REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Druskininkai (nuotr.: Druskininkų TIV centro)

Turizmo specialistai sako, jog vienas Lietuvos kurortų, jau dešimtį metų sėkmingai gyvuoja įveikęs sezoniškumo problemą. Verslininkams dėl poilsiautojų ir turistų galvos sukti nereikia nei vasarą, nei žiemą. Atvykę į Druskininkus žmonės pramogų ras bet kuriuo metų laiku. Tačiau kiek tai kainuos?

40

Turizmo specialistai sako, jog vienas Lietuvos kurortų, jau dešimtį metų sėkmingai gyvuoja įveikęs sezoniškumo problemą. Verslininkams dėl poilsiautojų ir turistų galvos sukti nereikia nei vasarą, nei žiemą. Atvykę į Druskininkus žmonės pramogų ras bet kuriuo metų laiku. Tačiau kiek tai kainuos?

REKLAMA

Druskininkai jau prieš dešimtį metų sėkmingai įveikė sezoniškumo problemą. Vasarą daugiausiai čia lankosi svečiai iš užsienio, o pavasarį, rudenį ir žiemą – lietuviai.

„Rugpjūčio mėnesio savaitės viduryje svečias sumokėtų nuo 20 eurų dviems asmenims už dvivietį kambarį be pusryčių privačiame name, ir iki 200 eurų dviems asmenims už apartamentus su vaizdu į upę, su pusryčiais ir apsilankymu SPA zonoje viešbutyje“, - kalbėdama apie apgyvendinimo kainas, jų pasirinkimo įvairovę akcentavo Ana Kaciun, Druskininkų Turizmo ir verslo informacijos centro specialistė.

Kasmet, augant turistų skaičiui, auga ir vietų poreikis. Tad Druskininkuose daugėja prabangiai įrengtų privačių svečių namų, kaimo sodybų, apartamentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vieni naujausių šioje rinkoje – „Ami Residence Forest", „Penthouse", „Smilgų Namai", „Sky Apartment", „Inspera Apartments", „555 SoleSun", „Forest Apartments" ir kiti.

REKLAMA

Naujos apgyvendinimo vietos greitai atrandamos ir užpildomos turistų, o jų įvertinimas internetinėse svetainėse labai dažnai siekia net 9,9 balus”, - sako specialistė.

Nakvynė kone 300 Eur

Tv3.lt pasidomėjo, kiek kainuoja naktis dviems asmenims turizmo atstovų išvardintose, naujose apgyvendinimo vietose.

„Ami Residence Forest“ naktis dviejų miegamųjų viloje atsieina 270 Eur. Nakvynę „Penthouse“ šios vasaros savaitgaliams užsisakyti vargu ar pavyks – vietos jau rezervuotos. Likę kambariai laisvi vos keliems rugpjūčio savaitgaliams. Naktis dviems asmenims čia kainuos 79 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

„Smilgų namuose“ apsistoti galėsite, jei liksite čia mažiausiai dviems naktims. Kaina nuo 140 Eur. „Sky apartament“ nakvynę siūlo nuo 84 Eur.

Anot turizmo specialistų, ne paslaptis, jog į Druskininkus žmonės atvyksta dėl įvairiausių procedūrų, sanatorijų bei siūlomų vandens pramogų.

Tačiau turistams net ir vasarą čia siūlomos žiemos pramogos. Neva, šiame kurorte turizmo paslaugų pasirinkimas - plačiausias Lietuvoje. 

Ką veikti Druskininkuose?

„Druskininkai ne tik turi didžiausią gydymo bazę, bet ir siūlo plačiausią turizmo paslaugų pasirinkimą Lietuvoje.

Žiemą rasite čia vasariškų pramogų Druskininkų vandens parke, sanatorijų baseinuose ir pirtyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasarą pailsėsite nuo karščių žiemos pramogų komplekse „Snow Arena". Linų keltuvas jungia abu sezonus, siūlydamas kartu galimybę pamatyti kurortą iš paukščio skrydžio.

Ištisus metus kurorte galima aktyviai leisti laiką gamtoje: laipiojant nuotykių parke, žaidžiant tenisą arba golfą, važinėjant dviračiais bei elektriniais paspirtukais, leidžiantis į ekskursijas Nemunu, sportuojant parkuose.

Kurorto apylinkėse rengiamos edukacinės programos, kurių metų galima pažinti įvairius amatus, pagaminti sūrį, iškepti šakotį...”, - vardija A . Kaciun.

Sezono naujienos

Anot pašnekovės, kasmet pramogų pasiūla pasipildo naujomis. Šių metų vasaros pradžioje Alkos tvenkinyje atidarytas pripučiamas vandens batutų parkas „Water Inn". Pramoga skirta tiek suaugusiems, tiek vaikams. Parke veikia tramplynai, čiuožyklos, laipiojimo sienelės.

REKLAMA

„Nuo birželio vidurio iki spalio pradžios Druskininkų bažnyčioje ir kitose erdvėse vyks „Druskininkų vasaros su M. K. Čiurlioniu" festivalis. Liepos-rugpjūčio mėnesiais M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus obelų sode vyks tradiciniai fortepijono muzikos koncertai.

Kiekvieną savaitgalį ir ne tik miesto restoranuose ir sanatorijose groja gyva muzika, vyksta spektakliai.

Visą šiltąjį sezoną gydyklų parke kas valandą groja muzikinis fontanas, o Druskininkų centre esanti pramogų aikštėje vakarais pavirsta lauko kinu: dideliame ekrane rodomi filmai, pritaikyti įvairaus amžiaus žiūrovams.

Šiuolaikišką kino salę planuojama įrengti ir būsimame Druskininkų kultūros centre, kuris pradedamas statyti jau šių metų rudenį”, - šios vasaros sezono naujienas vardijo A. Kaciun.

REKLAMA

Į sanatoriją nuo 500 Eur

Skaičiuojama, kad pernai Druskininkuose apsilankė 329 561 turistų, 68% jų sudarė svečiai iš Lietuvos.

„Pirmas 4 vietas tarp užsienio turistų sudaro mūsų kaimynai: Baltarusija, Lenkija, Rusija, Latvija, toliau – Vokietija, Izraelis, Estija”, - vardijo turizmo specialistė.

5 dienų poilsis su optimalia gydymo programa, apgyvendinimu ir maitinimu, dviem asmnemis viešbutyje „Grand Spa Lietuva“ kainuoja nuo 790 eur.

Sanatorijoje „Eglė“ apgyvendinimas, maitinimas ir gydymas su 5 procedūromis per dieną, dviem asmenims mažiausiai atsieina nuo 590 eurų.

Viešbutis „Aqua“, kuriame įskūręs didžiausias vandens atrakcionų parkas, dviem asmenims 5 parų poilsį su pusryčiais ir vakariene, 5 gydomosiomis procedūromis ir apsilankymu baseinuose bei pirčių erdvėje siūlo nuo 500 eurų.

Svečių namuose nakvynę dviems asmenims galima rasti nuo 32 Eur. Apsistoti, išsinuomavus kambarį šeimininkų name, internetinėje apgyvendinimo paslaugas siūlančioje svetainėje galima ir rezervavus jį už 26 Eur. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų