REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
65
Prekyba alkoholiu (tv3.lt fotomontažas)

Įvairiose socialinio tinklo „Facebook“ grupėse apstu su Lietuvos įstatymais prasilenkiančių pasiūlymų. Šįkart kalbame apie galimybę įsigyti alkoholio po to, kai parduotuvėse oficialiai jis yra nebeparduodamas.

65

Įvairiose socialinio tinklo „Facebook“ grupėse apstu su Lietuvos įstatymais prasilenkiančių pasiūlymų. Šįkart kalbame apie galimybę įsigyti alkoholio po to, kai parduotuvėse oficialiai jis yra nebeparduodamas.

REKLAMA

Daug tokių pasiūlymų yra įvairiose studentų grupėse. Tiesa, netrūksta jų ir atskirų miestų gyventojus jungiančiose „Facebook‘o“ grupėse. „Sveiki, kas turi butelį parduoti?“, - kelios minutės po 23 val. vakaro klausia internautas Artūras.

Po šiuo įrašu atsiranda nemažai šmaikščių, reikia manyti, Artūro pažįstamų asmenų komentarų bei vienas kitas pasiūlymas susirašyti asmeniškai. Ar pavyko Artūrui įsigyti alkoholio, palikime atvirą klausimą.

Faktas, kad nelegali prekyba klesti ne tik įprastuose kaimo ar miestų „taškuose“, bet ir socialinėje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Juokingos baudos

Pradėkime nuo kelių Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso straipsnių. Pavyzdžiui: „Viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais – iki 10 valandos ir nuo 15 valandos, užtraukia baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų.“

REKLAMA

Šiemet (iki liepos 10 dienos imtinai – aut. past.) iš viso užfiksuota net 1417 tokių pažeidimų.

Dar mažiau baugina baudos už tai, kai alkoholį vartoja asmenys, kuriems pagal įstatymą tą daryti – dar per anksti: „Alkoholinių gėrimų ir kitų naudojant spiritą pagamintų svaigalų vartojimas ar turėjimas, kai tai daro ne jaunesni negu šešiolikos, bet jaunesni negu dvidešimt metų asmenys, užtraukia baudą nuo dešimt iki keturiolikos eurų.“. Šiemet (iki liepos 10 dienos) užfiksuoti 268 tokie pažeidimai.

Policijos atstovai patvirtino, kad dažniausiai alkoholiu prekiaujama vadinamuosiuose „taškuose“, kitose maitinimo ar prekybos įstaigose, kavinėse, alkoholio siūloma internetiniuose skelbimuose, socialiniuose tinkluose sukurtose grupėse, jį siūlo ir taksistai.

REKLAMA
REKLAMA

Taksi automobiliai tapo barais ant ratų

Neseniai rašėme, kad Raseiniuose kai kurie taksi automobiliai tampa ir barais ant ratų. Tuo įsitikino Raseinių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjai, patikrinę juos pasiekusią informaciją, kad jų aptarnaujamoje teritorijoje taksi atlieka ne tik žmonių vežimo, bet ir alkoholio tiekimo paslaugas.

Liepos 4-osios vakare jų surengtos operacijos metu už vertimąsi komercine veikla neturint tam licencijos buvo sulaikytas 51-erių metų taksistas. Mobilaus ryšio telefonu paskambinus taksi paslaugas teikiančiam asmeniui, buvo paprašyta parduoti butelį degtinės.

Netrukus į Raseiniuose esantį Vytauto Didžiojo gatvės daugiabučio namo kiemą atvažiavo lengvasis automobilis, paženklintas skiriamaisiais „Taksi“ ženklais. Jo vairuotojas pirkėju apsimetusiam policijos pareigūnui pardavė butelį degtinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas tokias pačias neteisėtas paslaugas teikiantis taksistas pareigūnams įkliuvo liepos 5-osios vakare, kai parduotuvėse pagal Alkoholio kontrolės įstatymą jau buvo pasibaigęs prekybos alkoholiu laikas. Taksi važiavęs žmogus vairuotojo paklausė, gal šis žinąs, kur tokiu metu būtų galima nusipirkti putojančio vyno.

Taksistas nė nemirktelėjęs pasisiūlė jo parduoti pats. Nuvykus į Raseinių mieste, Kęstučio gatvėje, esančią automobilių stovėjimo aikštelę, iš joje stovinčio automobilio PEUGEOT 52-ejų taksistas ištraukė du butelius putojančio vyno.

Minėtame automobilyje pareigūnai rado dar 24 butelius įvairaus asortimento alkoholio – brendžio, degtinės bei alaus. Toks taksi vairuojančių raseiniškių elgesys yra neteisėtas, kadangi jie turi leidimą žmonėms vežti, bet ne prekiauti alkoholiu ir dėl to jų laukia administracinė atsakomybė – nemažos baudos ir alkoholinių gėrimų konfiskavimas.

REKLAMA

Sustabdė kvaišalų „taško“ veiklą

Nelegali prekyba būdinga ne tik alkoholiui, bet ir narkotinėms medžiagoms. Taip pat prieš keletą dienų Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai, gavę vertingos informacijos, likvidavo narkotinių medžiagų platinimo „tašką“ Klaipėdos mieste ir sulaikė, įtariama, heroiną platinusius asmenis.

46 metų klaipėdietis bei jam talkinusi 28 metų klaipėdietė sulaikyti birželio mėn. pabaigoje. Asmens kratos metu pas sulaikytą vyriškį teisėsaugininkai aptiko 19 lankstinukų su pardavimui paruoštais kvaišalais. Kratos metu gyvenamojoje vietoje pas sulaikytą bendrininkę teisėsaugininkai rado 4 lankstinukus su pardavimui paruoštais kvaišalais bei svarstykles.

REKLAMA

Kvaišalus galimai platinusiems asmenims pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas parduoti ir jų pardavimo.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, neturint tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, arba jų pardavimą baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų