REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras Skardžius išgirdo sau palankų seimūnų sprendimą: išgelbėjo nuo apkaltos

Papildyta A. Širinskienės ir G. Landsbergio komentarais

Apkaltos komisija dėl apkaltos socdarbiečiui Artūrui Skardžiui priėmė parlamentarui palankų sprendimą ir nusprendė, kad Seimo narys apkaltos nenusipelnė.

Apkaltos komisija dėl apkaltos socdarbiečiui Artūrui Skardžiui priėmė parlamentarui palankų sprendimą ir nusprendė, kad Seimo narys apkaltos nenusipelnė.

REKLAMA

Komisija beveik vieningai, susilaikius tik liberalui Eugenijui Gentvilui, nutarė, kad kaltinimui A. Skardžiui – nepagrįsti. Pats Artūras Skardžius džiaugiasi sulaukęs sau palankių išvadų.

„Išvados yra tokios, kokios jos turėjo būti, kad kaltinimai yra nepagrįsti ir tiek. Praktiškai vieningai, vienam susilaikius, visi nubalsavo už“, – po posėdžio tv3.lt sakė A. Skardžius.

Po komisijos posėdžio parlamentaras piktinosi, kad dėl ilgai vykusių tyrimų buvo „išeliminuotas iš politinės veiklos“ ir buvo ženkliai pakenkta jo reputacijai.

„Tai aš galėčiau vertinti, kaip tam tikrą spaudimo formą, neleidžiant Seimo nariui atlikti pareigos. Nežinau, dabar planuoju kreiptis į teisėsaugos žmones dėl asmenų, kurie dalyvavo“, – neslėpė A. Skardžius.

REKLAMA
REKLAMA

Pateiks Seimui

Po posėdžio komisijai pirmininkavusi valstietė Agnė Širinskienė patvirtino, kad komisija daugumos balsais pritarė išvadai, kurioje įvardijamas, jog veiksmai, kurias A. Skardžius šiurkščiai pažeidė Konstituciją, nebuvo nustatyti.

REKLAMA

„Rėmėmės visa medžiaga, ikiteisminio tyrimo medžiaga, kur nebuvo nustatyta nusikalstamos veikos požymių“ – tv3.lt kalbėjo A. Širinskienė.

Šiuo metu komisijos išvados tvarkomos. Anot A. Širinskienės, tikėtina, kad ketvirtadienį jos bus įregistruotos, o tada parlamentarai spręs, ar joms pritarti.

Tokią baigtį ir prognozavo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis sakė, kad tokią komisijos darbo baigtį ir prognozavo, mat valstiečiams svarbu turėti sąjungininkų.

„Aš įspėjau, sakiau, kad valstiečiai dės visas pastangas, kad visais būdais išgelbėtų A. Skardžių nuo apkaltos. Dabar nėra daugumos, kiekvienas balsas aukso vertės. Susipykti su socialdarbiečiais jie negali sau leisti. Akivaizdu, jis buvo ištemptas už ausų ir galės laimingai leisti dienas Seime. <...> A. Širinskienės teisingumo taryba nusprendė, kad A. Skardžius yra teisus. Manau, ją reikėtų paskirti Konstitucinio Teismo pirmininke“, – tv3.lt sakė G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas dėl abejonių verslu

Tyrimas buvo pradėtas gavus kelių Seimo narių kreipimąsi, kad A. Skardžiaus šeima išskirtinėmis sąlygomis išnuomojo žemės sklypus vėjo jėgainėms ir teikė įstatymų pasiūlymus dėl atsinaujinančių išteklių energetikos.

Prokuratūra birželio pradžioje paskelbė nenustačiusi nusikalstamų A. Skardžiaus veiksmų ir nutraukė beveik metus trukusį tyrimą. Anot prokuratūros, nenustatyta, kad A. Skardžius būtų daręs kokią nors įtaką žemės nuomos sutarties sudarymui.

Prokurorų teigimu, Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo projektai nesukūrė konkrečių, neigiamų pasekmių – jie Seimo komitetuose buvo atmesti ir įstatymo galios neįgavo. Vien tai, jog A. Skardžius dalyvavo teisės aktų rengimo procese, nesuteikia pagrindo teigti, kad tokie jo veiksmai yra nusikalstami, nurodė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atliekant ikiteisminį tyrimą taip pat keltas klausimas dėl vienos saulės elektrinių projektą plėtojusios Baltarusijos įmonės galimos įtakos A. Skardžiaus veiklai ir galimam jo piktnaudžiavimui vykdant parlamentinę veiklą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad A. Skardžius, turėdamas tiesioginių sąsajų su Baltarusijos įmone, taip pat eidamas Seimo parlamentinės grupės ryšiams su Baltarusija pirmininko pareigas, tokiais savo veiksmais galėjo sukelti abejonių dėl vykdomos parlamentinės veiklos ir pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje nuostatas. Prokuratūra nurodė ikiteisminio tyrimo medžiagą perduosianti Vyriausiajai tarnybinei etikos komisijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų