REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dvi romų tautybės kišenvages.

 Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dvi romų tautybės kišenvages.

REKLAMA

Birželio 13 d. apie 17 val. 50 min. Trakų g. esančioje dėvėtų drabužių parduotuvėje kriminalistai su įkalčiais sulaikė dvi romų tautybės įtariamąsias, ką tik padariusias kišenvagystę. Kol nukentėjusioji parduotuvėje apžiūrinėjo rūbus, 55-erių metų amžiaus romė, pridengdama „darbinę“ ranką nuo aplinkinių, kišenvagių kalba vadinama „širma“, slapčia iš nukentėjusiosios moters rankinuko pavogė piniginę su pinigais ir dokumentais.

Pavogtą piniginę tuoj pat perdavė savo bendrininkei 35-erių metų amžiaus romei, kuri žaibiškai pasišalino iš parduotuvės, tačiau buvo sulaikyta kriminalistų. Pas moterį rastas pagrobtas turtas. Kišenvagės „dirbo“ pagal standartinę tokių vagysčių darymo schemą ‒ „pavogė - perdavė - dingo“. Pareigūnai turi duomenų, kad viena iš įtariamųjų į Vilnių atvyko iš Elektrėnų, o jos bendrininkė ‒ iš Baltarusijos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, sulaikytosios uždarytos į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai įtaria, kad šios moterys yra padariusios ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų ne tik dėvėtų drabužių parduotuvėse, todėl asmenų, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 6053.

REKLAMA

Be to, pareigūnai atkreipia piliečių dėmesį į tai, kad visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose būtina atsakingai saugoti savo turtą ‒ stengtis pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų