REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune pradėta nagrinėti visą šalį sukrėtusio plungiškės Ievos Strazdauskaitės žiauraus apiplėšimo ir nužudymo byla. Ji bus nagrinėjama už uždarų durų. Bylos kaltinamasis aktas užima 100-tą puslapių.

Kaune pradėta nagrinėti visą šalį sukrėtusio plungiškės Ievos Strazdauskaitės žiauraus apiplėšimo ir nužudymo byla. Ji bus nagrinėjama už uždarų durų. Bylos kaltinamasis aktas užima 100-tą puslapių.

REKLAMA

Nužudymu kaltinami pusbroliai Bieliauskai pripažįsta savo kaltę, tačiau parodymus duos vėliau. Vienas budelių šiandien bandė nušalinti prokurorą, pareikšdamas, kad šis jį smaugė. Tačiau teismas tokius įtarimus atmetė.

Štai į teismo salę atvesdinti pusbroliai Bieliauskai vos išvydę žurnalistų kameras kaip mat puola dangstytis. Veidus jie slepia tuo, kas papuola po ranka - megztiniais, gobtuvais ar teismo dokumentais.

Vos išvydę į salę sugužančius jų palaikyti giminaičius persimeta pora žodžių romų kalba.

Leonas, Mantas ir Karolis Bieliauskai daugiau pasikalba tik su advokatais, o štai jų artimieji, nors ir tikina smerkiantys žiaurių giminaičių nusikaltimą, nevengia žerti priekaištų žurnalistams, kad šie esą puola jų giminaičius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors patys Bieliauskų giminės į tiesioginius klausimus ir vengia atsakyti ir net neigia giminystės ryšius

Prasidėjus teismo posėdžiui Karolis Bieliauskas bando nušalinti prokurorą Artūrą Urbelį. Vos kartą matytą prokurorą kaltina smaugimu ir žeminimu. Tačiau teismas tokius argumentus atmetė.

REKLAMA

O štai nukentėjusiųjų Strazdauskaitės artimųjų, kurie šiandien prašė bylą nagrinėti jiems nedalyvaujant, norą tolesnius posėdžius rengti ne viešus palaikė ir įtariami žudikai. Tad kaltinamasis aktas, kurį sudaro maždaug šimtas lapų, jau skaitomas už uždarų durų.

Kaltinamieji sutiko duoti parodymus, bet tik po to, kai bus apklausti nukentėjusieji ir liudytojai. Savo kaltę Bieliauskai pripažįsta

O tai dar du kaltinamieji, kurie teismo laukia laisvėje, jaučiasi it socialinių tinklų žvaigždės. Tomas Zagurskas kaltinami plėšimu, o Algirdas Stankevičius dar ir neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu. Šie galimai turėjo realizuoti Bieliauskų pavogtus automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet žinokit nieko nekomentuosim, sužinosit viską eigoj, nuotraukų apsidarėt, video medžiagos turėsit tai dabar laisvi“, – tepasakė kaltinamasis Tomas Zagurskas. Paklaustas, ar džiaugiasi būdamas laisvėje, sakė, kad „nėra jokių šansų“, jog pateks už grotų.

Kitas kaltinamasis Algimantas Stankevičius irgi nedaugžodžiavo.

„Nežinau nieko, sužinosit viską vėliau, viso komentarai duoti, turit. Nežinau kas čia per daiktas“, – sakė jis. Paklaustas, kokius parodymus duos, ką liudys, atsakė – „beleką, kaip oras lauke“, esą, „nieko“ nepasakos.

Žiaurus nusikaltimas įvykdytas pernai kovo penktąja. Bieliauskai sumanė pagrobti prabangų automobilį, nusižiūrėjo prabangią audi a7, kuriuo iš Plungės į sostinę vyko Ieva Strazdauskaitė. Imitavę avariją, jie privertė merginą sustoti, tada įkišo ją į bagažinę.

Strazdauskaitės ieškojo ir keli šimtai pareigūnų, ir minios žmonių. Po kelių dienų ji rasta nužudyta ir užkasta Jonavos miškuose. Plungiškė buvo uždaužyta kastuvu. Ant jos kūno aptikta kelios dešimtys smūgių žymių.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų