REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako, kad ragindami atšaukti interesus supainiojusią „valstiečių“ deleguotą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narę konservatoriai siekia keršto.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis sako, kad ragindami atšaukti interesus supainiojusią „valstiečių“ deleguotą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narę konservatoriai siekia keršto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK) šią savaitę konstatavo, kad „Agrokoncerno“ advokato Evaldo Valčiuko sutuoktinė, VRK narė Jonė Valčiukienė pažeidė įstatymą nedeklaravusi vyro ryšių ir priimdama su koncernu susijusius sprendimus.

REKLAMA

Konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į R. Karbauskį, reikalaudama „priimti sprendimą nedelsiant atšaukti J. Valčiukienę iš VRK, kaip pažeidusią Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, o tuo pačiu ir sulaužiusią nario priesaiką“.

„Konservatoriai savo pareiškimais, manytina, kerštauja už tai, jog LVŽS iniciatyva visuomenei tapo žinomi gėdingi jų deleguoto VRK atstovo biografijos faktai“, – į konservatorių kreipimąsi reaguoja R. Karbauskis. Jo komentarą BNS perdavė partijos vadovo atstovė Dalia Vencevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Valstiečiai“ kaltindami pateikus klaidingus duomenis apie išsilavinimą baigiantis pavasario sesijai bandė atstatydinti iš komisijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų deleguotą Vilių Semešką, bet tam balsų nepakako.

Opozicija šią nepasitikėjimo procedūrą sakė esant kerštu V. Semeškai už principingą poziciją VRK atliekant tyrimus, susijusius su „valstiečiais“.

Komentuodamas VTEK sprendimą dėl J. Valčiukienės „valstiečių“ vadovas taip pat sako turintis žinių, kad VRK narė skųs jį teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis precedento neturintis VTEK sprendimas liečia ir advokatų bendruomenę, yra susijęs su advokato ir kliento santykiu, kurį gina šalies įstatymai: J. Valčiukienės sutuoktinis, kurio sudarytos sutarties ji nenurodė Privačių interesų deklaracijoje, yra advokatas ir sutartys su juo sudarytos būtent kaip su advokatu“, – sakė R. Karbauskis.

Tyrime dėl J. Valčiukienės VTEK aiškinosi pranešime nurodytą informaciją, jog VRK narė nėra deklaravusi, kad jos sutuoktiniui yra perleistos neturtinės „Agrokoncerno“ akcininko teisės.

REKLAMA

Taip pat pranešta, jog J. Valčiukienė vasario pabaigoje dalyvavo VRK posėdyje, kur buvo svarstomas klausimas dėl „Agrokoncerno“ paramos teikimo.

Pati J. Valčiukienė sako nemananti, kad pažeidė įstatymus, ir žada sprendimą skųsti.

15min.lt skelbė, kad LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis J. Valčiukienės vyrui E. Valčiukui yra perleidęs neturtines „Agrokoncerno“, taip pat įmonės „Naisių vasara“ valdymo teises. Jis yra vienas advokatų bendrijos „Leximum“ partnerių, pati J. Valčiukienė čia dirba advokato padėjėja ir, kaip vasarį teigė 15min.lt, galėjo teikti teisines paslaugas R. Karbauskio valdytai įmonei „Naisių vasara“ jos likvidavimo procese, tačiau to nedeklaravo. Ji taip pat nebuvo nurodžiusi, kad jos vyras E. Valčiukas turi sutartį su LVŽS.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų