REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Nida  (nuotr. Fotodiena.lt)

Nuo birželio 20 dienos įvažiavimas į Neringą kainuoja 4 kartus brangiau. Lengvuoju automobiliu važiuojantiems tai atsieis 20 Eur. Iki šiol kainavo 5 Eur. Neslepiama, kad padidėjus vadinamajam Nidos ekologiniam mokesčiui, paslaugų kainos Neringoje taip pat kils. Beje nuo šių metų, įvažiavimo mokestį teks mokėti ne tik kurorto svečiams.

9

Nuo birželio 20 dienos įvažiavimas į Neringą kainuoja 4 kartus brangiau. Lengvuoju automobiliu važiuojantiems tai atsieis 20 Eur. Iki šiol kainavo 5 Eur. Neslepiama, kad padidėjus vadinamajam Nidos ekologiniam mokesčiui, paslaugų kainos Neringoje taip pat kils. Beje nuo šių metų, įvažiavimo mokestį teks mokėti ne tik kurorto svečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliaujantiems lengvuoju automobiliu ir nutarusiems ilsėtis Kuršių Nerijoje, reikėtų prisiminti, jog vien už patekimą į kurortą teks sumokėti 32,30 Eur. Prie įvažiavimo į Neringą mokesčio tenka pridėti ir kelto iš Klaipėdos į Smiltynę bilieto kainą.

REKLAMA

Pastarieji keitėsi nuo birželio 1-os. Vienos Smiltynės perkėlos keltų bilietų kainos mažėjo, kitos – didėjo.

Tad šiuo metu žmogaus perkėlimas keltu į abi puses nuo pirmosios vasaros dienos kainuoja 1 eurą, lengvojo automobilio – 12,30 euro, mopedo, motociklo – 4,90 euro, autobuso iki 5 tonų – 24,60 euro, virš 5 tonų – 39,40 euro, krovininio automobilio nuo 3,5 iki 12 tonų – 28,30 euro, virš 12 tonų – 39,40 euro.

Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Darius Butvydas dėstė, jog keltų kainos nesikeitė beveik dešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, jog pasikeitusi kainodara bus kur kas patogesnė mūsų klientams, o svarbiausia – leis automatizuoti transporto bilietų pirkimą ateityje. Su senąja kainų skaičiavimo metodika to padaryti negalėjome, nes buvo neįmanoma automatiškai suskaičiuoti automobiliuose esančių keleivių“, – pranešime žiniasklaidai sakė įmonės vadovas.

Įvažiavimas nemokamas 

Anot Neringos valdininkų, per metus pro rinkliavų surinkimo punktą pravažiuoja apie 170 tūkstančių transporto priemonių. Vidutiniškai surenkama apie 2 mln. eurų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojama, jog per praėjusią vasarą Neringoje svečiavosi per 600 tūkst. poilsiautojų.

Keturiose Neringos gyvenvietėse – Juodkrantėje, Pervalkoje, Preiloje ir Nidoje, nuolat gyvena apie 2200 žmonių. Jiems Alksnynės poste mokėti ekologinio mokesčio nereikia. Vietiniai taip pat turi galimybę nemokamai keltu persikelti per Kuršių marias. Stovėti bendroje eilėje jiems taip pat nereikia. Nuolatiniai gyventojai turi specialius leidimus.

Neringos savivaldybės administracijos duomenimis, išduoti 1603 leidimai transporto priemonėms įvažiuoti į Neringą.

REKLAMA

Panaikino lengvatą

Nuo šių metų įvažiavimo mokestį į Neringą privalės mokėti ne tik kurorto svečiai. Vietinė rinkliava taikoma ir čia nekilnojamąjį turtą turintiems asmenims.

Vietos valdžia buvusią lengvatą nusprendė panaikinti, įvertinusi tai, kad didžiajai daliai asmenų nekilnojamasis turtas Neringoje nėra pagrindinis gyvenamasis būstas.

Tad nekilnojamąjį turtą čia turintiems asmenims už įvažiavimą į savo vasaros namus, teks pakloti po 20 Eur.

Nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą atleidžiami tik deklaravusieji gyvenamąją vietą Neringoje ar Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje.

REKLAMA

Taip pat subjektai, turintys registruotą buveinę bei vykdantys ūkinę veiklą, neįgalieji, turintys 0-25 proc. darbingumą su juos lydinčiais asmenimis, pateikę atitinkamą pažymėjimą.

aNuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą atleidžiami ir asmenys, vykstantys tik su elektra varomomis transporto priemonėmis, pateikę transporto priemonės registracijos liudijimą.

Brangs paslaugos

Vietos verslininkai neslepia, kad pats sezono įkarštis Kuršių Nerijos kurortuose – liepos vidurys – rugpjūtis. Šiam laikotarpiui poilsiautojai nakvynes užsisako dar vasario mėnesį. Tad planuojantiems kelionę į Nidą piko metu, patariama kuo skubiau ją užsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neringoje per metus apsilanko apie 400 tūkst. lankytojų, 72 proc. nakvynių tenka liepos – rugpjūčio mėnesiams. 2018 m. vidutinė dviviečio numerio kaina 75 – 150 Eur. parai su pusryčiais.

Neringa yra vienas iš tų kurortų, kuriam sekasi pelnyti turistų ištikimybę ir pasitikėjimą, net 86 proc Neringos lankytojų yra sugrįžtantys. Tai įtakoja ankstyvas rezervacijas – paprastai skambučiai ir laiškai prasideda vasarį, kuomet pasirinkimas vasaros poilsiui dar platus. Atėjus liepai-rugpjūčiui nerekomenduojame nakvynės žvalgytis paskutinę minutę, nes rizikuojate nieko nerasti”, - tv3.lt sakė Eglė Baltranaitė, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja.

Žuvies pardavėjai neslepia, kad didėjant turistų srautui, didėja ir kainos.

„Kol kas kainos nėra didelės. Bet, žinoma, atsižvelgiant į žmonių srautus jos kils. Planuojam, kad nuo liepos 1 dienos brangs“, - teigė žuvies pardavėja Angelė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų