REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Turistai (nuotr. Fotodiena.lt)

Visi puikiai žinome, kad šimtai tūkstančių lietuvių yra plačiai išsibarstę po visą pasaulį. Turbūt būtų sunku surasti pasaulio kraštą, kuriame negyventų bent vienas tautietis.

58

Visi puikiai žinome, kad šimtai tūkstančių lietuvių yra plačiai išsibarstę po visą pasaulį. Turbūt būtų sunku surasti pasaulio kraštą, kuriame negyventų bent vienas tautietis.

REKLAMA

Tiesa, apie emigrantus įprastai sužinome tik iš jų papasakotų sėkmės istorijų arba, deja, užsienio valstybėse įvykdytų nusikaltimų bei nutikusių itin skaudžių nelaimių. Tačiau tai tėra vienetiniai atvejai, o tūkstančiai istorijų juk lieka nutylėta. Pakalbėkime apie tuos emigrantus, kurie įprastai lieka istorijų paraštėse.

Vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje buvo pradėta itin patriotiška diskusija: „Aš labai pasiilgau... Tėvų. Draugų. Lietuvos pievų kvapo. Rugiagėlių. Babos blynų su žemuogėmis. Lašinių su lietuviška duona ir lietuvišku alumi. Lietuvių kalbos. Savo kiemo, kelio, upės... Lietuvi, o ko tu pasiilgai?“

Romantiški akcentai

„Tik išvažiavęs supranti, kad net tas pats dangus svetur – kitoks. Pasiilgstu miško, lietuviškų grybų, jūros, pasivaikščiojimų žaliuojančiuose parkuose. Pasiilgstu jaustis sava tarp savų, bet tuo pačiu nebenoriu jaustis nereikalinga“, - tokį komentarą paliko internautė Eglė.

REKLAMA
REKLAMA

Romantiškiems merginoms žodžiams pritarė ir daugiau internautų. Vieni ilgisi lietuviškų pievų kvapo, kiti – tradicinių patiekalų, treti – gimtinėje likusių draugų. Neturėtų stebinti ir tai, kad didžioji dalis diskusijos dalyvių pabrėžė, jog labiausiai ilgisi tėvų.

REKLAMA

„Jei ne mama, tai, greičiausia, į Lietuvą apskritai nebegrįžčiau“, - kategorišką nuomonę paliko internautė Kamilė.

Bet toli gražu ne visi tokie kategoriški. Štai Ukrainoje gyvenanti Jadvyga: „O aš vis tiek pasiilgstu... Jūs visi tikriausiai jaunesni negu aš, todėl man net laukai atrodo kitokie. O tokios juodos duonos ir kaimiško kumpio daugiau niekur nėra. O jeigu dar tikro naminio skilandžio, tokio kaip mama darė suvalgyti nors gabalėlį, tai apskritai didelė laimė būtų!“

Jaučiasi lyg turistė

Tiesa, pasitaikė ir kitokių komentarų, kurių įdomiausius norėtume pateikti mūsų skaitytojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip bebūtų keista, atrodo, pasiilgsti ir nostalgija užklumpa... o kai grįžti, tai jautiesi ten turistu... Išsitaškai tuos sunkiai uždirbtus pinigus per savaitę ir grįžus į savo namus užsienyje pagalvoju, kam išvis važiavau. Mama ir sesės geriau pas mane atvažiuotų.

Viskas čia pas mus gražu, malonu... Tik jūra tolokai. Bet radau ir tam alternatyvų. Kažkaip niekas nebetraukia. Gal dar pasikeis ateityje nuomonė... Bet šiuo metu niekas netraukia. Man labai gerai ten, kur esu“, - teigė Norvegijoje gyvenanti Monika.

Jai pritarė Aušra: „Ir man gerai čia, kur esu. Čia, kur mane supranta, vertina ir gerbia... Ir visai jokios nostalgijos... Ir čia gražu bei nuostabu... Aplankyti Lietuvą būna smagu, bet tik aplankyti...“

Tad, kaip jau įprasta, nuomonės pasidalijo į dvi stovyklas. Nepaisant aštresnių pasisakymų, emigrantai yra linkę sugrįžti bent jau trumpam – aplankyti artimųjų bei prisiminti lietuviško maisto skonio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų