REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje (nuotr.: tv3.lt)

Trečiąją birželio savaitę Klaipėdos uoste apsilankys 7 kruiziniai laivai. Tarp jų ir šio sezono didžiausias - „Queen Elizabeth” (293,84). Amerikiečių kompanijai priklausančiu laineriu atplaukė 1996 turistai. Pastarųjų itin laukia vietos verslininkai. Tiesa, dažnas linkęs pasipelnyti iš užsieniečių. 

10

Trečiąją birželio savaitę Klaipėdos uoste apsilankys 7 kruiziniai laivai. Tarp jų ir šio sezono didžiausias - „Queen Elizabeth” (293,84). Amerikiečių kompanijai priklausančiu laineriu atplaukė 1996 turistai. Pastarųjų itin laukia vietos verslininkai. Tiesa, dažnas linkęs pasipelnyti iš užsieniečių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kruizinio lainerio „Queen Elizabeth” keliautojų dauguma iš Jungtinės karalystės, Kanados, Australijos ir Jungtinių Amerikos valstijų. Šis laivas Klaipėdos uoste vieši pirmą kartą.

REKLAMA

Prisišvartavęs 8 val ryte, jis čia bus iki 18 val. Palikęs mūsų šalies uostą plauks Lenkijos link.

Laivas kelionę pradėjo Jungtinėje Karalystėje birželio 10 dieną. Aplankė Norvegiją, Švediją, Suomiją. Dvi dienas praleido Sankt Peterbrgo uoste. Prieš atplaukiant į Lietuvą, laineris svečiavosi Latvijoje, Rygoje. Iš Klaipėdos uosto jis judės Lenkijos link, stabtels Gdynės uoste. Dviejų savaičių kelionę baigs birželio 24 dieną, Anglijoje. „Queen Elizabeth“ kruizas pastatytas 2010 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Viliojo ne vienerius metus

„Kompanija, kuriai priklauso šis laivas, turi luxury klasės kruizinius laivus. Jai priklauso „Queen Mary 2” ir “Victoria”, kuri pagal planą turėtų ir pas mus kitais metais apsilankyti. Jeigu viskas tiks ir patiks. Tai vienas iš didžiausių laivų“ - tv3.lt teigė Romena Savickienė, Klaipėdos turizmo ir kultūros centro direktorė.

„Queen Elizabeth“ Klaipėdos uoste vieši pirmą kartą. Prisivilioti šį lainerį buvo siekiama ne vienerius metus. „Svarbu paminėti, kad ši amerikiečių kompanija, kuriai priklauso kruizinis laivas „Queen Elizabeth“ pirmą kartą atėjo į mūsų uostą. Ne vienerius metus buvo intensyviai dirbama siekiant privilioti šią liniją. Todėl tai tarsi kontrolinis vizitas, siekiama pasižiūrėti ar žmonėms tinka, patinka mūsų uostas. Kol kas žmonės vaikšto patenkinti“, - R. Savickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ypatingo sutikimo šiems turistams nebuvo paruošta. Žmonės galėjo rinktis ekskursijas, kurios siūlomos ir kitais kruiziniais laineriais atplaukiantiems užsieniečiams.

„Turistams siūloma ekskursijos po Klaipėdą, Palangą, Neringą, kai kurie lankysis Lapių kaime, plauks su baidarėmis, važiuos dviračiais. Buvo siūlomos standartinės ekskursijos, kaip ir kitų laivų turistams“, - sakė R. Savickienė.

Už 3 km kelionę taksi - 15 Eur

Išsilaipinę Klaipėdos uoste turistai turėtų būti budrūs. Vietos verslininkai nesnaudžia ir pinigines siekia pastorinti atvykėlių sąskaita. Štai kruiziniu laivu „Mein Shiff 1” atplaukę jaunuoliai buvo mulkinami taksi vairuotojo.

REKLAMA

„Mes norėjome aplankyti prekybos centrą. Pasivaikščioti jame, apsipirkti. Internete suradome vieną didžiausių ir paklausėme taksi vairuotojo kur ta vieta yra. Jis pasiūlė mus iš Teatro aikštės iki ten nuvežti už 15 Eur.

Kaina mums pasirodė per didelė, nes telefono programėlė rodė, jog prekybos centras yra vos už 3 kilometrų. Tuomet vairuotojas kainą sumažino iki 10 Eur, bet visgi nutarėme nevažiuoti“, - pasakojo kruizu atplaukęs turistas.

Turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė sako, jog ši problema mieste egzistuoja ne vienerius metus.

REKLAMA

„Labai sunku sukontroliuoti privatų verslą. Ši bėda egzistuoja nepirmus metus, bet kol nėra patvirtinti oficialūs tarifai, o tai padaryti, manau, būtų sudėtinga visame mieste ir ypač privačiame versle, tad tos kainos gali būti visokios.

Pastebime, kad iš turistų imama suma eurais lygi tai, kuri buvo litais. Labai stengiamės turistams patys iškviesti taksi ir suderinti kainą, kuri nesikeistų“, - sako R. Savickienė.

Turistams gintaras, linas ir karieta

Išlipusių iš laivo turistų laukia ir ant motorolerio bazės sukonstruoti taksi, kitaip dar vadinamu „tuktuku“. Nuo kruizinių laivų terminalo iki Teatro aikštės jie turistus siūlo pavėžinti už 5 Eur asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos Teatro aikštėje turistų laukia ir mugės prekeiviai. Šie čia susirenka būtent dėl kruiziniais laivais atplaukiančių užsieniečių. Turistams siūlomi lino gaminiai, papuošalai iš gintaro.

„Daugiausia ieško papuošalų sau arba sako, kad perka dovaną kam nors. Moteris domina dideli, masyvūs kaklo papuošalai su gintaru. Kainos įvairios, bet dažniausiai išsirenka papuošalą, kurio kaina neviršija 50 Eur”, - tv3.lt sakė aksesuarų pardavėja. Užsienio turistai po miestą gali pasivažinėti ir žirgu kinkyta karieta. Siūlomi 2 maršrutai. Vienas jų trunka 20 min, kitas – pusvalandį.

REKLAMA

„Pajudam iš Teatro aikštės, nes ten daugiausiai turistų. Važiuojame po senamiestį, sukame į Liepų gatvę, paskui – Laivų skersgatvis, Danės gatvė ir atgal parvežame į senamiestį, tai užtrunka apie 20 minučių.

Jeigu 30 minučių, tada darome didesnį ratuką. Iš Teatro aikštės važiuojame per senamiesčio gatveles, tada pro vaikų ligoninę į skulptūrų parką įvažiuojame, išvažiuojame prie cerkvės ir per Danės gatvę grįžtam į Teatro aikštę“, - aiškino A. Abdulskienė.

Kelionės kaina priklauso nuo maršruto ilgio.

„Karietoje telpa 5 žmonės. 20 min maršrutas kainuoja 20 Eur, 30 min maršrutas – 30 Eur. Valanda – 55 Eur”, - tv3.lt sakė karietos savininkė Aneta Abdulskienė.

REKLAMA

Kasdien naujas kruizinis laivas

Trečiąją birželio savaitę klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus galima dar ne kartą pasigrožėti kruiziniais laivais.

„Šią savaitę mūsų uostą aplankys 7 laivai. Tad grožėtis jais galima beveik kiekvieną šios savaitės dieną. Birželio 19 d. svečiavosi „Mein Shiff 1" ir „Marina", birželio 20 d. „Queen Elizabeth". Birželio 21 d. „Artania" ir „Seabourn Ovation". Birželio 22 d. „Seven Seas Explorer" ir birželio 23 d. „Sea Cloud II"”, - vardijo R. Savickienė. Planuojama, jog Klaipėdos uoste šį sezoną apsilankys 62 laivai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš viso šiais metais planuoja atplaukti 62 laivai, tad tikimės, kad pavyks šis planas, oro sąlygos jo nesumaišys. Skaičiuojame, kad uostamiestyje turėtų kruiziniais laivais atplaukti ir apie 80 tūkstančių turistų“, - sakė R. Savickienė.

Birželio mėnesį Klaipėdoje lankysis 13 kruizinių lainerių. Iš viso šį sezoną laivai užsuks 60 kartų. Sezono pabaiga planuojama spalio 19 d. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų