REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienam iš 13-mečio berniuko nužudymu įtariamų paauglių teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – jis suimtas dviems mėnesiams, antrasis už grotų praleis mėnesį.

Vienam iš 13-mečio berniuko nužudymu įtariamų paauglių teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – jis suimtas dviems mėnesiams, antrasis už grotų praleis mėnesį.

REKLAMA

Visgi nei prie teismo pastato, nei teisme žiniasklaida kaltinamųjų taip ir neišvydo. Prokurorai kaukėtus 16-metį ir 17-metį paliepė atvesti ir išvesti per tarnybinius koridorius. Įtariamųjų advokatai sprendimą ginamuosius suimti žada skųsti, visgi dėl padaryto nusikaltimo abu vaikinai prisipažįsta.

Į posėdį jie atvesti tarnybiniais koridoriais, veidus slėpė kaukės. Visgi rajono, kuriame kraupi žmogžudystė įvykdyta, gyventojai yra įsitikinę, kad vaikui gyvybę galėjo atimti du ilgai apylinkes šiurpinantys vaikinai.

Jų bylose ir vagystės, ir sunkūs kūno sužalojimai. Žmonės kalba, kad sumuštų kaimynų yra ir daugiau, tiesiog baiminantis susidorojimo į pareigūnus niekas nesikreipia. Būtent naujų nusikaltimų darymas tapo viena pagrindinių priežasčių, paskatinusių prokuratūrą prašyti maksimalaus suėmimo termino.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak įtariamųjų advokatų, abu vaikinai savo kaltę pripažįsta ir tikina, kad konfliktas įsiplieskė spontaniškai ir jie, esą, nesitikėjo, kad muštynės baigsis mirtimi, to nesiekė. Visgi teismo sprendimą gynyba žada skųsti.

REKLAMA

O kol įtariami žudikai dar tikisi laiką iki teismo leisti laisvėje, kraupios egzekucijos vietoje, kur ir buvo rastas akmenimis užtalžytas 13-metis, jau dega žvakutė, paliekamos gėlės. Apylinkių gyventojai, nors ir šokiruoti mažamečio mirties, pasakoja, kad tokia nelaimė kažkada turėjo įvykti. Ši krūmais apžėlusi atoki vieta buvo mėgstama lėbavimų vieta.

Tiek suaugusieji, tiek paaugliai čia girtaudavo, keldavo triukšmą ir konfliktuodavo su praeiviais. Tiesa, agresyvių jaunuolių žmonės vengia ne tik nuošaliuose Vandentiekio gatvės kampuose. Šalia Savanorių prospekto esančiuose kiemuose taip pat siaučia narkomanai ir girtas jaunimas.

REKLAMA
REKLAMA

Vos paskelbus apie tragišką trylikamečio mirtį, buvo paviešinta ir berniuko dosjė. Esą jis valkatavo ir policijos pareigūnų akiratyje buvo atsidūręs keliasdešimt kartų. Dėl sūnaus elgesio tėvai bendravo ir su socialiniais darbuotojais.

Visgi, pasak TV3 šaltinių, žuvęs mažametis tik prieš pat mirtį artimiesiems papasakojo, kodėl vogdavo ir bendravo su būsimais žudikais. Ir jau šią savaitę jį į Švediją turėjo išsivežti ten dirbantis tėvas. Vaikas buvo prasitaręs, kad daryti nusikaltimus jį vertė būtent mirtinus smūgius atlikę paaugliai.

Kraupus nusikaltimas įvykdytas šeštadienio pavakarę, dėl daugybinių sužalojimų 13-mečio berniuko širdis sustojo ankstyvą sekmadienio rytą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų