REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimą korupciją Panevėžio savivaldybėje tiriantys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai lankėsi ir visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovėje „Spinter tyrimai“.

Galimą korupciją Panevėžio savivaldybėje tiriantys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai lankėsi ir visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovėje „Spinter tyrimai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie ketvirtadienį vykusį pareigūnų vizitą BNS patvirtinęs bendrovės vadovas Ignas Zokas sako negalintis komentuoti, kokius veiksmus atliko ir ko norėjo STT, kadangi įsipareigojo neatskleisti su tyrimu susijusių aplinkybių.

REKLAMA

„Buvo apsilankę, vakar vakarop. Mielai pakomentuočiau, kaip Povilas Urbšys, bet skirtingai, nei Seimo narys, pasirašiau susitarimą, kad negaliu komentuoti“, – teigė I. Zokas.

Anot jo paties, jis nebuvo sulaikytas. „Spinter tyrimų“ vadovas neatskleidė, ar su Panevėžio savivaldybe buvo sudaryta viena, ar daugiau sutarčių.

Antradienį STT pranešė sulaikiusi Panevėžio miesto savivaldybės merą Rytį Mykolą Račkauską, jo patarėją Gintarę Maskoliūnienę bei dar tris verslo atstovus. Meras įtariamas prekyba poveikiu bei piktnaudžiavimu tarnyba, mero patarėja bei verslininkai – prekyba poveikiu. Tyrime kaip specialieji liudytojai apklausti trys asmenys, tarp jų – savivaldybės administracijos vadovas Rimantas Pauža ir jo pavaduotojas, ankstesnis administracijos vadovas Tomas Jukna, su pareigūnais bendravo ir Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Darius Linkonas.

REKLAMA
REKLAMA

Kratos antradienį atliktos įtariamųjų darbo vietose bei namuose, iš Panevėžio miesto savivaldybės ir kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

Krata atlikta ir Povilo Urbšio judėjimo „Kartu“ patalpose. Pats judėjimo vadovas Seimo narys P. Urbšys BNS tvirtino, kad įteiktoje teismo nutartyje minimos įmonės „Alora“, „Spinter tyrimai“, „Duomenų projektai“ – pareigūnai ieškota duomenų apie pagal šias sutartis įgytas paslaugas, prekes, darbus, įrodymų, susijusių su Panevėžio miesto savivaldybės nuomonės tyrimu dėl gyvenimo mieste ir pasitenkinimo mero darbu, su rinkodaros programos „Panevėžio atsinaujinimas“ 2018-2023 metų planu.

Įmonės „Duomenų projektai“ vadovė Raimonda Mikalajūnaitė BNS sakė nieko negalinti atsakyti į BNS klausimą, ar įmonėje buvo atliktos kratos ir ar „Duomenų projektai“ figūruoja teisėsaugos tyrime. Bendrovės „Alora“ direktoriaus Eimunto Silvestro Akromo telefonas trečiadienį išjungtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų