REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai, kas nutiko viename iš Klaipėdos paplūdimių, mergina vadina siaubo filmu. Dienos metu ji buvo užpulta vyro, kuris pasikėsino ją išprievartauti. Vos pasprukusi, mergina šaukėsi pagalbos, tačiau šalia buvę žmonės nė nesureagavo. Atvykę policijos pareigūnai nukentėjusiajai taip pat skaitė moralą: neva pati kalta.

Tai, kas nutiko viename iš Klaipėdos paplūdimių, mergina vadina siaubo filmu. Dienos metu ji buvo užpulta vyro, kuris pasikėsino ją išprievartauti. Vos pasprukusi, mergina šaukėsi pagalbos, tačiau šalia buvę žmonės nė nesureagavo. Atvykę policijos pareigūnai nukentėjusiajai taip pat skaitė moralą: neva pati kalta.

REKLAMA

Klaipėdietė į portalą tv3.lt kriepėsi siekdama įspėti kitas moteris. Esą vienoms net dienos metu paplūdimiuose nėra saugu.

Mergina ragina neiti prie jūros po vieną, net jei pliaže saule mėgaujasi ir kiti vasarotojai: ne visi linkę padėti.

„Nors ir labai sunku apie tai kalbėti, bet noriu įspėti kitas moteris. Ir noriu, kad tai būtų paviešinta, nes jis bet kada gali nuskriausti kitą“, - pokalbį pradeda mergina.

Nelaimė jai nutiko Klaipėdoje, Melnragės paplūdimyje, netoli moterų pliažo, vos kelios minutės po vidurdienio.

„Nors diena buvo apniukusi ir saulė pasirodydavo tik protarpiais, nutariau važiuoti pailsėti prie jūros, paskaityti knygą, o jei ilgesniam laikui pasirodytų saulė – pasiėmiau ir maudymosi kostiumėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi prie jūros buvo vėsu, ieškojau vietos kopose. Jose gulėjo ne viena moteris, tad ir aš, radusi laisvą vietą užuovėjoje, netoli pėsčiųjų takelio, atsiguliau ir skaičiau knygą. Pasirodžius saulei, išsitepiau kremu ir vilkėdama maudymosi kostiumėlį deginausi“, - pasakoja ji.

REKLAMA

Ketino išprievartauti

Mergina prisimena, kad buvo itin vėjuota diena, todėl besiartinančių link jos vyro žingsnių ji negalėjo išgirsti.

„Skaičiau knygą ir apėmė lyg nerimas, keista nuojauta pakelti akis. Pamačiau, kad šalia mano kojų stovi visiškai nuogas vyras. Išsigandusi ėmiau klykti tiek, kiek tik galėjau.

Tuo metu jis užgulė mane ir bandė nuplėšti maudymosi kostiumėlį. Aš kaip tik galėdama mėginau išsivaduoti, rankomis draskiau jo veidą, akis.

Klykiau, kiek tik turėjau jėgų ir, ačiū Dievui, man pavyko ištrūkti“, - prisimena mergina.

Pasprukusi nuo užpuoliko ji bėgo kiek kojos neša ir šaukėsi pagalbos. Tačiau netrukus situacija priminė siaubo filmą.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisakė padėti

„Pamačiusi pirmą pasitaikiusią moterį paprašiau padėti ir iškviesti policiją, sakiau, jog mane užpuolė. Bet ji abejingai nusisuko ir nuėjo toliau. Pasijutau kaip siaubo filme“, - sako klaipėdietė.

Pribėgusi prie kitų moterų, mergina buvo šokiruota jų reakcijos.

„Išgirdusios, kad mane užpuolė, jos sakė, juk žinai kokioje valstybėje gyvename, ko tu tikiesi? Sakau, prašau, duokit paskambinti policijai. Atsakė, jog neturi telefono ir parodė į kitas moteris, sakė, gal jos turės telefoną.

Paprašiau, kad mane bent palydėtų iki jų, nes labai bijojau eiti viena. Nežinojau ar užpuolikas manęs neseka. Tad jos mane palydėjo iki kitų moterų ir šios iškvietė policiją“, - pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bėgdama palikau visus savo daiktus – piniginę, rūbus, automobilio raktelius. Tad moterys mane palydėjo iki tos vietos, kur buvau užpulta. Daiktai visi gulėjo vietoje, jis nebuvo nieko paėmęs“, - sako mergina.

Galėjo baigtis blogiau

Jos teigimu, policijos pareigūnai atvyko už 10 minučių. Įvykio vietos apžiūrėti jie neskubėjo.

„Atvažiavus pareigūnams papasakojau kas atsitiko. Sako, tai važiuok parašysi pareiškimą. Paklausiau, ar nereikia apžiūrėti įvykio vietos, gal tas užpuolikas dar sukiojasi kažkur aplink, gal pavyktų jį rasti.

Tai tuomet jie užfiksavo pėdsakus, juos nufilmavo ir paskambino kažkokiam ekspertui.

Po to skambučio man sako: kadangi nėra padarytų jokių sužalojimų, tai nėra pasikėsinimas tave išžaginti. Sako, gal tu nerašyk pareiškimo.

REKLAMA

Buvau šokiruota. Nesulaukiau jokio padrąsinimo, maža to jie ėmė mane moralizuoti. 

Sako, ką tu galvoji, juk toks oras, kokios bangos, juk galėjo tave „išjungti“ iš vieno smūgio, būtų dar blogiau baigęsi. Jiems atsakiau, kad jeigu moteris ėjo trumpu sijonu ir ją išžagino, tai dar nereiškia, kad ji dėl to kalta.

Esu labai nusivylusių šių pareigūnų darbu. Nejaugi jie nėra mokyti kaip bendrauti su nukentėjusiu asmeniu?" - klausė klaipėdietė.

Skųs pareigūnų darbą

"Atsakiau, kad tikrai noriu, jog būtų pradėtas tyrimas, todėl nuvykome į policijos komisariatą ir surašiau paaiškinimą. Tačiau tik tiek. Niekas manęs neapklausė.

Praėjus kelioms dienoms, man paskambino tyrėja ir paklausė ar tikrai nepatyriau sužalojimų. Tikrai nepatyriau stiprių kūno sužalojimų, bet išgąstis, šokas ir sukrėtimas liko iki šiol.

REKLAMA

Džiaugiuosi, kad laiku užpuoliką pastebėjau ir, kad pavyko išsivaduoti, kad apsigyniau. Baisu pagalvoti, kas būtų, jeigu būčiau neišsivadavusi.

Tačiau keista pareigūnų reakcija. Tikrai skųsiu jų veiksmus“, - tikino nukentėjusioji.

Budi ne tik gelbėtojai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai tv3.lt patvirtino, kad dėl šio įvykio gautas pranešimas ir Klaipėdos m. PK pradėtas viešosios tvarkos pažeidimo tyrimas.

Tuo metu Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki sako, jog apie merginos užpuolimą kopose ir ketinimą išprievartauti girdi pirmą kartą.

„Žiūrint kur mergina buvo, kopose didelis plotas. Ne viskas matosi, galėjo gelbėtojams pranešti“, - nuogąstavo A. Siakki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Anot jo, gelbėtojai atsakingi ir prižiūri tik paplūdimio teritoriją bei jūra, o kopų - ne. 

„Gelbėtojai už paplūdimį yra atsakingi ir tai, kas vyksta vandenyje. Jeigu žmonės pasako, kad kažkas nutiko kopose, tada sureaguojama. Bet gelbėtojai kopose nepatruliuoja. Jie sužiūri paplūdimį, kas jame dedasi ir kas vandenyje“, - tv3.lt teigė A. Siakki.

Šiemet Klaipėdos paplūdimiuose gelbėtojai pradėjo budėti kur kas anksčiau nei paskelbtas vasaros sezonas. Geri orai lėmė tai, kad postus pliažuose jie užėmė dar gegužės 18 d.

Dažnos vagystės

Šią vasarą poilsiautojų saugumą Smiltynės ir Melnragės–Girulių paplūdimiuose užtikrina 77 gelbėtojai. Tiek pat jų buvo ir pernai. Gelbėtojai dirba dviem pamainomis, budi nuo 9 iki 21 val.

REKLAMA

Anot A. Siakki, kas vasarą paplūdimiuose pasitaiko vagysčių, užpuolimų – kur kas rečiau.

„Šiemet užpuolimų nebuvo, tačiau vagysčių buvo. Žmonėms pavagia rankinukus, pinigines. Bet jie daiktus palieka be priežiūros, kad ir visam pusvalandžiui. Dažniausiai kas be priežiūros palieka daiktus, tas jų ir neberanda. Bet ne visi praneša apie vagystes“, - sako A. Siakki.

Gelbėtojas pataria paplūdimiuose saugoti ne tik daiktus, bet ir save. Pavyzdžiui, šalia tik moterims skirto pliažo, kasmet įsitaiso iškrypėliai.

„Kiekvieną vasarą jų ten būna. Todėl pasirinkite tokią vietą poilsiui, kur yra žmonių netoli, o jei norite vienatvės, tai žinokite, kad visko gali atsitikti“, - perpėja gelbėtojų vadas A. Siakki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų