REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO priešakinių pajėgų batalione tarnybą antradienį pradėjo Čekijos kariai.

NATO priešakinių pajėgų batalione tarnybą antradienį pradėjo Čekijos kariai.

REKLAMA

Kaip informavo Krašto apsaugos ministerija, Rukloje dislokuotame NATO vienete tarnaus apie 240 Čekijos karių.

REKLAMA
REKLAMA

„Čekijos karių kontingento prisijungimas žymi naują skyrių dar neilgoje NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Lietuvoje istorijoje“, – ceremonijos metu sakė NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Lietuvoje vadas pulkininkas leitenantas Wolfas Ruedigeris Otto (Vulfas Rudigeris Otas).

REKLAMA

Čekijos kariai į Lietuvą atvyko iš įvairių kariuomenės vienetų, bet pagrindą sudaro kariai iš 41-ojo mechanizuotojo pėstininkų bataliono, dislokuoto Čekijos šiaurės vakarinėje dalyje. Naujasis kontingentas su savimi atsigabeno pėstininkų kovos mašinas „Pandur-II”, ginkluotas 30 mm patrankomis ir prieštankinėmis raketomis „Spike”.

„Prisijungdami prie NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės Lietuvoje, tuo pačiu jūs tampate ir brigados „Geležinis Vilkas“ dalimi. Jūsų tarnybos laikotarpiu brigada „Geležinis Vilkas“ pasistengs jums užtikrinti geriausias tarnybos sąlygas, taip pat ir sudėtingas pratybas bei mokymus“, – į Lietuvą atvykusius čekų karius pasveikino Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius.

Reaguodama į Rusijos agresiją Ukrainoje ir aktyvumą Baltijos jūros regione, NATO pernai įkūrė po tarptautinį batalioną Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Juose tarnauja maždaug po tūkstantį karių. Lietuvoje dislokuotame Vokietijos vadovaujamame NATO vienete iš viso tarnauja apie 1200 sąjungininkų karių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų