REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
68
V. Jakutienė atsidūrė nusikaltimo epicentre (nuotr. tv3.lt)

Vieno iš ryškiausių pastarųjų metų rezonansinių nužudymų ikiteisminis tyrimas įgauna pagreitį. Kalbame apie 2015-ųjų lapkričio 6-sios naktį automobilyje „Mercedes Benz“ sušaudytą Kauno nusikalstamo pasaulio atstovą Deimantą Bugavičių.

68

Vieno iš ryškiausių pastarųjų metų rezonansinių nužudymų ikiteisminis tyrimas įgauna pagreitį. Kalbame apie 2015-ųjų lapkričio 6-sios naktį automobilyje „Mercedes Benz“ sušaudytą Kauno nusikalstamo pasaulio atstovą Deimantą Bugavičių.

REKLAMA

Ši byla įgavo ir netikėtą atspalvį, mat nusikaltimo liudininke tapo grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė. Ji šaudynių metu esą galėjo sėdėti D. Bugavičiaus vairuojamame automobilyje.

Prabėgo beveik 3 metai po nusikaltimo ir policijos atstovai paskelbė daugiau informacijos apie šio ikiteisminio tyrimo eigą. Tiesa, iki šiol lieka neaišku, kas buvo užsakovai ir kodėl buvo susidorota su D. Bugavičiumi.

Žudikų skaičius gali keistis

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai kartu su Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorais atlieka ikiteisminį tyrimą pagal tris Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius.

REKLAMA
REKLAMA

Visų pirma, tai nužudymas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, tuomet neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir turto sugadinimas ar sunaikinimas.

REKLAMA

„Tyrimas pradėtas po to, kai 2015-11-06 apie 23.55 val., Kaune, Šėtos g. prie 5-ojo namo, savo vairuojamame automobilyje Mercedes Benz, panaudojant šaunamuosius ginklus buvo nužudytas Deimantas Bugavičius (gimęs 1988 m.).

Ikiteisminio tyrimo surinktais duomenimis asmenys, dalyvavę padarant šį nusikaltimą, į įvykio vietą atvyko ir iš įvykio vietos pasišalino automobiliu Renault Megane. 2015-11-07 apie 00.15 val., prie namo Vėtrungės g. 3, Kaunas, minėtas automobilis įtariamųjų buvo padegtas“, - pranešė Policijos departamento atstovai.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkus pakankamai duomenų dėl šių nusikaltimų padarymo Lietuvos Respublikos Generalinė prokuratūra dar 2018 m. sausio 9 d. dviem užsienio šalies piliečiams išdavė Europos arešto orderius:

REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamieji buvo sulaikyti ir pagal Europos arešto orderius išduoti Lietuvos Respublikai. 2018 metų vasarį įtariamiesiems Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo paskirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai. Vėliau suėmimo terminas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjų nutartimis buvo pratęstas dar 3 mėnesiams. Suimti asmenys užsienio šalies teisėsaugai yra žinomi, vienas iš asmenų buvo teistas du kartus.

Įtariamiesiems gali grėsti Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Kova su organizuotu nusikalstamumu yra viena iš prioritetinių pareigūnų, Lietuvos policijos ir prokuratūros, veiklos sričių, kuriai yra skiriamas ypatingas dėmesys.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovai pridūrė, kad sulaikius įtarimiuosius ir toliau atliekami aktyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai. Tad neatmetama, kad įtariamųjų ratas gali plėstis.

Mirties išvengė atsitiktinai?

Naujienų portalas tv3.lt iškart po įvykdyto nusikaltimo rašė, kad Kaune nušautas vyras buvo kartu su „Naująja pupyte“ Vita Jakutiene. Bulvariniuose žurnaluose nuolat šmėkščiojančiai moteriai tik per atsitiktinumą pavyko išvengti kulkų.

Aiškėja, kad šiurpios žmogžudystės liudininke, kai buvo nušautas Kauno nusikalstamo pasaulio atstovas Deimantas Bugavičius, buvo atlikėja, grupės „Naujosios pupytės“ narė Vita Jakutienė. Ji buvo automobilyje kartu su nužudytuoju, kai Šilainiuose Šėtos gatvėje kauniečio tykojo žudikai.

REKLAMA

Iš pradžių buvo pranešama, kad šūviai nuaidėjo V. Jakutienei išlipus iš automobilio ir nubėgus į namus paimti elektrinių vartų pultelio. Grįžusi moteris automobilyje esą rado sušaudytą naująjį savo draugą ir iškvietė pagalbą.

Tačiau vėliau buvo aptariama ir kita, realesnė, versija, esą kaukėti užpuolikai į šalia vartų stovintį mersedesą paleido apie dešimt šūvių, kai Jakutienė sėdėjo automobilyje. Nuaidėjus šūviams V. Jakutienė išbėgo iš mersedeso šaukdama D. Bugavičių vardu.

Kriminalinė praeitis

Tuomet 26-erių metų Deimantas Bugavičius buvo teistas už savavaldžiamimą. Kulkos Bugavičiui pataikė į krūtinę ir į kaklą, tad šis iškart nukraujavo ir mirė. Kaukėti užpuolikai spėjo pasprukti automobiliu „Renault“, jis rastas sudegintas.

REKLAMA

D. Bugavičius prieš nužudymą jau kurį laiką neslėpdamas draugystės linksminosi naktiniuose klubuose kartu su V. Jakutiene. Moteris yra ištekėjusi už vilniečio Justo Jakučio, kaltinamo narkotikų prekyba. 

D. Bugavičius siejamas su Kauno „Kukiukų" gauja, jis buvo ir „Agurkinių“ vadeivos Sauliaus Velečkos, kuris neseniai kalėjime vedė kitą buvusią „pupytę“ Mariną Bui, asmens sargybinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų