REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Regitra (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Regitra“ išplatino svarbų pranešimą. 

5

„Regitra“ išplatino svarbų pranešimą. 

REKLAMA

Nuo šiol vairuotojų nuotraukos bus daromos ne tik padaliniuose. Jos ir asmenų parašai bus imami iš Gyventojų registro, taip sudarant galimybes vairuotojo pažymėjimą lengvai pasikeisti internetu. Esminė sąlyga – asmuo turi turėti ne seniau kaip prieš 5 metus išduotą asmens tapatybės dokumentą.

Norint pasikeisti vairuotojo pažymėjimą internetu, reikia atitikti šiuos du reikalavimus: turėti ne senesnę kaip 5 metų nuotrauką, kuri buvo daryta atnaujinant asmens tapatybės dokumentą, ir galiojančią medicininę pažymą.

Svarbu pastebėti, jog „Regitra“ informaciją apie vairuotojo sveikatą savo sistemoje turi, jei sena pažyma vis dar galioja arba naujoji yra pateikta elektroniniu būdu. Didžioji dalis Lietuvos medicinos įstaigų tokius duomenis „Regitrai“ teikia jau kurį laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, galiojant asmens nuotraukai, vairuotojui belieka nuvykti į medicinos įstaigą pasitikrinti sveikatą. Fiziškai apsilankyti „Regitros“ padalinyje nebereikia.

Iki šiol vairuotojo pažymėjimą internetu galėjo užsisakyti tik pradedantieji vairuotojai, kurie laikiną vairuotojo pažymėjimą keičia į ilgalaikį, t. y. galiojantį 10 metų. Asmenys turėjo tokią galimybę, nes vairuotojo nuotrauka buvo daryta vos prieš 2 metus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų