REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šuns metai – ne kokie patiems šunims. Praėjusią savaitę naujienų portalas JP rašė apie šuns gelbėjimą Pasvalio rajone, o šiandien – apie Panevėžyje išgelbėtą Berno zenenhundų veislės šunį.

Šuns metai – ne kokie patiems šunims. Praėjusią savaitę naujienų portalas JP rašė apie šuns gelbėjimą Pasvalio rajone, o šiandien – apie Panevėžyje išgelbėtą Berno zenenhundų veislės šunį.

REKLAMA

Veislinį šunį vakar apie 21 val. prie bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ esančiame miškelyje rado moteris, važiavusi dviračiu. Ji pastebėjo prie medžio ilgu trosu pririštą Berno zenenhundų veislės šunį. Šuo buvo silpnas, aplink skraidė begalė uodų, musių. Gyvūnas buvo išsekęs, o atrištas vos ėjo.

Nusilpusį šunį atradusi moteris kreipėsi į Panevėžio gyvūnų globos draugiją, kur išsekusiam šuniui buvo suteikta pagalba: statomos lašinės, šuo buvo gelbėjamas nuo dehidratacijos, valomas nuo erkių, pulso matuoklis rodė 180, temperatūra 41.

Panevėžio gyvūnų globos draugijos prieglaudos savanoris Justinas Stašys naujienų portalui JP pasakojo, kad šiuo metu šuo jaučiasi gerai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis atsigavo, nors vakar temperatūra buvo kritinė. Buvo iškviestas veterinarijos gydytojas Robertas Veikšas. Išgelbėtas šuo čipuotas. Tai kalytė ir jos vardas Amber“, – pasakojo savanoris Justinas ir pripažino, kad šie metai, nors ir Šuns metai, ne kokie patiems šunims.

REKLAMA

Pasak J. Stašio, jau yra nustatyti paliktos ir išgelbėtos Berno zenenhundų veislės kalytės šeimininkai.

„Parašėme pareiškimą policijai. Šeimininkai nustatyti. Jie gyvena Dembavoje ir aiškina, esą šuo pabėgo ir reikalauja atiduoti. Nesiruošiame to daryti – yra žinomi kitokie faktai apie šuns nepriežiūrą. Beje, jau yra norinčių pasiimti išgelbėtą kalytę“, – susijaudinęs kalbėjo savanoris ir piktinosi žiaurių žmonių elgesiu.

Remiantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksu, žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo penkiasdešimt iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų. Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio dviejų šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimt eurų. Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimt eurų.

Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimt iki dviejų tūkstančių trijų šimtų eurų.

Čia galite pamatyti ir vaizdo įrašą, kaip atrodė rastas šuo

Raimonda MIKUČIONYTĖ

Išsamiau - TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų