REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) trečiadienį pritarė „Sodros“ įmokų „luboms“, nors dar praėjusią savaitę buvo priėmęs priešingą sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Komitetas balsavo po to, kai Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį pritarė kai kurių Seimo narių siūlymui įvesti du – 20 ir 27 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifus, tačiau nepasisakė dėl „Sodros“ įmokų lubų.

REKLAMA

Už „Sodros“ įmokų „lubas“ balsavo 6 Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai, prieš buvo 2, o 3 susilaikė, Rima Baškienė nedalyvavo balsuojant.

„Viskas tvarkoje, sinergija įvyko, komitetai vienas kitą papildė ir nėra jokio chaoso, apie kurį šneka Vilius Šapoka (finansų ministras – BNS)“, – BNS teigė komiteto narys „valstietis“ Tomas Tomilinas.

„Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius pažymėjo, kad jeigu lubos būtų įvestos, „Sodra“ prarastų apie 10 mln. eurų, bet 27 proc. GPM šį praradimą kompensuotų: „Praktiškai kompensuoja tuos praradimus, kompensuoja gal iki 8 mln. eurų. Gal skirtumas 1–2 mln. eurų gaunasi“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau opozicinių konservatorių atstovas Rimantas Jonas Dagys teigė, kad šie skaičiavimai netenkina.

„Nesu prieš lubas, bet bent jau iki nulio turėjome suvesti. Vis tiek pas mus praradimai“, – sakė R. J. Dagys.

Finansų ministras V. Šapoka trečiadienį po BFK balsavimo teigė, kad pritaręs 27 proc. progresiniam GPM tarifui, neįvedant „Sodros“ įmokų lubų, komitetas padarė klaidą, kurią reikės ištaisyti Seimo posėdžių salėje. Anot jo, jei Seimas tokiam pasiūlymui pritartų be pataisymų, tai „sukeltų chaosą“.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, socialdarbiečių lyderis Gediminas Kirkilas bei premjeras Saulius Skvernelis antradienį registravo kompromisinius siūlymus, kuriais siūloma ir toliau numatyti „Sodros“ įmokų lubas (netaikoma tik sveikatos draudimo įmokoms) bei kiek didesnį GPM progresinį tarifą (27 proc. vietoje 25 proc.).

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų