REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europolas su kitomis Europos teisėsaugos institucijomis per žaidimą pradeda besislapstančiųjų paieškos kompaniją, tarp ieškomiausių – du lietuviai.

Europolas su kitomis Europos teisėsaugos institucijomis per žaidimą pradeda besislapstančiųjų paieškos kompaniją, tarp ieškomiausių – du lietuviai.

REKLAMA

Futbolo čempionato principu sukurtas žaidimas startuoja ketvirtadienį 9 val. Lietuvos laiku interneto adresu http://www.eumostwanted.eu/crimeleague.

Šios kampanijos tikslas yra iš arti pristatyti Europos piliečiams kelių ieškomiausių Europoje asmenų veidus, kad žmonės pastebėję juos atpažintų ir praneštų policijai, pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Europos labiausiai ieškomų asmenų sąraše figūruoja apie 60 įstatymų pažeidėjų, tai nuteisti arba įtariami padarę itin sunkius nusikaltimus asmenys – žudikai, teroristai, žmonių pagrobėjai, narkotikų prekeiviai ir kt. Visi jie šiuo metu slapstosi nuo teisėsaugos institucijų, norėdami išvengti atsakomybės ir bausmės.

Šiame sąraše yra du lietuviai: narkotikų platinimu užsiėmusios Kauno „Agurkinių“ organizuotos nusikalstamos grupuotės vienas atstovų Algimantas Ringaila bei dėl aukos pagrobimo ir žmogžudystės ieškomas Denis Vaitkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltėlių įsiminimui skirtas žaidimas sukurtas šiuo metu vykstančio pasaulio futbolo čempionato principu ir pavadintas „Europos labiausiai ieškomų čempionatas“: specialioje aikštėje yra 25 žaidėjai, kurių ieško teisėsaugos institucijos iš 23 Europos šalių.

REKLAMA

Prieš prasidedant žaidimui, aikštė bus tuščia, o prasidėjus žaidimui šalių teisėsaugos institucijos ir Europolas per socialinės žiniasklaidos priemones pasidalins skirtingais kodais, kuriuos naudojant bus galima „atrakinti“ aikštėje žaidžiančių pažeidėjų korteles.

Paskutinis devintas kodas, kuris leis baigti formuoti komandą, bus išplatintas liepos 14 dienos rytą.

Kaip skelbia Kriminalinės policijos biuras, anksčiau vykdant didelės apimties kampanijas buvo suimti šeši asmenys: trys asmenys 2016 metų Kalėdų kampanijos metu ir trys asmenys 2017 metų rugpjūčio mėnesį vasarinių atvirukų kampanijos metu.

Remiantis visuomenės suteikta itin svarbia informacija, iš viso buvo suimta mažiausiai 17 pavojingų sunkius ir labai sunkius nusikaltimus įvykdžiusių asmenų, skelbiamų Europos labiausiai ieškomų asmenų tinklapyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų