REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas šeštadienį pritarė Technologijų ir inovacijų įstatymui, leisiančiam vykdyti inovacijų reformą.

Seimas šeštadienį pritarė Technologijų ir inovacijų įstatymui, leisiančiam vykdyti inovacijų reformą.

REKLAMA

Ūkio ministerijos teigimu, reformos dėka turėtų sparčiau augti atlyginimai, atsiras inovacijų fondas ir bus pasitelkiami technologijų agentai.

„Inovacijų reforma, kurios ašis yra šiandien Seime priimtas Technologijų ir inovacijų įstatymas, leis panaudoti turimą verslo ir mokslo potencialą ir tai pajus kiekvienas šalies gyventojas“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Reforma siekiama, kad Europos Sąjungos fondų investicijos būtų efektyviau išnaudojamos ir tikslingiau nukreipiamos į bendrus mokslo ir verslo projektus, orientuotus į naujų produktų kūrimą.

Be to, numatoma įkurti valstybinį Inovacijų skatinimo fondą, kuris eksperimentinės plėtros ir inovacijų veiklas vykdančioms mokslo įstaigoms, verslui ir kitoms organizacijoms teiktų pagalbą kuriant produktą ir pradedant jį diegti į rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministerijos, ateityje šis fondas galėtų sušvelninti ES struktūrinės paramos mažėjimo inovacijų veikloms poveikį.

Reformos rengėjai numato, kad skatinant šalies mokslo ir verslo organizacijas kuo aktyviau dalyvauti Europos Komisijos įgyvendinamose programos „Horizon“ priemonėse, bus pasitelkti vadinamieji technologijų agentai: jie atliks naujų technologijų paiešką įmonėse bei mokslo ir studijų institucijose kad atrastų patrauklius technologinius sprendimus.

REKLAMA

„Technologijų agentais bus kviečiami dirbti užsienio specialistai, turintys patirties inovacijų versle. Jie (...) taps tarpininkais tarp Lietuvoje esančių technologijų, idėjų autorių ir sprendimų kūrėjų bei jų partnerių ir pirkėjų užsienyje“, – teigia V. Sinkevičius.

Iki 2021 metų taip pat ketinama įkurti vieną technologijų ir inovacijų politiką įgyvendinančią agentūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų