REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikai praneša, kad artimiausiomis dienomis vis dar galime sulaukti lietaus ir perkūnijos. Joninės bus lietingos ir nemaloniai vėsios. 

Sinoptikai praneša, kad artimiausiomis dienomis vis dar galime sulaukti lietaus ir perkūnijos. Joninės bus lietingos ir nemaloniai vėsios. 

REKLAMA

Šiandien šiaurės vakarinėje Lietuvos pusėje palis, vyraus trumpi lietūs, kai kur smarkūs su perkūnija. Vyraus vakarų, pietvakarių, 8–13 m/s vėjas, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 18–20, vakariniuose rajonuose temperatūra kris ir iki 14 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, dieną daug kur trumpai palis. Naktį vietomis rūkas.

Poilsio dienų orus lems žemesnio slėgio sūkurys: daugiau lietaus numatoma dienomis, o Joninių dieną vietomis (daugiausia šiauriniuose rajonuose) lietus bus intensyvesnis, kai kur su perkūnija. Gera žinia, laužus kūrenti šiame regione bus saugiau. Vyravusius stiprokus vakarų vėjus keis vidutinio stiprumo šiaurės vakarų. Oras dar šiek tiek atvės.

Šeštadienio dieną kai kur galima perkūnija. Vėjas rims. Temperatūra naktį 8–13, dieną 17–21 laipsnis šilumos.

„Mes esame pastebėję, ypatingai statistiškai, kad Joninės dažnai būna lietingos. Taip vyksta dėl paprastos priežasties. Egzistuoja dėsnis, jog dienomis vyksta kondensacija, tuo metu nuo žemės garuoja oras ir tuo skatina debesų susidarymą, dėl to formuojasi debesys ir todėl paskui dažnai iškrenta krituliai.

REKLAMA
REKLAMA

Na ir būtent apie Jonines, kai yra ilgiausia diena, saulė yra aukščiausiai ir daugiausia tos kondensacijos gali įvykti. Diena yra ilga, saulė pakilusi aukštai – tai ir yra didžiausias faktorius dėl ko per Jonines dažniausiai lyja“, – kalba klimatologas Dr. Donatas Valiukas.

REKLAMA

Sekmadienį lis

Sekmadienio naktį dar gali trumpai palyti, Klaipėdoje kritulių bus mažiau. Temperatūra kris iki 10 – 12 laipsnių, pajūryje numatomi 9 laipsniai šilumos.

Dieną vyraus 15 – 17 laipsnių temperatūra, Kaune laikysis 20 laipsnių temperatūra. Bus debesuota su pragiedruliais, karts nuo karto trumpai palis.

Kitą savaitę lietus trauksis

Kitą savaitę numatomi debesuotis su pragiedruliais orai, daugelyje rajonų lietus neprognozuojamas. Temperatūra kils iki 22 – 24 laipsnių. Naktimis vės iki 10 – 12 laipsnių šilumos.

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 18 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 17 laipsnių, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 21 laipsnio šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 21 laipsnis, Neryje (Vilniuje) – 20 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 21 laipsnio šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 20 laipsnių, Kuršių mariose – 20 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų