REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos įkalinimo įstaigose nuteistųjų riaušės ir provokacijos gali prasidėti bet kurią akimirką. Todėl Teisingumo ministerija ir Kalėjimų departamentas čia nedelsiant įveda specialiąsias saugumo pajėgas.

Lietuvos įkalinimo įstaigose nuteistųjų riaušės ir provokacijos gali prasidėti bet kurią akimirką. Todėl Teisingumo ministerija ir Kalėjimų departamentas čia nedelsiant įveda specialiąsias saugumo pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3.lt naujienų portalui Ministro pirmininko  patarėjas Skirmantas Malinauskas patvirtino, kad Pravieniškių, Alytaus, Marijampolės ir Kybartų pataisos namuose ekipiruoti vidaus tarnybos pulkai gali būti įvesti jau šiandien, arba rytoj.

REKLAMA

„Turime informacijos, kad riaušių galimybės tikrai yra, didžiausią nerimą kelia Pravieniškių ir Alytaus pataisos namai, tačiau yra nutarta taip pat sustiprinti priežiūrą ir patruliuoti Kybartų bei Marijampolės pataisos namuose. Šiu metu kol kas neturime informacijos, kad būtų kilę didesni neramumai“, – teigė S. Malinaukas.

Pasak premjero patarėjo, pastarųjų dienų kontekstas lėmė apsisprendimą visus keturis pataisos namus kontroliuoti žymiai stipriau. Įtakos tiurėjo ir Alytaus pataisos namų ilgamečio vadovo atsistatydinimas. Ilgalaikė patirtis rodo, kad traukiantis įkalinimo įstaigų administracijai nuteistieji tampa nekontroliuojami.

REKLAMA
REKLAMA

„Turim labai rimtų įtarimų ir pasitelksime tarnybas šioj vietoj, kad buvę pataisos namų vadovai gali daryti įtaka ir naudoti ryšius su kriminalinio pasaulio atstovais, kad po jų išėjimo atrodytų, jog situacija nekontroliuojama, kyla riaušės ir panašūs dalykai“,– buvusią Pravieniškių pataisos namų administracijos situaciją prisiminė S. Malinauskas.

Patarėjo teigimu, bendras dislokuotų pajėgų skaičius siekia 400, tačiau esant būtinybei, jis gali išaugti ir iki 500 prevencinės grupės pareigūnų. Imamės prevenciškai veiks,ų, kad būtų galima nebėgti iš paskos, bet užbėgti įvykiams už akių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pravieniškėse jau pradėta dirbti, šiandien arba rytoj pradės dirbti kituose pataisos namuose. Atvažiuoja ekipiruoti vidaus tarybos pulkų atstovai, prevencinė grupė, kuri gali vykdyti rimtesnes operacijas, kratas“, – sakė S. Malinaukas.

Pasak S. Malinausko, Pravieniškių pataisos namuose yra matomos aiškios pastangos diskredituoti tiek dabartinę politinę vadovybę, kuriai norima pripiršti negebėjimą sukontroliuoti situacijos.

Sulaukėme operatyvinės informacijos, kad dalis administracijos bendradarbiauja su nusikalstamu pasauliu. Todėl tai byloja, kad situaciją reikia kontroliuoti žymiai stipriau. Taigi pajėgos įvestos mažiausiai mėnesiui, “, – tvirtino S. Malinaukas.

Pastarąsias savaites Pravieniškų pataisos namai yra drebinami įvairių skandalų. Pareigūnai jau kurį laiką bando suvaldyti padėtį Pravieniškių pataisos namuose, kur jiems nepavyksta užkardyti smurto tarp nuteistųjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų