REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Remigijus Šimašius (tv3.lt koliažas)

Didžiosioms Vilniaus atliekų tvarkymo bendrovėms paskelbus norą trauktis iš sostinės dėl patiriamų nuostolių, miesto meras Remigijus Šimašius ramina vilniečius – šiukšlių išvežimo kaina keistis neturėtų.

67

Didžiosioms Vilniaus atliekų tvarkymo bendrovėms paskelbus norą trauktis iš sostinės dėl patiriamų nuostolių, miesto meras Remigijus Šimašius ramina vilniečius – šiukšlių išvežimo kaina keistis neturėtų.

REKLAMA

Ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad atliekų tvarkymo bendrovės „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ ketina trauktis iš sostinės, nes jų veikla po įgyvendintos atliekų tvarkymo reformos tapo nuostolinga.

Savo ruožtu savivaldybė skelbs konkursą įmonių aptarnaujamoms teritorijoms, kur tikisi ir užsienio bendrovių dalyvavimo. Dar ketvirtadienį teigta, kad šiukšlių tvarkymas vilniečiams gali kiek pabrangti.

Kainos pokyčių neprognozuoja

Tačiau Vilniaus miesto meras R. Šimašius užtikrina, kad didžiųjų rinkos žaidėjų pasitraukimas iš atliekų tvarkymo Vilniuje gyventojams rūpesčių nesukels. Be to, meras žada, kad ir kaina, kurią vilniečiai mokės už šiukšlių išvežimą, keistis neturėtų.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu tikras, kad galutinė kaina miestiečiams nesikeis. Pirmiausia, dėl ko kaina apskritai sumažėjo, nes vežėjų įtaka ir dalis sumažėjo. Jei anksčiau vežėjai kontroliavo viską ir dar per neskaidrius santykius su daugiabučių namų administratoriais apskritai sudarydavo neaiškius sandorius, tai dabar jų dalis bendroje sistemoje yra kiek didesnė nei ketvirtadalis, galbūt trečdalis. Nematau, kad kainos keisis drastiškai ar kažkaip. Aš tikrai matau galimybę, kad kainos liks tokios pačios“, – tv3.lt kalbėjo R. Šimašius.

REKLAMA

Meras pastebi, kad šiemet įgyvendinta atliekų tvarkymo reforma daugeliui verslų buvo nenaudinga, mat mažėjo ne tik jų įtaka rinkoje, bet ir paslaugų kainos gyventojams.

„Tai vienas iš tokių stabdymo įrankių prieš tas reformas buvo visų vežėjų bylinėjimasis dėl konkurso sąlygų, kuriose buvo galimos išėjimo sąlygos iš sutarties. Tai yra, ilgi įspėjimo terminai užtikrinimas sklandumo viso. Tikrai džiaugiuosi, kad tas sąlygas mes apgynėme ir dabar, kaip matome, jomis tenka pasinaudoti, apginant vilniečių interesus“, – sakė R. Šimašius. Pagal su savivaldybe sudarytą sutartį, „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ atliekas turės tvarkyti dar iki 12 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šimašius taip pat mano, kad „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ pergalvojo savo sutartis, nes, įgyvendinus reformą, užkirstas kelias karteliniams susitarimams.

„Turbūt tai pirmas atveji viešųjų pirkimų istorijoje, kur akivaizdžiausiai matosi, kad ne tik kažkokių „atkatų“ schemų nebuvo, bet ir kartelinių susitarimų nė kvapo nebuvo. Konkurencija taip nuspaudė kainas, kad įmonės apsižiūrėjo, jog ilgalaikis kontraktas, kurį jie laimėjo – ne auksinė višta, dedanti kiaušinius, o vis dėlto reikalaujama iš jų (dirbti) rimtai“ – pastebėjo R. Šimašius.

Aptarnauja daugumą mikrorajonų

Vilniaus savivaldybė praėjusių metų spalį pasirašė 5 m. trukmės sutartis su trimis bendrovėmis – „Ekonovus“, „Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ecoservice“ ir „VSA Vilnius“ dabar tvarko atliekas Verkių, Fabijoniškių, Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio, Naujosios Vilnios, šiaurinėje Rasų seniūnijos dalyje, Pašilaičių, Justiniškių, Šeškinės, Viršuliškių, Karoliniškių, Pilaitės, Lazdynų, Senamiesčio, Žvėryno, Naujamiesčio ir Vilkpėdės seniūnijose.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas ketvirtadienį BNS sakė neabejojantis, kad „Ecoservice” ir „VSA Vilnius“ dalyvaus naujajame konkurse.

Nuo gegužės 1 d. sostinėje įdiegta nauja komunalinių atliekų surinkimo ir vežimo sistema. Pagal naująją tvarką atliekų vežėjai sudaro sutartis tiesiogiai su savivaldybe, o ne su gyventojais, todėl ir mokėjimo pranešimus atliekų turėtojai gauna tiesiogiai iš savivaldybės įmonės „VASA“.

Visi Vilniaus mikrorajonai padalinti į kelias zonas, o kiekvienai jų priskirta po vieną atliekų administratorių. Konteineriai ištuštinami ne dažniau kaip kartą per parą ir ne rečiau kaip kartą per dvi savaites, o tikslų grafiką galite rasti „VASA“ puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų