REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Miškų gaisringumas.  Birželio 18–19 d. vyraus ketvirtos ir penktos, vietomis bus trečios ir antros klasės miškų gaisringumas (nuotr. meteo.lt)

Dėl didelio gaisrų pavojaus artimiausiu metu ketinama apriboti gyventojų lankymąsi miškuose pietų ir pietryčių Lietuvoje.

15

Dėl didelio gaisrų pavojaus artimiausiu metu ketinama apriboti gyventojų lankymąsi miškuose pietų ir pietryčių Lietuvoje.

REKLAMA

Šiuo metu didžiausias miškų gaisrų pavojus yra Marijampolės, Alytaus, Druskininkų, Varėnos, Šalčininkų, Valkininkų, Trakų ir Nemenčinės apylinkėse, taip pat Kupiškio rajone ir kai kuriose Šilutės rajono vietovėse.

Jei situacija nesikeis, Valstybinė miškų urėdija pirmadienį žada kreiptis į savivaldybes, kad jos priimtų sprendimą apriboti gyventojų patekimą į miškus.

„Jeigu situacija išliks tokia kaip dabar, tai rytoj, tikėtina, kreipsimės į savivaldybes“, – BNS sekmadienį sakė Valstybinės miškų urėdijos atstovė spaudai Vilija Railaitė.

Pasak jos, savivaldybei priėmus sprendimą, girininkai sustatys perspėjimo ženklus ant keliukų į miškus, kai kur gali būti įrengti užtvarai.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesių atstovai sako, kad miškų gaisrų kol kas pavyko išvengti, bet atvirose teritorijose, daugiausia pievose, ugnį tenka gesinti vis dažniau.

„Praeitą parą buvo 25 išvykimai į atviras teritorijas, daugiausia Vilniaus apskrityje“, – BNS sekmadienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas.

REKLAMA

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sausra šiuo metu labiausiai alina Alytaus, Lazdijų, Trakų, Marijampolės, Kalvarijos ir Šakių savivaldybės.

Tikisi kritulių

Sinoptikai prognozuoja, kad pirmadienį ir antradienį vietomis gali trumpai palyti, bet nuo trečiadienio vėl įsivyraus sausi orai.

Pirmadienio dieną kiek gausiau su perkūnija gali palyti rytinėje šalies pusėje. Temperatūra didžiojoje šalies dalyje kils iki 24–29 laipsnių, Vakarų Lietuvoje bus kiek vėsiau, prie jūros turbūt neįšils daugiau kaip iki 20 laipsnių.

Antradienio naktį vietomis, dieną šiaurės vakarinėje šalies pusėje daug kur trumpai palis. Temperatūra naktį 11–16 laipsnių šilumos, dieną 20–25, pajūryje apie 18 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo trečiadienio iki šeštadienio lietaus neprognozuojama, dienomis šils iki 20-25 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų