REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Karštis (nuotr. SCANPIX)

Praėjus pirmai rugpjūčio savaitei pajutome sunkiai pakeliamų karščių. Sinoptikai dalinasi, koks bus likęs rugpjūtis. Nors karštų dienų dar bus, vis dažniau sulauksime malonios vėsos. 

20

Praėjus pirmai rugpjūčio savaitei pajutome sunkiai pakeliamų karščių. Sinoptikai dalinasi, koks bus likęs rugpjūtis. Nors karštų dienų dar bus, vis dažniau sulauksime malonios vėsos. 

REKLAMA

Antroje rugpjūčio pusėje karščiai kiek atslūgs, tačiau šilumos turėtų užtekti visą mėnesį. Oro temperatūra bus aukštesnė bent 1 laipsniu, lyginant su daugiamečiais duomenimis. Pagal daugiamečius duomenis vidutinė paros oro temperatūra antroje rugpjūčio pusėje siekia 16-18 laipsnių. Tačiau čia reiktų įvertinti ir paros oro temperatūros svyravimus: dienomis ji gali pakilti iki 21-25 laipsnių, naktimis nukristi iki 10-15 laipsnių.

Prognozuojama, kad po kiek vėsesnio savaitgalio kitos savaitės pradžioje vėl sulauksime karštų dienų. Vėsesnių orų galime laukti po Žolinių.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūtį atostogauti geriausia

Baltijos jūros temperatūra labiausiai pakyla rugpjūtį. Todėl šis mėnuo gali būti tinkamiausias atostogoms Palangoje, ar kituose Lietuvos kurortuose.

REKLAMA

„Baltijos jūros temperatūra tiesiogiai priklauso nuo metų laiko ir oro temperatūros. Baltijos jūra stipriausiai įšyla rugpjūčio mėnesį. Dėl savo šiluminės talpos, žiemą jūra šildo pajūrio kraštą, o vasarą šaldo. Todėl Klaipėdoje oro temperatūra žiema būna keliais laipsniais didesne nei Vilniuje, o vasara atvirkščiai.

Taip pat yra pastebėta, jog Klaipėdos Melnaragės paplūdimyje vandens temperatūra bus aukštesne nei Smiltinės paplūdimyje. To priežastis yra iš Kuršių Marių ištekantis stipriau įšilęs vanduo, kuris susimaišo su Baltijos jūros vandeniu ties Melnrage.

REKLAMA
REKLAMA

Na, jei karštą dieną jūra atrodė vėsi, tai vakare, atvėsus oro temperatūrai, jūros vanduo bus šiltesnis, gal termometras ir neparodys ženklaus vandens temperatūros padidėjimo, bet jutiminė vandens temperatūra tikrai bus aukštesnė“, – pasidalino Klaipėdos Universiteto Jūrų mokslų ir technologijų centro vyresnioji mokslo darbuotoja, doc. Loreta Kelpšaitė-Rimkienė.

Kartais vasara ir užsitęsia 

Rugpjūčio mėnesį saulės jau nebėra tiek daug kiek liepą, tačiau, kartais šilti orai užsitęsia iki rugsėjo.

Kaip vasara neprasideda su kalendoriumi, taip ir nepasibaigia viduryje rugpjūčio, jeigu yra normali vasara, tai dar ji prasitęsia ir rugsėjo pirmomis dienomis, bet na aišku, visų pirma reikia nepamiršti, kad saulė jau eina nuo mūsų tolyn, dienos trumpėja ir mes artėjame į rudenį. Jau pervirtom ir palengva pradedame žingsniuoti į rudens pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų