REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Buvusi gyvūnų prižiūrėtoja rėžė: gyvunus prieglaudoje žudo eiliniai darbuotojai (nuotr. TV3)

Gyvūnų globos namams Alytuje kaltinimai visiškai neglobėjišku elgesiu su gyvūnais. Iš darbo išėjusi moteris sako, kad čia gyvūnus žudo net eiliniai darbuotojai ir be jokios svarios priežasties.

6

Gyvūnų globos namams Alytuje kaltinimai visiškai neglobėjišku elgesiu su gyvūnais. Iš darbo išėjusi moteris sako, kad čia gyvūnus žudo net eiliniai darbuotojai ir be jokios svarios priežasties.

REKLAMA

Gyvūnų globėjai kaltinimus neigia, esą beglobių eutanazijai skirti vaistai yra saugomi ir naudojami griežtai pagal instrukcijas, atsikratoma tik sergančiais ar agresyviais šunimis.

Su darbu gyvūnų globos namuose atsisveikinusi alytiškė Neringa pažėrė kaltinimų šį padalinį Dzūkijoje turinčiai bendrovei „Nuaras“.

Štai socialiniame tinkle išplatinta jos žinutė, kurioje moteris rašo, kad čia gyvūnai žudomi be jokios priežasties.

Tokius kaltinimus bendrovės vadovai neigia. Jie pripažįsta, kad neseniai teko užmigdyti kelis šunis, tačiau esą kitos išeities nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Dalis gyvūnų iš tų šešių, kurie buvo užmigdyti, tai buvo savininkų prašymu atiduoti į globos namus, keletą dienų dar palaikėm galvojom, kad persigalvos šeimininkai ir sieks gydymo, o kiti irgi turėjo pagrindą- agresyvūs, labai senas, ir senatvės turintys problemų“, – sako UAB „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

REKLAMA

Globos namų vadovė sako, kad eutanaziją gyvūnams gali atlikti tik įstaigos veterinarė, o gyvūną myriop siunčiantys preparatai griežtai saugomi.

Tačiau alytiškė tokias kalbas vadina pasiteisinimais, ir teigia tikrai žinanti, kad gyvūnus migdo net ir įstaigos savanoriai. Moteris pateikia ir daugiau detalių, kurias kaip pati tvirtina, matė savo akimis.

„Pradėjo tuos šunis migdyti, nes Atvažiavo Rietavas, tie kurie išveža lavonus ir jai trūko kilogramų šaldytuvuose, nes mes jau turėjom du šaldytuvus ir jie buvo pilni. Ir pagal ja trūko kilogramų ir dar reikėjo užmigdyti šunų“, – tikina buvusi gyvūnų prižiūrėtoja Neringa Štarevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

O štai tokie buvusios darbuotojos pasakojimai gyvūnų globos namų atstovams kelia šypsenas. Už gyvūnų gaišenas surenkančiai bendrovei esą tenka pakloti ir taip nemažus pinigus, tad jokios prasmės dirbtinai didinti svorį

Kuo baigsis įsiplieskęs konfliktas kol kas nežinia. Beglobius gyvūnus ginantys visuomenininkai žada rengti peticiją.

Į šiuos Dzūkijoje veikiančius „Nuaro“ gyvūnų globos namus pernai pateko apie 376is gyvūnus, du su puse šimto buvo padovanoti, trys dešimtys - grąžinti savininkams, o 41, atlikta eutanazija.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų