REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Palanga (nuotr.: Palangos turizmo informacijos centro)

Klaidinga manyti, jog Palangoje vienintelė nemokama pramoga – maudynės jūroje. Turizmo specialistai sudarė ilgą sąrašą, ką šiame kurorte vasarą veikti šeimoms , neišleidžiant nė cento.

22

Klaidinga manyti, jog Palangoje vienintelė nemokama pramoga – maudynės jūroje. Turizmo specialistai sudarė ilgą sąrašą, ką šiame kurorte vasarą veikti šeimoms , neišleidžiant nė cento.

REKLAMA

Kaip vieną šio sezono naujieną Palangoje, turizmo ekspertai pristato apžvalgos aikštelę bažnyčios bokšte. Kiekvienas atvykęs į Palangą, gali pamatyti šį miestą ir paukščio skrydžio – 20 m aukščio. Teks pakilti į Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšte įrengtą apžvalgos aikštelę.

Čia pro bokšto langus galima matyti miesto panoramą bei jūrą, o pakėlus akis į viršų, visai iš arti išvysti įspūdingo dydžio bažnyčios varpus bei jų mechanizmą. Lankytojams skirta zona įrengta būtent varpų aikštelėje. Tačiau norintieji apsilankyti turi žinoti, jog į 21,4 metro aukštyje įrengtą apžvalgos aikštelę teks kopti laiptais. Tačiau pakeliui yra tarpinė laiptų aikštelė. Joje galima apžiūrėti bažnyčios laikrodžio mechanizmą bei perskaityti laikrodžio naudojimo instrukciją.

„Norime pasidžiaugti šių metų naujiena, kad atidaryta apžvalgos aikštelė Palangos bažnyčios bokšte. Žmonės lipa į apžvalgos aikštelę pasigrožėti Palangos vaizdais iš 20 metrų aukščio, o lipdami į bažnyčios bokštą susipažįsta ir su jos architektūra. Tai tikrai įdomus objektas“, - Tv3.lt teigė Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nemokamos ekskursijos

Norintiesiems geriau pažinti Palangą, kiekvieną pirmadienį organizuojamos nemokamos ekskursijos. Jos prasideda nuo Turizmo informacijos centro. Iš čia pėsčiomis žingsniuojama Vytauto gatve iki Birutės parko. Gidas pasakoja Palangos istoriją ir supažindina su svarbiausiais kurorto lankytinais objektais. Ekskursijos vedamos lietuvių kalba 10 val., rusų kalba 17 val. Kadangi jos labai populiarios - būtina išankstinė registracija Palangos turizmo informacijos centre.

REKLAMA

„Labai stengiamės ir rūpinamės savo svečiais, kad šie nenuobodžiautų. Tad užsukę į Palangos turizmo informacijos centrą nuo birželio 15 d. galės vykti į nemokamos ekskursijas po Palangos miestą. Ekskursijos vyks lietuvių ir rusų kalbomis. Tačiau į jas reiktų registruotis iš anksto.

Taip pat nuo birželio 15 d., kasdien žmonės galės pasirinkti kur norėtų keliauti, po visą Klaipėdos regioną, bet šios ekskursijos jau bus mokamos.

Dar turime idėją, šiemet pasiūlyti elektromobiliu ekskursijas“, - sako R. Kmitienė. 

Pašnekovė primena, kad miesto svečiai, poilsiautojai nepamirštų puikiai kurorte išvystytų dviračių takų šie veda iki Klaipėdos, iš jos galima pasiekti ir Nidą.

REKLAMA
REKLAMA

Tiškevičių bulvaras

„Dar vis kaip naujieną pristatome ir grafų Tiškevičių alėją, kuri prasideda nuostabiais mediniais vartais, o alėjos pabaigoje visuomet galite susitikti su grafu Tiškevičiumi ir grafiniene, su jais nusifotografuoti, o paglosčius šuniuko nosį, sugalvoti norą, jis tikrai išsipildys“, - tikina R. Kmitienė.

Pažintiniame ture po Tiškevičių alėją turizmo specialistai kviečia atrasti kitokią Palangą. Šimtmečiu nutolusius laikus, kai poilsiui kurorte neatsispirdavo garbingiausios Europos aristokratų šeimos, o gandas apie gydantį pušynų orą ir Baltijos jūros poveikį sklido toli už šalies ribų.

Interaktyvus pažintinis turas „Tiškevičių bulvaras“ atveria nuostabios grafų Tiškevičių epochos nekilnojamojo kultūros paveldo ir gyvenimo būdo ženklus Palangoje. 20-ies objektų maršrutas paįvairintas vaizdine, garsine bei grafine medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palangos pasakų parkas

Čia užsukti kviečiami tiek mažieji, tiek ir suaugę poilsiautojai. Lietuviškų pasakų parkas, vilioja jaukia aplinka, žaismingomis skulptūromis, senosiomis pasakomis. Netrukus parkas bus papildytas dar šešiomis naujomis skulptūromis.

„Patys dažnai ten nukeliaujame ir džiaugiamės „Pasakų parku“ bei galimybe bent mintimis grįžti į vaikystę, pasiklausant senų, gerų mūsų pasakų“, - teigė Palangos turizmo informacijos centro vadovė.

Parke pristatomos menininkų Andriaus Petkaus (pasaka „Lapė ir ąsotis“), Algio Kasparavičiaus („Seku seku pasaką“), Gedimino Mažinto („Pupa“) bei Rolando Šmito („Saulė ir Mėnulis“) skulptūros, sukurtos lietuviškų pasakų motyvais. Kiekviena iš jų galima ne tik grožėtis, bet ir „išbandyti“ – laipioti, sukioti atskiras skulptūrų detales ar kitaip žaisti.

REKLAMA

Pasak šio projekto meninės dalies kuratoriaus A.Petkaus, kuriant skulptūras didelis dėmesys skirtas ne tik jų atraktyvumui, bet, svarbiausia - meninėms išraiškoms.

Ties kiekviena skulptūra įrengta informacinė lentelė, kur galima ne tik perskaityti pasaką, bet ir, paspaudus specialų mygtuką, išgirsti ją sekamą.

Vaikų parkas

Pušynų apsuptyje greta dviračių tako ir visai šalia jūros - sukurta džiaugsmo oazė mažiesiems. Tai populiarumo nestokojantis Vaikų parkas.

Naglio alėjos ir Šermukšnių gatvės sankirtoje įsikūrusiame žaidimų parke mažieji gali nemokamai džiaugtis jiems skirtomis pramogomis – iki 7 metrų aukščio spalvingais jūros tematikos žaidimų įrenginiais, įvairiomis karstynėmis, sūpuoklėmis ir karuselėmis, skirtomis įvairaus amžiaus vaikams.

REKLAMA

Parko teritorijoje galima pasinaudoti ir veikiančiu nemokamu belaidžio interneto ryšiu.

Vasarą parke organizuojami įvairūs vaikams skirti renginiai, o išalkusiuosius kviečia greta įsikūrusi vaikų kavinukė. Šalia parko veikia vaikų piešiniais išmargintas žaismingas konteinerinis tualetas.

Mažieji lankytojai vasaros sezono metu žaidimų parke laukiami kiekvieną dieną nuo 10 val. iki 21 val.

Dviračių rojus

Pakak turizmo atstovų, Palanga pelnytai gali vadintis dviratininkų rojumi – per kurortą, pajūriu nusidriekusios kelios dviratininkams pritaikytos trasos, kurių bendrasis ilgis siekia keliasdešimt kilometrų.

Iš Palangos patogiai galima pasiekti ir kaimyninės Latvijos Respublikos valstybinę sieną. Nuo Palangos pasukęs į pietus dviračiu atsiduri greta esančiame uostamiestyje - Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviračių takas nutiestas į Vydmantų gyvenvietę, kurioje galima nusipirkti šviežiai rūkytos žuvies.

Per trumpą laiką galima apvažiuoti gražiausius, įdomiausius objektus ir pasimėgauti nedrumsčiama Baltijos jūros, šviesių pušynų ir jaukių pajūrio kaimelių ramybe.

Minant dviračio pedalus Palangoje galima pasigrožėti Birutės parku, Gintaro muziejumi, Meilės alėja. Lengvai pasiekiama ir Šventoji. Atstumas nuo Palangos iki jos apie 11 km.

Grupinės treniruotės

Nemokamos grupinės treniruotės pritaikytos mėgstantiems sportuoti ir ryte (09.00 val.), ir vakare (18.00 val.). Anot mankštų iniciatorių – svarbu pasirinkti tinkamą treniruotės intensyvumą. Amžius, lytis ar patirtis neturi varžyti noro judėti. Treniruotės suskirstytos į žemo, vidutinio bei aukšto intensyvumo. 

REKLAMA

Grupinių treniruočių metu nuo pirmadienio iki šeštadienio, vyksta jogos pamokos, dziudo treniruotė, kalanetika, intervalinė treniruotė, svorio metimo treniruotė, korekcinė mankšta, bėgimo treniruotė. 

Projekto „Žmonės sportuoja" privalumas – treneriai. Komandą sudaro ne tik atsidavę darbui, kvalifikuoti savo srities specialistai, bet, kaip žmonės, kurie sportuoja teigia, vieni geriausių Pajūrio trenerių!

Nemokamos treniruotės vyksta, ten, kur Palangoje žmonės sportuoja: Palangos sporto arenos kiemelyje, adresu Sporto g. 3, Palangos Birutės parko Rotondoje bei Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro kiemelyje, adresu Gedimino g. 5.

Daugiau informacijos apie nemokamas treniruotes galima rasti socialiniame tinkle facebooke - „Žmonės sortuoja“.

REKLAMA

Nemokami renginiai

Nacionalinio Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykloje, adresu Vytauto g. 72, nuo liepos 14 dienos veikia Tautinių juostų paroda, skirta valstybės šimtmečiui.

Liepos 19 dieną, Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia į gimtadienio šventę mažuosius Palangos miesto gyventojus bei svečius. Šventė vyks Šermukšnių g. 28, Palangoje, šalia Vaikų parko. Pradžia – 16.30 val.

Poilsiautojai kviečiami apsilankyti ir tradicija tapusiame vasaros renginyje, pučiamųjų muzikos koncertų cikle – „Dūdų vasara“. Ji gyvuoja jau daugiau nei šimtmetį.

Kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. visi pučiamųjų muzikos mylėtojai gali pasiklausyti klasikinės, populiariosios bei originalios pučiamųjų muzikos koncertų Palangos Birutės parke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liepos 30 - rugpjūčio 5 dienomis Palangoje vyks XXIV tarptautinis akordeono festivalis „Palanga 2018“.

Liepos 15 d., rugpjūčio 19 d. ir rugsėjo 2 d. 18 val. Palangos Birutės parke šalia rotondos vyks meditacija su gongo garsais. Renginys nemokamas.

Šalia Palangos skulptūrų parko savitą toną kurorto gyvenimui suteikia alternatyvi kultūrinė-socialinė erdvė, kultūros pieva „I Love Palanga“. Čia vyksta įvairūs nemokami kultūriniai renginiai: koncertai, kino peržiūros, edukaciniai užsiėmimai ir pan. „I love Palanga“ ypač populiari jaunimo susibūrimo vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų