REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Amerikiečių karinė technika panevėžiečių nedžiugina – ji ardo gatvių dangą

Lietuvą užplūdo tūkstančiai JAV karių – žmonės netveria pykčiu

Lietuvoje vyksta karinės pratybos „Kardo kirtis“ ir vikšrinė technika išrieda ne tik į bendrojo naudojimo kelius, bet ir juda miestų gatvėmis.

8

Lietuvoje vyksta karinės pratybos „Kardo kirtis“ ir vikšrinė technika išrieda ne tik į bendrojo naudojimo kelius, bet ir juda miestų gatvėmis.

REKLAMA

Į naujienų portalą JP skambinę panevėžiečiai piktinosi, kad sunkiasvorė karinė technika gadina ir taip jau nelabai geros kokybės Panevėžio gatves. Juolab kad sunkiasvoriai tankai sveria 50-60 tonų.

Panevėžietis Jonas naujienų portalui JP piktinosi:

„Sunkiasvorė technika gadina miesto gatvių dangą, kuri ir taip nelabai geros kokybės. Kai dar pamačiau, kad karių transporto priemonės judėjo jau sutvarkytomis gatvėmis, susinervinau – galima važiuoti ne per centrines ir ne per suremontuotas gatves.“

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovas vyresnysis leitenantas Vytenis Miliušas naujienų portalui JP aiškino, kad gyventojai kariškiams neskambino ir nesiskundė dėl karinės technikos judėjimo šalies keliais ir miestų gatvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokių skambučių nesulaukėme. Tik buvo apgailestauta dėl įvykusių avarijų keliuose, nors JAV generolas nesiskundė Lietuvos kelių kokybe. Jei buvo suniokoti keliai ar miestų gatvės, gyventojai turėtų iškart informuoti kariškius. Tuomet padarytą žalą įvertintų ekspertai. Yra civilių ir karių bendradarbiavimo grupės, kuriose yra atsakingi žmonės – ekspertai. Nustačius ir įvertinus žalą, ji atlyginama, bet į šią procedūrą įsijungia ir kitos valstybinės institucijos – ministerijos. Tiesa, žala atlyginama iš Krašto apsaugos ministerijos biudžeto“, – teigė vyr. leitenantas V. Miliušas.

REKLAMA

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna portalui JP teigė, kad nesulaukė skundų dėl kariškių sunkiasvorės technikos.

„Sunkiasvorė technika neviršija svorio ir jis suderintas taip, kad negadintų gatvių dangos. Be to, karinės technikos judėjimas Panevėžio gatvėmis suderintas su savivaldybe. Antra vertus, nesame sulaukę skambučių dėl eismo trikdžių gatvėse“, – sakė T. Jukna.

Didžiausias karinių transporto priemonių kolonų pikas planuojamas birželio 7–18 dienomis. Tai iššūkis Lietuvos kariuomenei ir Lietuvos visuomenei, tačiau tuo pačiu metu – tai bus ir puiki proga Lietuvai treniruotis priimančiosios šalies paramos vykdymą, užtikrinti judėjimą numatytais keliais į nurodytas vietas ir suteikti reikalaujamą paramą.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministerija informavo, kad šiose regioninį saugumo stabilumą stiprinančiose pratybose Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje dalyvaus apie 18 tūkst. karių iš devyniolikos valstybių. Lietuvoje pratybose dalyvaus iki 6600 JAV karių.

Visas Lietuvoje vykstančias tarptautines pratybas koordinuoja Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas, kuris tuo pat metu tiesiogiai vadovauja nacionalinėms pratybos „Perkūno griausmas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų