REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą paskelbusi Neringa, vasarotojų kol kas laukia ne sezoninėmis kainomis. Įvažiavimas į kurortą lengvuoju automobiliu vis dar kainuoja 5 Eur, o nakvynę galima rasti ir už 10 Eur. Vietos verslininkai neslepia, kad po birželio 20 d. kainos kils. Ir nors naujų viešbučių Neringoje šį sezoną nėra, poilsiautojai kviečiami užsukti į naujas maitinimo įstaigas. Specialistai pataria kur skaniai pavalgyti. 

Vasarą paskelbusi Neringa, vasarotojų kol kas laukia ne sezoninėmis kainomis. Įvažiavimas į kurortą lengvuoju automobiliu vis dar kainuoja 5 Eur, o nakvynę galima rasti ir už 10 Eur. Vietos verslininkai neslepia, kad po birželio 20 d. kainos kils. Ir nors naujų viešbučių Neringoje šį sezoną nėra, poilsiautojai kviečiami užsukti į naujas maitinimo įstaigas. Specialistai pataria kur skaniai pavalgyti. 

REKLAMA

Kelionė lengvuoju automobiliu į Neringą nuo birželio 20 d. kainuos 20 Eur. Vertėtų nepamiršti, kad persikelti keltu iš Klaipėdos į Smiltynę mašina kainuoja 12,30 Eur.

Tačiau kol kas įvažiavimo mokestis į Neringą – 5 Eur. Turizmo specialistai tikina, kad nakvynę čia galima rasti ir už 10 Eur. Žinoma, nakvoti teks privačiame sektoriuje išsinuomavus kambarį.

„Pigiausia nakvynė privačiame sektoriuje Neringoje gali atsieiti 10 – 25 Eur. Už tiek šiemet įmanoma rasti kambarį.

Vidutinė 1 kambario buto kaina šią vasarą bus apie 70 Eur, 2 kambarių butas atsieis apie 90 Eur, 3 – apie 100 Eur, 4 – 120 Eur”, - tv3.lt teigė Eglė Baltranaitė, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Kambarius vasarai rezervuoja vasarį

Anot jos, paros kaina su pusryčiais kolektyviniame sektoriuje šią vasarą sieks nuo 75 iki 150 Eur. Tokios kainos poilsiautojų visai negąsdina – kambarių rezervacijos tiesiog iššluojamos jau vasarį.

REKLAMA

„Neringa yra viena iš tų kurortų, kuriam sekasi pelnyti turistų ištikimybę ir pasitikėjimą, net 86 proc Neringos lankytojų yra sugrįžtantys. Tai įtakoja ankstyvas rezervacijas – paprastai skambučiai ir laiškai prasideda vasarį, kuomet pasirinkimas vasaros poilsiui dar platus.

Atėjus liepai-rugpjūčiui nerekomenduojame nakvynės žvalgytis paskutinę minutę, nes rizikuojate nieko nerasti”, - sako E. Baltranaitė.

Turizmo informacijos centro duomenimis, šiuo metu Neringoje veikia 9 viešbučiai, 2 svečių namai ir 1 kempingas. Yra 18 apartamentų kompleksų, 15 poilsio namų, 1 turistinis laivas, 4 nakvynės namai, 58 nakvynės ir pusryčių paslaugų teikėjai. Taip pat apie kelis šimtus privačių paslaugų teikiančių apgyvendinimo paslaugas pagal patalpų nuomos verslo liudijimus. SPA po atviru dangumi

REKLAMA
REKLAMA

Naujų viešbučių nebus

Neringos vicemeras Narūnas Lendraitis teigė, kad išskirtinių naujienų, kalbant apie viešbučius ar restoranus, poilsiautojams pasiūlyta šiemet nebus.

„Kol kas naujesnių viešbučių neatsidaro, bet natūralu viskas yra planavimo stadijoje. Žinau, kad vienas kitas objektas bus dar šiais metais pradėtas rekonstruoti. Galima paminėti ir „Linėja“, čia bus atliekami įvairūs einamieji remontai.

O jei kalbėti atvirai apie mūsų viešą infrastruktūrą, tai puikiai žinome su kokiomis problemomis susiduria kurortas. Tačiau mes tikimės, kad situacija po truputėlį keisis ir ateityje mes turėsime naujų viešbučių.

Čia kalba eitų ir apie mūsų buvusį žuvininkystės ūkį, sakykim apie 5 žvaigždučių viešbutį su SPA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie „Ramybės smiltę“, dabartinę „Nidos bangą“, planuojama, kad bus rekonstruota.

Bet jeigu kalbame apie šį sezoną, tai tų naujovių mes neturime pasiūlyti, bet ateityje tikėkimės turėsime“, - tv3.lt teigė N. Lendraitis.

Pašnekovo nuomone, kol kas geriausias SPA Neringoje – nemokamas ir po atviru dangumi.

„Didžiausias SPA – po atviru dangumi: jūra ir paplūdimys“, - juokavo vicemeras ir pridūrė, jog poilsiautojų Neringoje kaip ir kasmet laukia išskirtiniai meniniai renginiai.

„Mes kiekvieną kartą sakome, kad eilę metų Neringa garsėja kaip organizuojanti išskirtinio meninio lygio renginius. Jie sukria ypatinga aurą kurorte, žmonės kurie čia atvažiuoja ilsėtis nori turiningai praleisti laisvalaikį, tad mūsų rūpestis tą programą paruošti“, - sakė N. Lendraitis.

REKLAMA

Kur pavalgyti?

Nors Neringos gamtos grožis užburia vien juo sotus nebūsi. Dažnas poilsiautojas dalindamasis įspūdžiais pabrėžia, kad eidamas pietauti Neringoje jau iš anksto nusiteikia – susimokėti teks nemažai. Tačiau abejoja ar patiekalas lėkštėje bus vertas kainos. Maža to, atradę mėgiamą maitinimo įstaigą, vargu ar ją ras ir kitąmet: jas dažnai pakeičia kitos.

Turizmo informacijos centro duomenimis šią vasarą Neringoje poilsiautojus pasitiks kelios naujos vietos.

„Sezono naujiena – „Nida Bazar“, Taikos g. 13, kur galima ne tik įsigyti skanių ir sveikų maisto produktų, bet ir skatinama pasiimti pikniko krepšį ir pietauti gamtoje. Nauja ledainė Nidus, Taikos g. 4, pasiūlys įvairiausių ledų pasirinkimų. Restoranas „Sofa de Pancho“, Pamario g. 24B, sugrįžta į Nidą jau visai vasarai ir įsikurs viloje pamaryje. Pernai buvo laive Nidos prieplaukoje mėnesį laiko”, - Tv3.lt teigė E. Baltranaitė.

REKLAMA

Turizmo specialistė sako, jog kalbant apie maitinimo įstaigas būtina paminėti Nidos klasiką: vietos kepyklėlę „Gardumėlis“, Pamario g. 3 ir kavinę „Kuršis“.

„Šios vietos yra neatskiriamos nuo Nidos kasdienybės. Sunku būtų rasti turistą, kuris jose neapsilanko poilsio Neringoje metu. Čia sugrįžtama vėl ir vėl...” - tikina pašnekovė.

Poilsiaujantiems Neringoje rekomenduojamos ir jau laiko bei gomurio patikrintos vietos.

„Geriausias Neringos restoranas „Nerija“ - 16 vieta Lietuvos geriausių restoranų 30-uke. „Meat Steakhouse Nida“ kiek vėliau atidaro sezoną Nidoje, nes visa Liutauro Čepracko komanda iš Vilniaus tradiciškai atvyksta darbo atostogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„In Vino in Nida, romantikai, poezijai, vynui ir vėlyviausiems pusryčiams mūsų kurorte. Lauko kavinė „Kaštonas", Naglių g. 18B, sugrįžta „paskutinei vasarai“ ir vėlei džiugins gardžiausiais Neringos sumuštiniais ir dalinsis muzika. Skaniausios picos: „Zuikio darže“, „La Pervalgoje“ ir „Pipirini“.

Tradiciniai vietos patiekalai ir šviežiausia žuvis jaukiose Nidos senamiesčio kavinėse „Po vyšniom“, Naglių g. 10, ir „Sena sodyba“ Naglių g. 6.

Šeimai, sielai ir sveikiems patiekalams „Pamario takas“, o vėlyvųjų pusryčių ir vakarojimo favoritai – senojo Nidos restorano pastate įsikūrę: BO House restoranas, užkandinė „Varna. Sako skanaus“, Restoranas-baras "Varna.Terasa", Pamario g. 1/ Naglių g. 31.

Jaunimo traukos centras: „Zentos“ baras, „Zuikio daržas“, Kavinė "Sehr Schön" ir legendinis paplūdimio baras „Kupolas“”, - rekomendavo E. Baltranaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų