REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Kelio remontas Palangoje (nuotr.: tv3.lt)

Šalia įvažiavimo į Palangą gyvenantys žmonės kelio remonto darbus vadina pasityčiojimu. Esą per karščius net lango atsidaryti neįmanoma – aplink vien dulkės. Pereiti gatvę saugiai taip pat nėra sąlygų – perėjų neliko. Žmonės įsitikinę, šis remontas neigiamai atsilieps jų sveikatai. 

15

Šalia įvažiavimo į Palangą gyvenantys žmonės kelio remonto darbus vadina pasityčiojimu. Esą per karščius net lango atsidaryti neįmanoma – aplink vien dulkės. Pereiti gatvę saugiai taip pat nėra sąlygų – perėjų neliko. Žmonės įsitikinę, šis remontas neigiamai atsilieps jų sveikatai. 

REKLAMA

Kelio remontas Palangoje turėtų būti baigtas šių metų rugsėjo 22 dieną. Iki tol, šalia gyvenantys palangiškiai sako, jog per karščius tenka kęsti tikrą košmarą.

„Kokie būsime rudenį pasakys sveikatos apžiūra. Kasdien kvėpuojame dulkėmis. Kai paklausėme, kodėl remontuojamos kelio atkarpos nėra laistomos specialia medžiaga, kuri tarsi suriša dulkes, mums buvo atsakyta, kad taupo. Bet šis taupymas vysta mūsų sveikatos sąskaita“, - tv3.lt pyktį liejo Ona, gyvenanti Palangoje netoli remontuojamo kelio.

Savaitgaliais darbai nevyksta

„Jūs įsivaizduokit, mes per karščius negalime langų atidaryti. Iškart visur dulkės. Negalime rūbų džiovinti balkone. Langus savaitėje kartą tenka valyti. Košmaras, o ne vasara. Suprantame, kad darbus reikia padaryti, bet tegu nepamiršta, kad mums tenka čia gyventi.

REKLAMA
REKLAMA

Galėtų bent greičiau tuos darbus pabaigti. Dabar – 17 val ir viskas, darbai baigti. Savaitgaliais nedirba“, - kalbėjo palangiškė.

Anot moters, problemų kyla ir norint pereiti gatvę. Ypač tiems, kurie sunku vaikščioti.

„Apie pėsčiuosius nepagalvojo, gal pamiršo. Kaip pereiti gatvę? Tiesiai per tas statybas? Ar eiti aplinkui? Aš neturiu sveikatos taip toli vaikščioti“, - kalbėjo Ona.

REKLAMA

Statybų aikštele virto ir apgyvendinimo paslaugas siūlančių verslininkų aikštelė.

„Mūsų aikštelė yra jau užtverta. Kretingos gatvė yra uždaryta, įvažiavimas yra tik per Klaipėdos plentą pas mus. Kad poilsiautojai mus matytų, patys išsikeliam plakatus, pasidarėm, kad labiau būtume matomi. Tad žmonės mus ir randa toj statybinėj aikštelėj”, - tv3.lt pasakojo Palangos miesto bendruomenės „Palangos rūpestėlis“ pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė.

Dulkės ir automobilių spūstys

Tačiau būti matomiems tik viena iš problemų, kurias sukelia kelio remontas. Pasak moters, kur kas sunkiau yra išbūti visą dieną dulkėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Baisu, jeigu iš tikrųjų, tai baisu... Tik gerai, kad sukalbami darbuotojai, kurie laisto gatvę. Tad prašome, kad dažniau laistytų ir jie geranoriškai tai daro. Nėra pykčių. Bet tas laistymas žinote, porai valandų, o kai karštas, toks kaip birželio mėnesį buvo, tai, kad ir palaisto – vistiek mes dulkėse”, - sakė A. Sabaliauskaitė.

Dulkes kenčia ir automobilių spūstyse laukiantys poilsiautojai. Esą įvažiavimas į kurortą labiausiai užkemšamas savaitgaliais – ypač sekmadieniais.

„Tikrai spūstys yra, aš jau nekalbu apie savaitgalius ir vakarinius įvažiavimus, išvažiavimus. Sekmadieninius poilsiautojų srautus. Yra be galo didelės spūstys, jos iš tikro yra ir niekur nedings. Greitis čia ribojamas, važiuoti galima ant 20 km/h ir 30 km/h. Yra tik viena juosta su apvažiavimais. Spūstys nedings, kol neatsidarys bent jau dar viena kelio pusė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miesto svečiai pas mus atvyksta jau pikti. Tuos, kurie iš anksto pasiskambina, mes patys nukreipiame per senąjį Palangos – Klaipėdos kelią, bet automobilių kolonos jau driekiasi ir toje pusėje. Tai niekur nedings, gali valdžia sakyti, ką nori. Atvažiuokit, patys pamatysit. Juk viskas matosi, mes ir fotografuojame, bet yra taip kaip yra“, - pasakoja Adelina.

Anot moters, vietos gyventojai negali atsistebėti, kodėl šie darbai negalėjo būti pradėti anksčiau ir, kodėl jie nevyksta kaip galima greičiau. Mat poilsio dienomis nedirba nė vienas darbininkas.

„Suprantame, kad vyksta darbai, kad bus gražu, kad reikia tvarkyti, bet ne dabar tai daryti reikia. Žmonės pikti atvažiuoja, dulkėse stovi ir ypatingai per karštus savaitgalius.

REKLAMA

Darbus baigs rudenį

Kelias remontuojamas tik nuo 8 val iki 17 val. Sutvarko savo inventorių ir apie 18 val niekas nebedirba. Nei vieno žmogaus nėra ir savaitgaliais – tuščia, niekas nedirba. Tuomet ir kelių laistymas ribojamas, dulkės be protiškai didelės ir pyktis ima, kad tokį dalyką padarė.

Tarkim pernai tvarkė mažąsias gatvelės mieste. Ten naudojo specialią chemiją, kuri surišdavo dulkes ir bent 3-4 val jų nebūdavo. Kodėl dabar tokio dalyko nėra?“ - piktinosi A. Sabaliauskaitė.

Vykdomo projekto vertė siekia per 7 milijonus eurų. Kelio rekonstrukcija turi būti atlikta per pusmetį.

Kelio remonto darbai vyksta nuo įvažiavimo į Palangą iki sankryžos su Klaipėdos plentu ir Klaipėdos plento ruože nuo Virbališkės tako iki sankryžos su Vasario 16-osios ir Vėžių gatvėmis.

Rekonstrukcijos metu Kretingos gatvėje bus įrengtos 4 eismo juostos, centrinė skiriamoji juosta, apsauginiai barjerai, pėsčiųjų ir dviračių takai, sutvarkytos autobusų stotelės ir nuovažos į sklypus. Siekiant nukreipti transportą iš gyvenamųjų namų kairėje Kretingos gatvės pusėje, bus įrengta vienšlaitė 5,5 metro pločio jungiamoji gatvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų