REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Automobilių stovėjimo aikštelė neįgaliųjų paplūdimyje, Klaipėda (nuotr.: skaitytojo)

Praėjusią vasarą kentę dideles automobilių spūstis jūros link, klaipėdiečiai ir šiemet turės apsišarvuoti kantrybe. Kelyje jūros link ir vėl remonto darbai. Nuo šio pavasario pradėtas Pamario g. remontas. Nepaisant eismo nepatogumų, automobilių stovėjimo aikštelės šalia paplūdimių virto statybviete.

15

Praėjusią vasarą kentę dideles automobilių spūstis jūros link, klaipėdiečiai ir šiemet turės apsišarvuoti kantrybe. Kelyje jūros link ir vėl remonto darbai. Nuo šio pavasario pradėtas Pamario g. remontas. Nepaisant eismo nepatogumų, automobilių stovėjimo aikštelės šalia paplūdimių virto statybviete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į portalą tv3.lt parašiusi moteris (vardas, pavardė redakcijai žinoma) atsiuntė ir nuotraukas. Jose matyti, kad darbininkai kelmais ir gruntu užvertė dalį automobilių stovėjimo aikštelės šalia neįgaliųjų paplūdimio Melnragėje.

REKLAMA

„Neįgaliųjų pliažo prieigos paverstos statybvietės sandėliu. Pridedu nuotraukas, bet šiandien yra dar baisiau ir daug daugiau privesta žemių ir žvyro.

Automobilių nėra kur statyti. Savivaldybė informuota, tačiau nėra judesio. Komisija nieko blogo nemato, kad poilsio zona paversta saugykla“, - tv3.lt rašė moteris.

Kelio remonto darbai Pamario gatvėje pradėti dar pavasarį. Jie apims keturis rekonstrukcijos etapus. Šiuo metu vyksta antrasis ir apima visą Pamario gatvę iki pat miesto ribos.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Švedas sako, jog rangovams medžių kelmus, žvyrą sandėliuoti automobilių aikštelėje šalia paplūdimio buvo leista, tačiau netrukus jo nebeliks.

„Kas liečia medžius, krūmus ir visą, kas yra smulkinama, tai šią savaitę to nebeliks ir aikštelė bus atlaisvinta. Joje liks tik skalda ir gruntas“, - tv3.lt tikino V. Švedas.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulus Budinas sako, jog Pamario gatvė pasikeis kardinaliai.

„Iki šiol Pamario gatve einantis kelias buvo labai siauras, jame nuolat susidarydavo spūstys, o dabartinė būklė nebeatitiko šiuolaikinių kelių standartų, transporto srautų ir jais vykstančių žmonių poreikių. Kelyje buvo gausu skersinių ir išilginių įtrūkimų, provėžų, duobių, jo dangos kraštai ir kelkraščiai yra nutrupėję, o pati kelio danga taisyta pavieniais asfaltbetonio lopais. Tačiau situacija pasikeis kardinaliai“, – teigė S. Budinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelio remontas vyks 2 metus

Darbai pradėti šį pavasarį truks apie dvejus metus. Rekonstrukcijos projektas apims šiaurinėje Klaipėdos dalyje esantį strategiškai svarbų keturių kilometrų kelio ir jį supančios infrastruktūros ruožą nuo I Melnragės Lideikio žiedinės sankryžos iki Klaipėdos miesto ribos.

Kelio rekonstrukcijos darbai bus vykdomi 3 etapais. Siekiant Melnragės, Girulių ir Karklės gyventojams bei pajūrio svečiams sukelti kuo mažiau nepatogumų, darbai numatomi vienu metu tvarkant tik vieną tam tikros kelio atkarpos juostą, eismui paliekant kitą kelio juostą.

REKLAMA

Projekto metu didelis dėmesys bus skiriamas ne tik kelio dangos, bet ir jį supančios infrastruktūros atnaujinimui bei išplėtimui. Žmonių patogumui numatoma atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takus, gatvės apšvietimą, suoliukus ir autobusų stotelių paviljonus, įrengti papildomas automobilių stovėjimo aikšteles bei elektromobilių krovimo stotelę.

Pasak „Lemminkainen Lietuva“ generalinio direktoriaus Jono Davidavičiaus, projekto metu taip pat bus atnaujinamas lygiagrečiai kelio einantis vaizdingas pėsčiųjų ir dviratininkų takas. Juo alternatyvius keliavimo pajūriu būdus besirenkantiems žmonėms bus daug maloniau keliauti.

REKLAMA

„Šiuo keliu vyksta itin intensyvus transporto priemonių eismas – juo nuolat keliauja Melnragės, Girulių, Karklės gyventojai, taip pat jį renkasi pajūrį lankantys svečiai. Todėl po rekonstrukcijos kelias taps ne tik gerokai patogesnis, bet ir saugesnis gyventojams, tikimės, kad tai padės sumažinti spūstis.

Per daugiau nei 40 metų kelio būklė neatitinka šiuolaikinių saugumo standartų bei gyventojų poreikių, todėl jo atnaujinimo darbus buvo būtina planuoti kuo skubiau“, – aiškino J. Davidavičius.

5,729 mln. eurų vertės darbus per dvejus metus atliks UAB „Lemminkainen Lietuva“. Atliekant darbus bus paklota nauja asfalto danga 4 km atkarpoje, įrengta trečioji juosta bei beveik 600 naujų automobilių stovėjimo vietų. Tam teks paaukoti 1,73 ha miško.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų