REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl pažeidimų, nustatytų atlikus auditą Kalėjimų departamente, svarstoma kreiptis į teisėsaugą, sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Dėl pažeidimų, nustatytų atlikus auditą Kalėjimų departamente, svarstoma kreiptis į teisėsaugą, sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

REKLAMA

Įtarimų auditoriams kelia tinkamai neveikianti mobilaus ryšio blokavimo sistema Alytaus pataisos namuose, nupirkta, bet nenaudojama kriminalinės žvalgybos įranga, taip pat, kaip manoma, melaginga ankstesnės Teisingumo ministerijos vadovybės teikta informacija Finansų ministerijai.

„Tokie atvejai yra netoleruotini, todėl artimiausiu metu dėl šių faktų mes kreipsimės į teisėsaugos institucijas“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė teisingumo ministras.

Kalėjimų departamente, pasak jo, įsteigtas padalinys, kuris turėtų užtikrinti korupcijos prevenciją, tačiau to nedarė.

REKLAMA
REKLAMA

„Nematyti vykusių procesų buvo arba nekompetencijos, arba piktybiškumo požymis“, – teigė ministras.

Anot jo, atsakomybė už aplaidumą ir pažeidimus tenka ir aukščiausiems vadovams. E. Jankevičius sakė, kad jo pavedimu Kalėjimų departamente bus sudaryta tarnybinės veiklos nusižengimo komisija, ji darbą pradės jau antradienį.

REKLAMA

Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėja Dorita Visalgienė teigė, kad daliai įmonių sumokėta už neatliktas paslaugas, netinkamai veikė sutarčių vykdymo kontrolės padalinys.

Pasak jos, dėl laiku neįvykdytos sutarties nebuvo išieškoma numatyta delspinigių suma.

„Nežinau, kodėl Kalėjimų departamentas taip ilgai toleravo privataus juridinio asmens netinkamai vykdytą sutartį, nesiimta veiksmų – per pusę metų turėjo būti sutartis įvykdyta, bet nėra įvykdyta iki šiol, ji nutraukta“, – teigė D. Visalgienė.

Padėtis kalėjimų sistemoje detaliau pradėta tikrinti, kai pernai pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi Rasa Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Vasarą R. Kazėnienei apie pažeidimus izoliatoriuje Kaune pranešus antrą kartą, tai įsiūbavo patikrinimus ir kitose bausmių vykdymo įstaigose.

Kalėjimų departamento auditas inicijuotas tikrinant Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją. Šio audito metu nustatyta daug pažeidimų, teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kalėjimų departamento auditas pavasarį supurtė ir pačios Teisingumo ministerijos viršūnes. Tuometinė ministrė Milda Vainiutė sulaukė kritikos dėl neveiklumo ir pasitraukė iš pareigų. Iš pareigų kiek anksčiau taip pat pasitraukė ir tuometinis viceministras Raimondas Bakšys, kritikuotas dėl kalėjimų sistemos auditų stabdymo.

Tuo metu buvusią vieną šių auditų vykdytojų R. Kazėnienę teisingumo ministras E. Jankevičius paskyrė laikinai vadovauti Kauno tardymo izoliatoriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų