REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Saulėtas Jūrmalos paplūdimys: pasižvalgykite! Audriaus Bareišio nuotr.

Kartais rinkdamiesi poilsio kryptį taip stengiamės nuskristi kažkur už tūkstančių kilometrų, kad pamirštame, jog šauniai pailsėti bei pakeisti aplinką galima nebūtinai sukorus milžiniškus atstumus.

86

Kartais rinkdamiesi poilsio kryptį taip stengiamės nuskristi kažkur už tūkstančių kilometrų, kad pamirštame, jog šauniai pailsėti bei pakeisti aplinką galima nebūtinai sukorus milžiniškus atstumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypač tokie žodžiai įgauna prasmę šį sezoną, kai pagaliau sulaukėme vasaros, kuri net Lietuvoje leidžia pasilepinti saulės voniomis. Bet noras keliauti yra įaugęs į daugelio žmonių kraują, tad nebūtina save suvaržyti.

REKLAMA

Šįkart apie vieną iš lietuvių jau daugelį metų itin gerai vertinamą poilsio kryptį – Jūrmalą.

Itin daug lietuvių

Norite pakeisti aplinką, pasižvalgykite po mūsų kaimynę Latviją ir būtinai užsukite į lietuvių pamėgtą Jūrmalos kurortą. Anot čia dirbančių Turizmo informacijos centro (TIC) darbuotojų, lietuvių Jūrmaloje apstu.

Ir tuos žodžius tv3.lt pašnekovai iškart pagrindžia skaičiais. Štai pernai Jūrmaloje bent vienai nakčiai liko net 42 tūkst. lietuvių. O tai sudaro net 7 proc. visų šio Rygos pašonėje įsikūrusio kurorto lankytojų srauto.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmauja, savaime suprantama, latviai, antroje vietoje žengia rusai. Lietuvių Jūrmaloje apsilanko daugiau nei estų ir vokiečių. Būtent iš šių šalių į Jūrmalą atvyksta daugiausia poilsiautojų.

Apgyvendinimo dilema

TIC atstovai atkreipia dėmesį į esminį Jūrmalos ir, tarkime, Palangos skirtumą. Jūrmaloje nėra daug hostelių arba žmonių, kurie privačiai užsiimtų gyvenamosios vietos nuomos paslaugomis.

„Todėl poilsiautojams, ieškantiems ekonomiškų variantų, dažnai kyla dilema, kur apsistoti. Dažnai priimamas sprendimas nakvynę susirasti šalia esančioje Rygoje. Tad nakvynės kaina arčiau jūros ir centro esančiose apgyvendinimo įstaigose 2-4 žmonėms gali kainuoti ir 200-300 eurų. Ne kiekvienas gali sau tai leisti. Žinome situaciją Palangoje ir galime pasakyti, kad vasarą Jūrmaloje tikrai nėra pigu. Kainos čia didesnės nei Lietuvoje“, - pabrėžė TIC atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, nėra taip, kad norintys sutaupyti būtinai turi vykti į Rygą. Jūrmaloje yra įrengti kempingai ir, anot TIC atstovų, juose apsistoja tikrai daug žmonių.

Vilioja paplūdimys

Tad kas vilioja poilsiautojus į Jūrmalą? TIC atstovai neabejoja – švarūs ir poilsiui itin gerai pritaikyti paplūdimiai.

„Čia tikrai neatvyksta tie žmonės, kurie nori linksmintis iki paryčių naktiniuose klubuose. Apskritai Jūrmaloje nėra nė vieno naktinio klubo. Jūrmala patraukli poroms bei jaunesnėms ir vyresnėms poroms. Žmonės čia randa pramogų tiek sau, tiek vaikams. O svarbiausia – itin švarius paplūdimius“, - Jūrmalos išskirtinumą pabrėžė TIC atstovė.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt pašnekovė pridūrė, kad paplūdimiai yra pritaikyti neįgaliesiems. Pamatykite, kaip jie atrodo – nuotraukų galerijoje:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų