REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pokyčiai nuo liepos ir keliuose. Nuo šiol vairuotojo pažymėjimas jūsų piniginėje nebūtinas. Ir ne tik jis, o ir visi kiti policijos pareigūnų prašomi automobilio dokumentai.

Pokyčiai nuo liepos ir keliuose. Nuo šiol vairuotojo pažymėjimas jūsų piniginėje nebūtinas. Ir ne tik jis, o ir visi kiti policijos pareigūnų prašomi automobilio dokumentai.

REKLAMA

Užteks tik asmens tapatybės kortelės. Tačiau yra ir kita medalio pusė. Neturint visų dokumentų, policija jus tikrins daug ilgiau, o štai jei pakliūsite į menką eismo įvykį ir pildysite deklaraciją, be dokumentų taip pat turėsite problemų. Tad ar naudinga ši naujovė?

Kelių policijos vadovybė aiškina, kad su „pamirštuoliais“ kelyje dažnai tekdavo susidurti, o kadangi policijos sistemoje visi duomenys apie vairuotoją, jo teisę vairuoti, civilinį draudimą ir techninį pasą yra, su savimi vežiotis dokumentų esą tikrai nebūtina.

Bauda už dokumentų nebuvimą vietoje siekdavo iki vienuolikos eurų, tačiau, anot pareigūnų, kartais būdavo apsieita ir su žodiniu įspėjimu. Dabar, pamiršę vairuotojo pažymėjimą, galėsime likti ramūs, tačiau, kaip sako liaudis, lazda turi du galus.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų tikrinami vairuotojai sugaiš daugiau laiko, kol jų duomenys bus patikrinti turint tik tapatybės kortelę, o jei vyks reidas, eilės gali nusidriekti išties nemenkos. O kur dar mažos avarijos, kai savarankiškai tenka užpildyti eismo įvykio deklaracijas. Be dokumentų tą padaryti pavyks sunkiai.

REKLAMA

Palikti automobilio dokumentų namuose neragina ir pati policija, kuri pripažįsta, kad pareigūnai, tikrindami vairuotojus be dokumentų, užtruks tikrai ilgiau. Tam reikalingas ir kokybiškas interneto ryšys kelyje, o juk nutinka visko.

Vis dėlto, apsisprendusiems palikti pluoštą dokumentų namuose, reiktų priminti, kad ši tvarka galioja tik mūsų valstybės teritorijoje, todėl, pavyzdžiui, užsukę į kaimynines šalis ir ten sustabdyti pareigūnų, be dokumentų neišsisuksite. O dėl deklaracijos pildymo patariama savo telefone turėti išsisaugojus bent dokumentų nuotraukas.

Tuomet deklaracijos bus užpildytos tiksliau. O jei jų neturėsite, ir norėsite sužinoti, pavyzdžiui, automobilio draudimo duomenis, tai padaryti galima ir internetu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų