REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sodros“ įmokų lubų idėją trečiadienį atmetė ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo, ir Biudžeto ir finansų komitetai.

„Sodros“ įmokų lubų idėją trečiadienį atmetė ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo, ir Biudžeto ir finansų komitetai.

REKLAMA

Vyriausybė siūlo įvesti „Sodros“ įmokų lubas: 2019 metais jos siektų 120 vidutinių darbo užmokesčių (VDU), 2020 metais – 84 VDU, o 2021 metais – 60 VDU. „Sodros“ lubas viršijančioms pajamoms būtų taikomas 25 proc. GPM tarifas.

Abu komitetai nepritaria

Trečiadienį dėl šio klausimo balsavęs Seimo Biudžeto ir finansų komitetas sustabdė ketinimą nuo kitų metų įvesti „Sodros“ lubas, tačiau pagrindinis kausimą svarstantis komitetas – Socialinių reikalų ir darbo.

Už tai numatantį siūlymą, kurį pateikė BFK pirmininkas valstietis Stasys Jakeliūnas, jo frakcijos kolega Valius Ąžuolas bei „socdarbiečiai“ Andrius Palionis ir Gediminas Kirkilas, trečiadienį balsavo 7 komiteto nariai, du buvo prieš.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Rimantas Jonas Dagys sakė „Sodros“ įmokų lubas vertinantis nevienareikšmiškai. Jo teigimu, joms paprasčiausiai dar nepasirengta.

REKLAMA

„Iš principo, „Sodros“ lubos turėtų atsirasti, bet be pasekmių sistemai. Tada turi pilnai veikti visi mechanizmai, kurie subalansuoja „Sodrą“. Dabar kas pasiūlyta, tai varo į minusą. Aš kol kas nematau pasiūlymų, kurie galėtų tai atstatyti. Tai, kas turėjo būti padaryta, nepadaryta. Tos lubos turėtų atsirasti, bet konteksto nėra“ – posėdyje kalbėjo R. J. Dagys.

Be to, „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius posėdyje sakė, jog, įvedus lubas, iki 2021 m. „Sodra“ prarastų 42 mln. eurų pajamų.

8 komiteto nariai balsavo prieš „Sodros“ įmokų lubas, 1 – prieš, 2 susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų