REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį vykusio ketvirtojo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo organizavimo išlaidos kol kas viršija gautas pajamas, sako organizatoriai.

Praėjusį savaitgalį vykusio ketvirtojo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo organizavimo išlaidos kol kas viršija gautas pajamas, sako organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas mes tikrai nesame pelningi“, – BNS trečiadienį sakė festivalio organizatorė Ieva Davydenko.

REKLAMA

Ji taip pat teigė, kad organizatoriai kol kas turi tik preliminarius skaičius apie pajamas ir išlaidas, nes dar negauta visa parama, dėl kurios susitarta, be to, organizatoriai vis dar gauna sąskaitas, kurias teks apmokėti.

Kaip teigiama trečiadienį išplatintame festivalio organizatorių pranešime, jame sulaukta daugiau nei 3 tūkst. dalyvių.

Pasak pranešimo, šių metų festivaliui privatūs rėmėjai skyrė 65 tūkst. eurų, tokia pat suma festivalį parėmė valstybinės institucijos: Vyriausybė – 37 tūkst. eurų, Užsienio reikalų ministerija – 6 tūkst. eurų, Kultūros taryba – 13 tūkst. eurų, Jaunimo reikalų departamentas – 9 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Nurodoma, kad taip pat gautos lėšos iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros ir viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ – 13,5 tūkst. eurų, už juos buvo surengtos diskusijos ir pristatyta šių organizacijų veikla.

Už bilietus festivalis surinko apie 35 tūkst. eurų, už įvairias kitas paslaugas (pavyzdžiui, už prekybos vietas, automobilių stovėjimą) gauta per 20 tūkst. eurų.

Anot pranešimo, Prienų rajone esantis kompleksas „Harmony park“ renginiui buvo suteiktas pagal abipusių paslaugų sutartį (parko paslaugos už reklamą).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindines renginio išlaidas – 90,5 tūkst. eurų – sudarė renginio techninis įgyvendinimas: garsas, šviesa, scenos, paviljonai, apsauga, biotualetai, praustuvai, nuotekų išvežimas, tvoros, generatoriai.

Trijų dienų koncertinė programa atsiėjo 39,5 tūkst. eurų, lektorių iš užsienio ir Lietuvos kelionės išlaidos, sporto, kino programos įgyvendinimas, meninės instaliacijos, mokesčiai už autorines teises, renginio fotografavimas, draudimas – per 24 tūkst. eurų.

Pasak organizatorių, daugiau kaip 4,6 tūkst. eurų atsiėjo administravimas (buhalterinė apskaita, kuras, telefonai, telefonai), 39 tūkst. eurų – rinkodara, reklamos kūrimas, gamyba ir transliacija, komunikacija.

REKLAMA

Prieš festivalį pasigedusi renginio organizatorių atsakomybės nuo jo atsiribojo Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos valdyba.

Savo ruožtu Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija kitą savaitę rengia specialų posėdį, kuriame numato aptarti „galimai valstybės institucijų ir įmonių lėšomis netinkamai finansuotą Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimo renginį“.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas – vienas didžiausių renginių, sutraukiantis didelę dalį jaunųjų lietuvių lyderių, jį finansuoja daug valstybės institucijų, įmonių, privačių rėmėjų, todėl negali likti jokių abejonių dėl tokiam tikslui skiriamų lėšų tinkamo panaudojimo, ataskaitos turi būti skelbiamos viešai, aiškiai atsakant į visus finansavimo skaidrumo klausimus“, – pirmadienį išplatintame pranešime teigė komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų