REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Žudikas su kruvinu peiliu (nuotr. 123rf.com)

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija 2002-siais paskelbė nuosprendį panevėžiečio Juliaus B. (20 m.) žudikui ir jo bendrininkams. Šis nusikaltimas sukrėtė visą Lietuvą.

51

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija 2002-siais paskelbė nuosprendį panevėžiečio Juliaus B. (20 m.) žudikui ir jo bendrininkams. Šis nusikaltimas sukrėtė visą Lietuvą.

REKLAMA

Ir nors prabėgo daugiau kaip 17 metų nuo šio kraupaus nusikaltimo, tačiau žinant šių dienų kruvinus išpuolius, ši kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“ aprašyta istorija, deja, nepraranda aktualumo iki šiol...

Dėl 20-mečio nužudymo tuomet aštuoniolikmetis Panevėžio rajono gyventojas Karolis laisvės neteko penkiolikai metų. Pirmuosius 3 metus nužudymu kaltintas įžūlus ir agresyvus nuteistasis turėjo praleisti kalėjime, likusią dalį - griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje.

Jo bendrininkai šešiolikmetis Donatas nuteistas 2 metams bendrojo režimo auklėjimo darbų kolonijoje, o 21 metų panevėžietis Vaidas išteisintas.

REKLAMA
REKLAMA

Mat vaikinas tą vakarą buvo toks girtas, kad ne tik neprisiminė, kas įvyko, bet toks girtas niekam nieko nebūtų sugebėjęs padaryti. Tą patvirtino ir nukentėjusiosios pusės liudytojai.

REKLAMA

Kruvinas konfliktas

O viskas nutiko būtent taip. 2001-siais naktį iš rugpjūčio 26-osios į 27-ąją, maždaug pusvalandis po vidurnakčio, pačiame miesto centre, prie prekybos centro, buvo rastas negyvas Julius B. Jo krūtinėje matėsi durtinė žaizda.

Vėliau medikai nustatė, kad dūris į krūtinę buvo mirtinas. Vaikino kūnas gulėjo šalia automobilio. Transporto priemonei buvo sulankstytas stogas, išdaužtas stiklas, subadytos padangos, pagrobta automagnetola.

Tą dieną Panevėžyje baigėsi tris dienas trukusi miesto gimtadienio šventė. Sekmadienio vakarą Laisvės aikštėje buvo daug jaunimo, vyko diskoteka.

REKLAMA
REKLAMA

Liudytojų teigimu, vienu metu tarp dviejų jaunuolių grupių kilo konfliktas, kuris pasibaigė kruvinu susidorojimu. Julius B. mėgino nuo chuliganų pasprukti, tačiau šie jį pasivijo prie jo automobilio, stovėjusio aikštelėje prie parduotuvės. Čia vaikinui ir buvo durta, sudaužytas automobilis.

Liudytojų teigimu, automobilį sudarkė 16-metis Darius, kuris vėliau pagrobė ir automagnetolą.

Pagrindinis žudikas - žinomas

Didžiausios bausmės sulaukęs Karolis policijai buvo gerai pažįstamas. Iš viso dabar jis teistas keturis kartus.

1999-ųjų vasarį Kėdainių rajono apylinkės teismas jį nuteisė dėl plėšimo, tačiau bausmės vykdymą atidėjo. Tų pačių metų rudenį Panevėžio miesto apylinkės teisme buvo nagrinėjama byla dėl vagysčių ir Karolis laisvės neteko 3 metams, nes buvo pridėta ir neatliktoji bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2001-ųjų gegužę apylinkės teismą pasiekė byla, kur Karolis vėl kaltinamas vagystėmis. Tada jam buvo skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

O rugpjūtį jis įvykdė žmogžudystę. Už kurią atseikėta 15 metų. O tai reiškia, kad jei nieko nepadarė būdamas nelaisvėje, žudikas jau keletą metų mėgaujasi laisve...

Jo aukai tik prieš savaitę buvo suėję 20 metų. Iš geros šeimos kilęs jaunuolis buvo antro kurso studentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų