REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Viešbutis „Narutis“ Vilniaus senamiestyje (nuotr. Fotodiena.lt)

Vilniaus senamiestyje esančiame „Naručio“ viešbutyje vos prieš pora dienų kilo sujudimas. Prabangų penkių žvaigždučių viešbutį krėtė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai.

3

Vilniaus senamiestyje esančiame „Naručio“ viešbutyje vos prieš pora dienų kilo sujudimas. Prabangų penkių žvaigždučių viešbutį krėtė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią informaciją pateikė naujienų portalo tv3.lt skaitytoja. Jos teigimu, iš viso pareigūnai Pilies gatvėje įsikūrusio viešbučio teritorijoje surado penkis ten pat esančiame restorane nelegaliai dirbančius žmones.

REKLAMA

Per patikrinimą, kuris vykdytas rugpjūčio 8 dieną (trečiadienį) paaiškėjo ir daugiau pažeidimų, kuriuos galimai padarė šio viešbučio vadovai. Pavyzdžiui, rasti grynieji pinigai, kurie pagal numatytą tvarką nefigūravo bendrovės apskaitoje.

Informacija pasitvirtino

FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė patvirtino tv3.lt skaitytojos pateiktą informaciją:

„Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje, atliekant rizikos analizę dėl šešėlinių reiškinių ir tikrinant turimą informaciją, buvo atliktas tikslinis patikrinimas Vilniaus Senamiestyje veikiančiame viešbučio restorane dėl galimai nelegalių darbuotojų.“

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad šių metų rugpjūčio 8 dieną FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai patikrinimo metu nustatė, kad penki viešbučio restorane dirbę asmenys – nelegalūs darbuotojai.

„Tik tikrinimo metu buvo galima išaiškinti, kad viešbutyje dirba ir nelegalūs darbuotojai, nes visi darbuotojai dėvėjo viešbučio firminę aprangą. Nelegaliai dirbantys asmenys dirbdavo trumpą laiką – tik pusryčių metu, kuomet buvo sulaukiama didžiausio lankytojų srauto, o vėliau jie palikdavo viešbutį.

Nustatyta, kad su šiais 5 darbuotojais nebuvo sudarytos darbo sutartys, apie jų įdarbinimą, kaip tai privaloma, nebuvo informuotas teritorinis Sodros padalinys. Patikrinimo metu viešbučio seife buvo rasta grynieji pinigai, kurie nebuvo apskaityti bendrovės apskaitoje“, - pasakojo R. Andriuškaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, nelegaliai dirbo keturi lietuviai ir vienas ukrainietis.

Už tikslinio patikrinimo metu nustatytus nelegalaus darbo ir Kasos operacijų taisyklių pažeidimus viešbučio vadovui surašytas Administracinių nusižengimų protokolas, o surinkta medžiaga bus perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui dėl baudos dydžio skyrimo.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad administracinių nusižengimų kodeksas numato, jog už tokius pažeidimus gresia nuo 1 iki 5 tūkstančių eurų bauda.

Viešbučio „Narutis“ atstovė prisistačiusi Svetlanos vardu teigė, kad nėra įgaliota teikti komentarų, o jos tiesioginis vadovas šiandien esą yra išvykęs. Tad „Naručio“ atstovų komentaru šį straipsnį tikimės papildyti vėliau.

REKLAMA

Valstybės saugomas objektas

Kaip jau minėta Viešbutis „Narutis“ – vienos šeimos valdomas viešbutis, įsikūręs Vilniaus Pilies gatvėje.

Atkreipiame dėmesį, kad viešbučio pastatai – valstybės saugomi architektūros paminklai stovi UNESCO pasaulio paveldo objekto – Vilniaus senamiesčio širdyje.

Viešbutis „Narutis“ – seniausias Vilniuje ir vienas seniausių Rytų Europoje pirmą kartą paminėtas 1581 metais Kelne išleistame „Pasaulio miestų albume“, kuriame siūlomas kaip nakvynės vieta keliautojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų