REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pareigūnai antradienį atlieka kratas Panevėžio miesto savivaldybėje, tiriama mero Ryčio Mykolo Račkausko veikla.

Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pareigūnai antradienį atlieka kratas Panevėžio miesto savivaldybėje, tiriama mero Ryčio Mykolo Račkausko veikla.

REKLAMA

„Tyrimas susijęs su mero veikla“, – BNS patvirtino STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

STT įtaria, kad Panevėžio miesto savivaldybėje galimai buvo piktnaudžiaujama tarnyba ir duodami neteisėti nurodymai savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Kaip įtariama, už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galimai buvo atsilyginta kyšiais.

Anot STT, atliekamos kratos asmenų darbo vietose bei namuose, iš Panevėžio miesto savivaldybės ir kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

STT pareigūnai nurodė darbo vietoje pasilikti administracijos vadovui Rimantui Paužai, BNS sakė vicemeras Petras Luomanas.

Anot vicemero, jie abu turėjo vykti į susitikimą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

„Jis liko savivaldybėje, dėl to kad... nieko nesakė, tik pasakiau, kad reikia, jog nevėluotumėme, nes susitikimas 10 valandą, pasakė – ne, važiuokite vieni. Taip, būtent tai ir pasakė pareigūnai“, – BNS sakė P. Luomanas.

REKLAMA
REKLAMA

Mero R. M. Račkausko telefonas antradienio rytą buvo išjungtas.

Meras buvo išrinktas kaip judėjimo „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas. Kilus nesutarimams su P. Urbšiu, iš šio judėjimo pasitraukė beveik visa savivaldybės tarybos frakcija, įskaitant patį merą.

REKLAMA

Dėl galimos korupcijos – ikiteisminis tyrimas

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžio miesto savivaldybėje galimai įvykdytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų – prekybos poveikiu bei piktnaudžiavimo tarnyba, rašoma STT išplatintame pranešime spaudai.

Tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Panevėžio miesto savivaldybėje galimai buvo piktnaudžiaujama tarnyba ir duodami neteisėti nurodymai savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus. Kaip įtariama, už pažadėtą palankių sprendimų priėmimą galimai buvo atsilyginta kyšiais.

Šiandien STT pareigūnai atlieka reikalingus procesinius veiksmus, atliekamos kratos asmenų darbo vietose bei namuose, iš Panevėžio miesto savivaldybės ir kai kurių uždarųjų akcinių bendrovių paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų