REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Ieva Strazdauskaitė (nuotr. asm. archyvo)

Prabėgo kiek daugiau kaip 15 mėnesių nuo tos kraupios 2017-ųjų kovo 5 dienos, kai be žinios dingo iš namų Plungėje prabangiu „Audi“ automobiliu išvykusi 26-erių Ieva Strazdauskaitė.

29

Prabėgo kiek daugiau kaip 15 mėnesių nuo tos kraupios 2017-ųjų kovo 5 dienos, kai be žinios dingo iš namų Plungėje prabangiu „Audi“ automobiliu išvykusi 26-erių Ieva Strazdauskaitė.

REKLAMA

Vos po kelių dienų pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamuosius dėl tuomet kaip manyta merginos bei jos vairuoto automobilio pagrobimo. Deja, iškart pasitvirtino žiauriausia versija – plungiškė nebuvo pagrobta, ji buvo nužudyta.

Belangėje atsidūrė trys pusbroliai – Karolis, Leonas ir Mantas Bieliauskai. Įtariamųjų būta ir daugiau, tačiau vėliau dalies jų statusai pasikeitė. Iki pat bylos perdavimo teismui už grotų dienas leido tik minėti pusbroliai.

Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas šių metų kovo pradžioje. Tada buvo skirta kiek daugiau kaip du mėnesiai visoms pusėms susipažinti su ikiteisminio tyrimo metu surinkta bylos medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, teismui perduotoje baudžiamojoje byloje teisiamųjų sąrašas gerokai ilgesnis. Prie trijų pusbrolių figūruoja ir už lengvesnius nusikaltimus teisiami – Algimantas Stankevičius bei Tomas Zagurskas. Tarp jiems pateiktų kaltinimų yra automobilio vagystė.

REKLAMA

Prabėgo daugiau kaip 15 mėnesių ir pagaliau paaiškėjo, kada įvyks pirmasis teisiamasis posėdis. Jis Kauno apygardos teisme numatytas po 9 dienų – birželio 22-ąją. Šioje byloje kaltinimai pareikšti dėl plėšimo, svetimo turto sugadinimo, neteisėto laisvės atėmimo, nužudymo bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis.

Surinko pakankamai reikšmingų duomenų

Generalinės prokuratūros atstovai tv3.lt patvirtino, kad pavyko surinkti pakankamai reikšmingų duomenų tiek apie 2016 m. balandį įvykdytą Latvijos piliečiui priklausančio lengvojo automobilio ir kito turto pagrobimą, tiek apie 2017 m. kovą įvykdytą Ievos Strazdauskaitės užpuolimą, neteisėtą jos laisvės atėmimą, nužudymą, jos vairuoto automobilio pagrobimą bei kitas šių įtariamųjų įvykdytas nusikalstamas veikas.

REKLAMA
REKLAMA

Trims iš jų (jau minėtiems pusbroliams Leonui, Karoliui ir Mantui Bieliauskams – aut. past.) pateikti įtarimai dėl nužudymo bei dalyvavimo kitose nusikalstamose veikose. Jų atžvilgiu taikomas suėmimas. Kiti du asmenys įtariami dalyvavę pagrobiant svetimą turtą.

Ikiteisminio tyrimo medžiagą sudaro daugiau nei 20 tomų. Tyrimo metu buvo atlikti šimtai įvairių proceso veiksmų, įskaitant apklausas, įvykio vietų apžiūras ir kitus, gauta daugiau kaip 30 specialistų išvadų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų