REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar žiniasklaidoje pasirodžiusi istorija sulaukė ne tik daugybės skaitytojų, bet ir paties sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos reakcijos.

Vakar žiniasklaidoje pasirodžiusi istorija sulaukė ne tik daugybės skaitytojų, bet ir paties sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos reakcijos.

REKLAMA

Naujienų portale 15min buvo aprašoma daugelį papiktinusi istorija, kai medikai net du kartus sustojo nusipirkti braškių, veždamį sunkios būklės vaiką.

Trečiadienį į kritikos laviną suskubo atsakyti A. Veryga.

„Žiniasklaidoje aprašomas atvejis, kai GMP automobilis, vežęs sergantį vaiką, sustojo nusipirkti braškių (du kartus!), yra netoleruotinas ir daro gėdą visai sistemai. Jeigu įvykiai iš tiesų klostėsi taip, kaip aprašoma, tokie medikai apskritai negali dirbti sveikatos apsaugos sistemoje.

Visais atvejais, kai medikai GMP automobiliu gabena pacientą į gydymo įstaigą, turi būti užtikrinta, kad pagalba būtų suteikta kaip įmanoma greičiau ir geriausios kokybės.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo atveju, panašu, kad ne tik nebuvo užtikrinta operatyvi pagalba, bet netgi priešingai – pakenkta paciento sveikatai. O juk kalba eina apie mažiausius visuomenės narius – vaikus. Kai visai neseniai buvo patvirtintas naujas skubios pagalbos teikimo aprašas vaikams, siekiant sudaryti jiems kuo palankesnes sąlygas gauti gydymo paslaugas, slaugytojos poelgis šioje situacijoje yra protu nesuvokiamas.

REKLAMA

Ministerija jau kreipėsi į savivaldybę ir gydymo įstaigą dėl šios situacijos prašydama pateikti paaiškinimus. Tokie atvejai Lietuvoje negali būti toleruojami!“ - socialiniame tinkle rašo ministras. 

Trečiadienį dėl šios istorijos į savivaldybę iškviestas Marijampolės GMP stoties direktorius Alvydas Dirsė.

„Yra iškviestas Marijampolės GMP stoties direktorius pas merę ir šiuo metu kaip tik vyksta pokalbis. Merės Irenos Lunskienės poziciija yra visiškai aiški – tai yra absoliučiai netoleruotinas elgesys, šitas poelgis yra nepateisinamas“, – BNS sakė savivaldybės atstovė spaudai Aurelija Baniulaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, trečiadienio popietę turėtų būti konkretesnių žinių, kas nuspręsta.

Į antradienį portalo 15min.lt aprašytą istoriją feisbuke sureagavo ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Anot jo, šis atvejis daro gėdą visai sistemai. Į namus važiavusios ir braškes pirkusios slaugytojas elgesį jis vertina kaip „protu nesuvokiamą“.

„Jeigu įvykiai iš tiesų klostėsi taip, kaip aprašoma, tokie medikai apskritai negali dirbti sveikatos apsaugos sistemoje (...). Ministerija jau kreipėsi į savivaldybę ir gydymo įstaigą dėl šios situacijos prašydama pateikti paaiškinimus. Tokie atvejai Lietuvoje negali būti toleruojami!“, – teigia ministras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų