REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Lietuvą siaubia škvalas (nuotr. Grinda)

Ketvirtadienio vakarą ir penktadienio naktį Lietuvoje siautę vėjai sukėlė gedimų elektros energijos tinkle, tačiau ankstyvą penktadienio rytą Lietuvoje elektros neturėjo apie 300 klientų, rašoma ESO išplatintame pranešime spaudai.

20

Ketvirtadienio vakarą ir penktadienio naktį Lietuvoje siautę vėjai sukėlė gedimų elektros energijos tinkle, tačiau ankstyvą penktadienio rytą Lietuvoje elektros neturėjo apie 300 klientų, rašoma ESO išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA

Kaip informuojama, ketvirtadienio vakarą apie 22 val. visoje Lietuvoje elektros energijos neturėjo apie 3800 klientų. Didžiausius nepatogumus pajuto Vakarų Lietuvos gyventojai: po praūžusio škvalo elektros čia neturėjo apie 2300 klientų, daugiausiai – aplink Plungę. Sutrikimus smarkiau pajuto ir dalis Alytaus regiono gyventojų. Dėl ant 10 kV linijos užvirtusio medžio čia elektros kelias valandas neturėjo daugmaž 1000 klientų.   Nuo vidurnakčio iki 7 val. ryto elektros energijos tiekimas visoje Lietuvoje buvo atstatytas iš viso daugiau nei 4100 klientų. Visoje Lietuvoje naktį budėjo ir gedimus šalino apie 60 brigadų. Gedimų šalinimas vidutiniškai užtruko apie 3 valandas.

  Ankstyvą penktadienio rytą, apie 7 val., elektros neturėjo kiek daugiau negu 300 klientų. Nesutvarkyti dar buvo keli sudėtingi gedimai: nutraukti laidai, nuverstos atramos. Apie 10 val. dėl po nakties užregistruotų pavienių gedimų, taip pat naujų sutrikimų elektros neturėjo apie 1500 klientų. Dienos metu dirba dar didesnės ESO darbuotojų ir rangovų pajėgos (apie 90 brigadų), tad elektros energijos tiekimas neilgai trukus bus atstatytas.

  Sinoptikai prognozuoja, kad penktadienio dieną Lietuvoje gali palyti, bus vėjuota, kai kur vėjas gali būti gūsingas. Savaitgalis taip pat numatomas neramus ir lietingas. ESO prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti nemokamu trumpuoju bendrovės numeriu 1852. 

Būkite atsargūs

Smarkiai lyjant, esant galimybei, likite patalpose, važiuojant – sustokite. Jeigu jūsų gyvenamąjį namą nuolat užlieja vanduo, pasirūpinkite ir įsigykite vandens siurblius, nes ugniagesiai gelbėtojai tokiais atvejais turi daug darbo ir ne visada greitai gali atskubėti į pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Nepalikite gyvenamosios vietos be ypatingos priežasties. Jeigu vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Neužmirškite savo artimųjų ir kaimynų: pasiteiraukite, ar jie girdėjo pranešimus.

Gal šalia gyvena neįgalūs žmonės, vieniši seneliai ar mažamečiai vaikai, šiuo metu leidžiantys laiką be tėvų – padėkite jiems. Nelaimės atveju skambinkite skubios pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų