščiojo su draugais Nidoje esančiame miškelyje. Staiga trenkus vienam vieninteliam žaibui, jis pataikė merginai tiesiai į galvą - ji mirė vietoje.

REKLAMA

Sinoptikai skelbė, kad penktadienį daug kur, daugiausia Vakarų Lietuvoje, galimi trumpi lietūs su perkūnija, vietomis lis smarkiai, kai kur kils škvalas, kruša. Pūs pietryčių, pietų, vakariniuose rajonuose pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų vėjas, jo greitis sieks 6–11 m/s, daug kur gūsiai iki 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra bus 28–33 laipsniai.

Gelbėtojai primena, kad žaibuojant perkūnijos metu visu pirma negalima stovėti aukštose vietose, po medžiais, arti vandens, nebėgti.

Žmonės perkūnijos metu esantys automobilyje arba traktoriuje, pataikius žaibui paprastai nenukenčia. Todėl perkūnijos metu reikia sustoti, įtraukti anteną, nesiliesti prie metalinių detalių ir ramiai palaukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų