REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Yra pradėtas tarnybinis patikrinimas, kurio metu bus išsiaiškintos aplinkybės“, – sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pareigūno veiksmai sukėlė ir visuomenės pasipiktinimą. Naujienų portalas tv3.lt sulaukė daugybės užklausų paviešinti tą patį vaizdo įrašą. Maža to, šiandien paaiškėjo ir daugiau šio nemalonaus įvykio aplinkybių. Mat iš vaizdo įrašo nebuvo aišku, kodėl kilo pats konfliktas. Skaitytojai išvydo tik jo dalį ir pačią atomazgą.

Įvykio aplinkybės

R. Matonis pasakojo, kad viskas prasidėjo policijai šeštadienį gavus prekybos centro pranešimą apie vagystę, buvo sulaikyta viena mergina, kuri, anot R. Matonio, priešinosi pareigūnams ir spyrė pareigūnei į koją, todėl buvo sulaikyta.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, aiškinantis įvykio aplinkybes suėjo nemažas būrys jaunuolių, todėl policija iškvietė pastiprinimą. „Kaip matome vaizdo įraše, tuomet įvyko konfliktas su pareigūnais“, – sakė jis.

REKLAMA

R. Matonis pripažino, kad taip bendrauti policija su piliečiais negali bei pripažino, kad žmonės jau atprato nuo tokio policijos bendravimo, kuris prieš dešimtmetį buvo dažnas.

„Įrašas tikrai nėra malonus, taip elgtis policijos pareigūnas, taip bendrauti su piliečiais tikrai negali. Bet vertindami turime matyti visą vaizdą, išsiaiškinti visas detales – dėl ko kilo konfliktas, kas atsitiko. Turime pareigūno parodymus, vaizdo įrašą, manau, bendrą vaizdą susidarysime (...), viską įvertinsime ir pateiksime visuomenei atsakymą“, –  sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tūkstančiai peržiūrų

Anot jo, įrašas užfiksuotas Naujojoje Vilnioje esančio prekybos centro aikštelėje, pareigūnas dirba Vilniaus patrulių rinktinėje.

Įrašas viešojoje erdvėje ėmė plisti šeštadienį, jis peržiūrėtas keliasdešimt tūkstančių kartų. Jame matoma, kaip patrulis šiurkščiai bendrauja su keliais jaunuoliais, liepia jiems nešdintis, užfiksuojamas ir fizinis pareigūno kontaktas.

Vaizdo įrašas padarytas Naujosios Vilnios rajone, Vilniuje, Pergalės ir S.Batoro gatvių sankryžoje stovinčios parduotuvės „Maxima“ automobilių stovėjimo aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų