REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Aiškinosi, ar kelio žymėjimas legalus (nuotr.: tv3.lt)

Klaipėdiečiai, gyvenantys I Melnragėje, su poilsiautojais kovoja neteisėtais būdais. Bortelius prie savo nuosavų namų žmonės nudažo geltona spalva. Taip siekiama, kad čia nebūtų paliekami vasarotojų, atvykusių prie jūros, automobiliai. Specialistai už bortelių žymėjimą grūmoja baudomis. Šios siekia iki 300 Eur.

7

Klaipėdiečiai, gyvenantys I Melnragėje, su poilsiautojais kovoja neteisėtais būdais. Bortelius prie savo nuosavų namų žmonės nudažo geltona spalva. Taip siekiama, kad čia nebūtų paliekami vasarotojų, atvykusių prie jūros, automobiliai. Specialistai už bortelių žymėjimą grūmoja baudomis. Šios siekia iki 300 Eur.

REKLAMA

I Melnragės, Molo gatvės seniūnaitė Marija Kalendrė sako, jog mašinų stovėjimo vietų pajūryje labai trūksta. Ir dėl to kenčia ne tik prie jūros ilsėtis atvykę vasarotojai, bet ir vietiniai gyventojai. Mat mašinas žmones pastato radę bet kokią laisvą ir artimesnę vietą prie jūros. Taip užstatomi įvažiavimai į žmonių kiemus, sukeliamos avarinės situacijos. Problema esą ypatingai išryškėjo šią vasarą. Dėl kelio remonto darbų.

„Ši problema, kuomet poisliautojų automobiliai paliekami prie vietinių gyventojų namų, užstatant įvažiavimus į juos, buvo aktuali visuomet. Tačiau ji išryškėjo, kai mašinų stovėjimas buvo apmokestintas. Na, o šiemet, kai vyksta kelio remontas link Girulių, tai ši problema dar aktualesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Poilsiautojai užstato mūsų įvažiavimus arba mašinas palieka taip, kad nei įvažiuoti, nei išvažiuoti neįmanoma. Arba automobiliai pastatomi taip, kad sukelia avarines situacijas.

REKLAMA

Ne kartą esame kvietę policijos pareigūnus. Jie kol atvažiuoja, praeina valanda. Labai trūksta automobilių stovėjimo vietų“, - tv3.lt pasakojo M. Kalendrė.

Anot moters, kai kurie gyventojai iš tiesų yra nupaišę geltonas juostas ar šia spalva išdažę bortelius prie savo namų įvažiavimo. Šio poelgio tikslas – kad žmonės pažymėtoje teritorijoje nepaliktų automobilių.

Už bortelių spalvinimą – bauda

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tv3.lt sakė, jog specialistus apie geltona spalva žymimus bortelius Melnragėje įspėja tiek atvykstantys poilsiautojai, tiek toje gatvėje gyvenantys asmenys. Esą žmonės klausia, ar toks žymėjimas yra legalus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne tik žmonės praneša, bet ir mūsų specialistai dirbdami pastebi, kad toji geltona spalva šiek tiek skiriasi nuo žymėjimo šia spalva, kitose vietose.

Į pranešimus reaguojame ir aiškinamės, ar tokia eismo schema yra suderinta su policija ar savivaldybe. Juk gatvė – vieša erdvė“, - sakė K. Vintilaitė.

Molo gatvės gyventojams užkliūna ne tik automobilius šalia jų namų paliekantys žmonės. Trukdo ir trumpam stabtelėję susimokėti už automobilio stovėjimą. Mat pajūrio teritorijoje nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 d. renkama rinkliava už mašinų stovėjimą.

„Netoli jo namo yra įrengtas parkomatas. Tad vairuotojai sustoja būtent ties to žmogaus namu, norėdami susimokėti už automobilio stovėjimą. Tad šiam gyventojui tai sukelia tam tikrų nepatogumų, sukelia avarines situaijas, todėl jis sugalvojo ir nusipaišė bortelius“, - teigė K. Vintilaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot pašnekovės, tokia savivalė užtraukia administracinę atsakomybę. Gresia bauda.

„Už savavališkus kelių eismų taisyklių ženklų įrengimus gresia bauda nuo 140 iki 300 eurų“, - dėstė skyriaus vedėja.

Keis ženklinimą

Tačiau nesusipratimų dėl horizontalaus kelio ženklinimo pajūryje netrukus turėtų būti išvengta. Mat valdžia atliko eismo schemos organizavimos vertinimą ir netrukus horizontalų gatvių žymėjimą pakeis vertikalūs ženklai.

„Buvo atliktas Molo gatvės eismo schemos organizavimo vertinimas ir miesto ūkio departamentas suderino su kelių policija naują eismo organizavimo schemą šioje gatvėje. Netrukus atsiras vertikalūs ženklai ir tik jais bus vadovaujamasi. O visa tai, kas išpaišyta, horizontalus ženklinimas, bus panaikintas“, - tikino K. Vintilaitė.

REKLAMA

Nelegaliai įrengtų kelio ženklų uostamiestyje nors ir retai, tačiau pasitaiko.

„Negali sakyti, kad kasdien, bet pasitaiko. Dažniausiai tokiose vietose kaip prekybos centrų prieigos. Čia nesilaikant nustatytos tvarkos, ženklinimas būna reorganizuojamas“, - pasakojo K. Vintilaitė.

Pasitaiko atvejų, kai kiemuose be suderinimų įrengiamos automobilių stovėjimo vietos neįgaliesiems. O štai visai neseniai nelegalus ženklas, draudžiantis vedžioti šunis, nuverstas K. Donelaičio aikštėje. Jis čia stovėjo kone 10 metų, kol paaiškėjo, kad kažkas jį įrengė be jokių suderinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų