REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Paplūdimyje (nuotr. SCANPIX)

Nors šią vasarą orų staigmenų gausu kaip niekada, šis savaitgalis, atrodo, betgi labai ramiai vasariškas. Šilumos iš tikrųjų nepritrūks, o krituliai beveik nekankins.

30

Nors šią vasarą orų staigmenų gausu kaip niekada, šis savaitgalis, atrodo, betgi labai ramiai vasariškas. Šilumos iš tikrųjų nepritrūks, o krituliai beveik nekankins.

REKLAMA

Lietuvoje artimiausią naktį bus nepastoviai debesuota. Lietaus tikimybė nedidelė. Vietomis rūkas. Vėjas silpnas. Numatoma temperatūra nuo 14 iki 17 laipsnių.

Sekmadienio dieną nepastoviai debesuota. Žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas šiaurės vakarų, šiaurės, 5–10 m/s. Na, ir bus šilta – nuo 24 iki 29 laipsnių.

Sostinės apylinkes bei rytinius Lietuvos rajonus dengs pavieniai debesys. Kaune bus giedriau, saulėto sekmadienio gali tikėtis ir visi pajūrio gyventojai bei ten atostogaujantys svečiai.

Pirmadienį vietomis (didžiausia tikimybė rytiniuose rajonuose) trumpai su perkūnija palis. Vėjas šiaurės vakarų, šiaurės, 5–10 m/s. Temperatūra naktį nuo 16 iki 18, dieną nuo 24 iki 28 laipsnių šilumos. Panašūs orai numatomi ir antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Saugoti sveikatą - privaloma

Nors vasara lepina karštais orais, kurie kartais net sveikam žmogui tampa tikru iššūkiu, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis dabartinė temperatūra kelia didelį pavojų. Dėl kaitrių orų gali sutrikti širdies ritmas, pakilti kraujospūdis, pablogėti bendra sveikata ar net ištikti insultas arba infarktas.

REKLAMA

Kaip sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis apsisaugoti nuo karščio pasekmių, pavojingų net gyvybei, pasakoja gydytoja kardiologė Greta Radauskaitė.

Gydytojos teigimu, karšti vasaros orai sergančius širdies ligomis ypač vargina dėl to, kad netenkama daug skysčių ir elektrolitų. Pacientams, kuriems iki tol buvo sureguliuotas kraujospūdis, dėl skysčių stokos galimas visiškas kraujospūdžio disbalansas.

Taip pat esant aukštai oro temperatūrai ir daug prakaituojant, organizmas praranda daug kalio ir magnio. Pasak kardiologės, esant jų trūkumui dažnai atsiranda širdies ritmo sutrikimai, pavyzdžiui, prieširdžių virpėjimai.

Taip pat turintiems išeminę širdies ligą, išsivysčiusią dėl širdies kraujagyslių užsikimšimo arba trombo, karštomis vasaros dienomis dažnai padidėja pulsas, dažniau pradeda kartotis krūtinės anginos priepuoliai, mažėja fizinio krūvio tolerancija bei prastėja bendra savijauta.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų