REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nuslėpus tiesą apie nedeklaruotus premjero Sauliaus Skvernelio žmonos ryšius, konservatoriai pakvietė komisijos pirmininką pasiaiškinti.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nuslėpus tiesą apie nedeklaruotus premjero Sauliaus Skvernelio žmonos ryšius, konservatoriai pakvietė komisijos pirmininką pasiaiškinti.

REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt yra rašęs, kad S. Skvernelis yra deklaravęs, jog jo žmona Silvija Skvernelė dirba banke „Swedbank“, bet nenurodęs, kad jai buvo suteikta ir šio banko akcijų.

Tuo metu pildydamas turto deklaraciją Valstybinei mokesčių inspekcijai S. Skvernelis pažymėjo, kad 2016 metais jo žmonos valdomų akcijų vertė buvo beveik 7 tūkst. eurų. Ten neatskleista, kokios tiksliai įmonės akcininkė yra S. Skvernelė.

Šią savaitę paaiškėjo, kad VTEK posėdyje buvo konstatuota, kad premjeras privalėjo deklaruoti, jog jo žmona yra banko „Swedbank“ akcininkė. Tačiau, kaip rašo 15min, komisija nusprendė išcenzūruoti atsakymą žurnalistams, nutylėjo premjerui nepalankią dalį ir net nebalsavo dėl tyrimo pradėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo klausimo privalėjo nusišalinti

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pakviestas pasiaiškinti VTEK pirmininkas Edmundas Sakalauskas ginasi, kad pats neturėjo įtakos susidariusiai situacijai, nes nuo klausimo privalėjo nusišalinti. Tokį sprendimą, anot pirmininko, teko priimti todėl, kad jį į komisiją delegavo būtent S. Skvernelis.

REKLAMA

„Dar sausio ar gruodžio mėnesį mes esame diskutavę komisijoje. Senbuvių buvau patikintas, kad tokia praktika, kokios šalinimo būtinybės. Tai vienas iš tokių atvejų, kai turėtume nusišalinti, – sprendžiamas klausimas subjekto, kuris skiria komisijos narį. Esu komisijos klausęs, ar turėčiau nusišalinti nuo komisijos pirmininko, kuris teikia mane kaip kandidatą į VTEK. Buvo priimta teigiama pozicija, kad, jei bus sprendžiamas S. Skvernelio klausimas, turėčiau procedūros pradžioje nusišalinti“, – posėdyje kalbėjo E. Sakalauskas.

Anot VTEK pirmininko, kadangi buvo visiškai nusišalinęs nuo klausimo, jis taip pat neturėjo įtakos redaguojant dokumentus ar galimai cenzūruojant atsakymą žiniasklaidai.

Kadangi nusišalino nuo su S. Skverneliu susijusių klausimų, E. Sakalauskas absoliučiai atsisakė įvertinti, ar su premjero žmona susijusi situacija – etiška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų