REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai įvardijo avaringiausią mėnesį ir savaitės dieną

Panevėžio apskrities policija pristatė 2018 m. pirmojo pusmečio rezultatus. Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas kalbėjo, kad registruojamų įvykių skaičius auga dėl didėjančio gyventojų nepakantumo pastebint pažeidimus ir džiaugėsi, kad Panevėžio apskrities policijos registruotų nusikalstamų veikų ištyrimo procentas viršija šalies nusikaltimų ištyrimo procento vidurkį (62,6 proc.).

Panevėžio apskrities policija pristatė 2018 m. pirmojo pusmečio rezultatus. Panevėžio apskrities policijos viršininkas Egidijus Lapinskas kalbėjo, kad registruojamų įvykių skaičius auga dėl didėjančio gyventojų nepakantumo pastebint pažeidimus ir džiaugėsi, kad Panevėžio apskrities policijos registruotų nusikalstamų veikų ištyrimo procentas viršija šalies nusikaltimų ištyrimo procento vidurkį (62,6 proc.).

REKLAMA

Taip pat šis rodiklis (nusikalstamų veikų ištyrimas) nors nežymiai tačiau nuoseklaus pareigūnų darbo dėka didėja. Panevėžio apskrityje 100 000 gyventojų tenka 1 012 nusikalstamų veikų. Šis rodiklis nežymiai sumažėjo, lyginant su 2017 metų pirmojo pusmečio rodikliu (1 053 nusikalstamos veikos).

Išaugo nepilnamečių įvykdomų nusikalstamų veikų skaičius

Visuomenė vis dar susiduria su gajomis alkoholio ir narkotinių ar psichotropinių medžiagų problemomis. Lyginant su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, 62,4 proc. išaugo nepilnamečių įvykdomų nusikalstamų veikų skaičius, 21,7 proc. padaugėjo nusikaltimų, kuriuos įvykdo neblaivūs asmenys, net 87,5 proc. išaugo nusikaltimų skaičius, kuriuos vykdant asmenys buvo apsvaigę nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Viršininkas kalbėjo apie policijos rengiamas prevencines programas, kurias remia savivaldybės. Tai padeda užtikrinti gyventojų saugumą, skatinti policijos rėmėjų veiklą ir saugių kaimynystės grupių kūrimą.

REKLAMA

Pareigūnai laiku spėja sureaguoti į 90 proc. įvykių

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas T. Glotovas sakė, kad reaguodami į A lygio (kai žmogaus sveikatai ar gyvybei gresia pavojus) iškvietimus, pareigūnai laiku (per 12 min.) spėja sureaguoti į 90 proc. įvykių. Taip pat įvardijo priežastį, kodėl nespėjama į tokio lygio iškvietimus reaguoti 100 proc.: „Tai dėl didelių atstumų iki įvykio vietos, tačiau nors atstumai dideli, tačiau laiko skirtumai maži. Net jei į įvykio vietą pareigūnai atvyksta per 12,5 min. tai kvalifikuojama, kaip nespėjimas sureaguoti“.

REKLAMA
REKLAMA

Nerimą kelia neblaivūs smurtautojai

Vis dar dominuoja smurto artimoje aplinkoje atvejai ir pastebima liūdna tendencija, kad dažniausiai smurtautojai ir nuo smurto nukentėję asmenys įvykio metu neblaivūs.

T. Glotovas sakė, kad nerimą kelia ne tik neblaivūs smurtautojai, bet ir karą keliuose keliantys neblaivūs transporto priemonių vairuotojai. Pasak Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininko praeita savaitė rekordininkė – Panevėžio apskrities policijai įkliuvo net 16 neblaivių vairuotojų, kurių alkoholio kiekis kraujyje viršijo vidutinio girtumo laipsnį.

Išsiaiškino didelio kieko narkotinių medžiagų platinimo atvejį

Taip pat pristatytos kelios Panevėžio apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ištirtos nusikalstamos veikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2018 m. gegužės mėn. pradžios pareigūnai aiškinosi didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo atvejį Panevėžyje. Nusikaltimą vykdė asmenys nuo 30 iki 52 metų amžiaus. Asmenys veikė ypatingai kruopščiai planuodami nusikalstamą veiką. Pareigūnai išsiaiškino, kad narkotinės medžiagos (kanapės ir jų dalys) buvo skirtos ne tik Panevėžio bet ir Vilniaus miesto rinkai. Asmenys naudojosi keliomis patalpomis Panevėžio mieste narkotinėms medžiagoms laikyti. Kanapes ir jų dalis vakuumuodavo plastikiniuose maišeliuose, kad šios neskleistų kvapo, būtų paprasta slėpti bei transportuoti.

Kratų metu rasta daugiau nei 18 kg narkotinės medžiagos (kanapių ir jų dalių). Rinkoje jų vertė siektų 180 000 eurų. Pareigūnai penkiems asmenims pareiškė įtarimus, visiems taikomos kardomosios priemonės. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu užtraukia baudžiamąją atsakomybę ir laisvės atėmimą iki penkiolikos metų.

REKLAMA

Daugėja vagysčių ir sodybų

Nuo kovo pabaigos iki liepos pradžios Panevėžio apskrityje pastebėtas vagysčių iš gyvenamųjų ir negyvenamųjų sodybų pagausėjimas. Ilgapirščiai kėsinosi į greitai ir lengvai realizuojamus brangius daiktus: keturračius, žoliapjoves, sodo traktoriukus ir kt. Sulaikyti du asmenys, kuriems pareikšti įtarimai dėl penkių nusikalstamų veikų. Kratų metų paimta daug įvairių vogtų daiktų. Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą asmenims gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Avaringiausias mėnuo – gegužė

Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas V. Mačėnas įvardijo avaringiausią praėjusio pusmečio mėnesį Panevėžio mieste. Gegužės mėnesį Panevėžyje registruota 16 eismo įvykių. Avaringiausios savaitės dienos – pirmadieniai (17 eismo įvykių) ir penktadieniai (14 eismo įvykių). Ypatingai atsargiai vairuoti turėtume piko metu, nuo 16 val. iki 18 val., o saugiausia Panevėžyje į gatves išriedėti sekmadieniais ir antradieniais.

REKLAMA

Pirmąjį 2018 m. pusmetį už KET pažeidimus surašyta 15 228 protokolų. Net 7 457 protokolai skirti greičio mėgėjams už leistino greičio viršijimą. V. Mačėnas priminė, kad greičio viršijimo tolerancijos riba – 10km/h, tačiau reikėtų nepamiršti, kad policijos pareigūnai dažnai vykdo priemones, kai taikoma nulinė greičio tolerancija.

Nerimą kelia smurtas artimoje aplinkoje

Panevėžio apskrities VPK viršininkas E. Lapinskas apibendrino, kad kaip ir visos šalies mastu, taip ir Panevėžio apskrityje, nerimą kelią smurtas artimoje aplinkoje, neblaivūs vairuotojai ir per menkas gyventojų dėmesys savo turto saugumui. Pasak viršininko, fiksuojami atvejai, kai asmenys nuo ilgapirščių nukenčia ne pirmą kartą, tačiau nepasimoko iš savo klaidų, neužtikrina pakankamos savo turto apsaugos.

Autorius: Rasa MEIŠTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų