REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Jūros šventė (nuotr. Fotodiena.lt)

Klaipėdoje, Jūros šventės savaitgalį, specialiosioms tarnyboms darbo netrūko. Daugiausiai nelaimių kilo dėl neblaivių asmenų. Šie ne tik vairavo automobilius, pažeidė viešąją tvarką, bet ir apiplėšinėjo grasindami peiliu.

13

Klaipėdoje, Jūros šventės savaitgalį, specialiosioms tarnyboms darbo netrūko. Daugiausiai nelaimių kilo dėl neblaivių asmenų. Šie ne tik vairavo automobilius, pažeidė viešąją tvarką, bet ir apiplėšinėjo grasindami peiliu.

REKLAMA

Kiti gąsdino raketoms šaudyti skirtu ginklu. Per didįjį šventės koncertą, signalinės raketos sužalojo dvi moteris, o į ligoninę teko gabenti ir komos būklės pacientus. Pajūrio gelbėtojams Danės upėje teko kovoti su čia atsigaivinti norėjusiais nepilnamečiais.

Netrūko ir kitų kuriozinių situacijų. 

Viena iš jų, kaip Tv3.lt teigė Klaipėdos pajūrio gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki, Jūros šventės metu įvyko šeštadienį apie 2 val nakties. Buvo gautas ranešimas, kad neblaivūs asmenys Kuršių marias perplaukė vandens dviračiu. 

„Savaitgalį gelbėtojai budėjo su kateriu Danės upėje. Iš penktadienio į šeštadienį gavom skambutį iš policijos, kad girti asmenys plaukia per Kuršių marias iš Danės upės link Smiltynės. Teko sulaikyti ir atiduoti juos policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį prasidėjo ir šuoliai nuo tilto į Danės upę. Tai lėmė karšti orai, šiltos naktys. Vieni bandė perplaukti upę, bet neapskaičiavo jėgų, pradėjo burbuliuoti, teko gelbėti. Asmenys buvo neblaivūs.

REKLAMA

Tarp besimaudančių Danėje pasitaikė ir vaikų iki 14 metų. Teko jos drausminti, nes bandė maudytis, o miesto teritorijoje Danėje maudynės draudžiamos“, - tv3.lt aiškino A. Siakki.

Eilės prie alkotesterio 

Pasak gelbėtojų vadovo, paplūdimiuose praėjusį savaitgalį buvo ramu.

„Savaitgalį prie jūros poilsiautojai buvo ramūs, nes kai taip karšta ir tvanku, jie ne tokie judrūs, tingūs, tad ir paplūdimiuose ramiau.

Penktadienį teko vienai moteriai padėti grįžti į krantą iš jūros, nes nuplaukė už plūdurų, o grįžti atgal pritrūko jėgų. Šeštadienis gan ramus buvo, nes ir palijo. Sekmadienį paplūdimiuose ieškojome vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Jų tenka ieškoti kasdien, po kelis per dieną. Vaikas paeina kelis žingsnius į šoną ir per masę žmonų nebemato tėvų, nuklysta, tad randam juos už kilometro ar kelių.

Dažnas atvejis prie jūros, kai tėvai leidžia maudytis vaikams vieniems, nepaisydami net draudžiamojo ženklo, kuris įsėja apie duobes ir, kad šiose vietose didesnė tikimybė nuskęsti.

I Melnragės paplūdimyje turime profesionalų alkotesterį, leidžiame pasitikrinti blaivumą, tai net eilė norinčiųjų susidarė. Dauguma galėjo vairuoti, tačiau buvo ir tokių, kurie dar liko pailsėti ilgiau prie jūros.

Savaitgalį didelių traumų pliažuose nebuvo. Keli žmonės skundėsi padidėjusiu kraujospūdžiu, kiti perkaito saulėje“, - sakė A. Siakki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai problemų dėl girtų asmenų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) duomenimis, Jūros šventės savaitgalis praėjo ramiai. Šeštadienį šventėje budėjo 93 policijos pareigūnai ir jų pagalbininkai, sekmadienį - 43 policijos pareigūnai ir jų pagalbininkai. Daugiausiai surašytų protokolų dėl girtų asmenų.

„Džiaugiamės, jog Jūros šventės savaitgalis Klaipėdoje praėjo gana ramiai. Per 3 dienas iš įvairių renginių vietų į policiją pristatyti 32 piliečiai, 4 iš jų nepilnamečiai.

Renginių metu pareigūnai Klaipėdoje surašė 37 protokolus – 9 už nedidelius viešosios tvarkos pažeidimus, 20 už girtų pasirodymą viešoje vietoje, 4 už prekybos taisyklių pažeidimus ir vieną už pirotechnikos naudojimą draudžiamoje vietoje, taip pat užregistruoti 2 apiplėšimai Klaipėdos senamiestyje“, - teigė KAVKK atstovai.

REKLAMA

Anot pareigūnų, šeštadienio naktį uostamiestyje netrūko pranešimų apie konfliktines situacijas. Dėl itin didelio žmonių srauto Kruizinių laivų terminale buvo net prasilenkti sunku, tad pasitaikė grupių apsistumdymų. Šeštadienio naktį į ligoninę buvo pristatyti 6 asmenys. Tarp jų viena nepilnametė, apsinuodijusi alkoholiu.

Siautė vagys

Didelių vagysčių šventės metu pavyko išvengti. Kol kas užregistruota tik viena kišenvagystė: mugėje, iš rankinės pavogta piniginė. Kaip praneša Klaipėdos policija, šeštadienį buvo gautas 35-erių metų Klaipėdos rajono gyventojos pareiškimas, kad tą pačią dieną apie 16.40 val. Jūros šventės metu, veikiausiai Danės gatvėje iš moters rankinės ilgapirščiai ištraukė juodą piniginę su 90 eurų, asmens dokumentais. Padaryta žala – 140 eurų.

REKLAMA

Policijai pranešta ir apie dingusį telefoną. Teigiama, kad Priešpilio gatvėje nuo staliuko galimai buvo pavogtas mobilusis telefonas. Šeštadienį sulaukta ir pranešimo, kuriam 55-erių metų Šiaulių gyventojas teigia, kad būdamas Smiltynės paplūdimio bare paliko savo kuprinę su 150 eurų, telefonu "Nokia 3310", kitais daiktais, o grįžęs po kelių minučių kuprinės neberado.

Neblaivūs vairuotojai ir grasinimai

KAVPK duomenimis, šeštadienį prieš pat vidurnaktį, Nendrių gatvėje pareigūnai sustabdė įtartinai manevravusį automobilį "Renault Scanic", jį vairavusiam 46-erių metų vyrui nustatytas 2.14 prom. girtumas. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Artėjant 1 val. nakties sulaikyta ir kita neblaivi 60-ies metų vairuotoja. Ji įkliuvo Sausio 15-osios g. vairuodama lengvąjį automobilį "Ford Focus". Moteriai nustatytas 1.64 prom. girtumas, ji uždaryta į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į policijos areštinę pareigūnams uždaryti teko ir stipriai nuo alkoholio apsvaigusį 51 metų vyrą. Šis Klaipėdoje, sekmadienio pavakarę, apie 16.40 val namo laiptinėje, gyventojams grasino raketomis šaudyti skirtu šautuvu. Klaipėdiečiui nustatytas 3 promilių girtumas.

Sekmadienį, liepos 29 dieną, gautas 1968 m. gimusio klaipėdiečio pareiškimas, kad penktadienio naktį, apie 00.05 val. šalia Kūlių vartų g., Klaipėdoje, esančiame kieme, 3 nepažįstami asmenys sumušę bei sužaloję peiliu iš vyro atėmė 50 eurų ir pasišalino. Ligoninėje vyrui diagnozuota pilvo sienos žaizdos, po apžiūros nukentėjusysis gydosi ambulatoriškai.

Panašus užpuolimas užfiksuotas ir šeštadienio naktį. Sekmadienį į policiją kreipėsi 1984 m. gimęs klaipėdietis. Policijos duomenimis, šeštadienį, apie 03.00 val., Klaipėdoje, Kepėjų g., prie vyriškio priėjo trys nepažįstami vyrai, vienas iš jų kumščiu sudavė smūgį į pilvą bei iš kelnių kišenės ištraukė mobiliojo ryšio telefoną „Samsung Galaxy S8 Plus“, ir piniginę, kurioje buvo jo asmens tapatybės kortelė ir apie 200 eurų.

REKLAMA

Greitosios medikams klaidinantys pranešimai

Pasak Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotojos Nijolės Dambrauskienės Jūros šventės metu sulaukta kone dvigubai daugiau iškvietimų negu įprastą dieną. Tačiau apie 80 procentų pacientų, skubios pagalbos neprireikė.

„Iškvietimų buvo daug, ypač penktadienį ir šeštadienį. Šeštadienį sulaukėme apie 40 procentų, penktadienį apie 30 procentų daugiau iškvietimų negu įprastai. Bet dauguma jų – neproduktyvūs.

Žmonės kviečia greitąją gulintiems žmonėms, o kai atvažiuojame, pakeliame juos, šie atsisako pagalbos arba tikina, kad nekvietė greitosios. Pasitaiko, kada skambinantieji nurodo netikslią įvykio vietą arba nieko nerandame atvykę.

REKLAMA

Jūros šventės metu į iškvietimus nevėlavome, į visus atvykome laiku. Bet iš visų iškvietimų apie 80 procentų pacientų nereikėjo skubios pagalbos.

Buvo ir šiek tiek traumų patyrusių pacientų, apsinuodijimų alkoholiu. Daugiau iškvietimų buvo ir dėl širšių įkandimų. Žmonės išsigandę, netinkamai elgiasi, pradeda baidyti ir širšės kanda, arba įgelia prispaustos. Taip pat buvo iškvietimų dėl saulėje perkaitintų vaikų, šių daugiau pasitaikė šeštadienio vakare.

Į ligoninę buvo pristatyti ir 2 perdozavę asmenys. Kaip įtariama, moteris apsinuodijo alkoholiu, o vyras neaiškios kilmės medžiagomis, gali būti narkotinėmis medžiagomis. Abu komos būklėj išvežti į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat šventės metu nukentėjo dvi moterys nuo signalinės raketos, paleistos iš laivelio. Ji sužalojo joms kojas“, - tv3.lt pasakojo N. Dambrauskienė.

Signalinė raketa sužalojo moteris

Pastaroji pašnekovės įvardinta nelaimė nutiko Jūros šventės metu Šiauriniame rage, kur minia žmonių klausėsi Andriaus Mamontovo koncerto.

Kaip įtariama, signalinė raketa buvo paleistos iš laivo, Jūros šventės fejerverkų metu. Taip papramogauti sumaniusi laivo įgula iš viso paleido dvi raketas: viena sėkmingai užgeso, o kita nusileido Šiauriniame rage ir kliudė dviejų moterų kojas.

Nukentėjo 28 ir 64 metų moterys. Abi greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentos į Klaipėdos respublikinę ligoninę.

REKLAMA

Į nelaimės atskubėjusiems policijos pareigūnams, liudininkai pasakojo, kad galimai signalinės raketos buvo paleistos iš Gdanske (Lenkija) registruotos jachtos „Bonawentura“. Policijos pareigūnai aiškinasi situaciją, o nuo signalinės raketos nukentėjusios moterys gydosi ambulatoriškai.

Taip pat greitosios automobilis savaitgalį skubėjo ir į Smiltynę. Čia laivui atsitrenkus į krantinę, vienas vyras prarado sąmonę, keli buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų