REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neringa sieks tapti sveikiausio ir aktyvaus gyvenimo sostine. Netrukus sezono pradžią skelbsiantis kurortas ruošiasi svečių antplūdžiui. Kol kas lengvuoju automobiliu įvažiamas į Neringą kainuoja 5 Eur. Vasaros įkarštyje brangs keturis kartus. Pasak Neringos valdininkų, kurorte laukiami išsikirtinį ir kokybišką poilsį vertinantys turistai. Specialistai neigia, jog Neringa didžiausių kainų sostinė: laiku užsisakius, nakvynę galima rasti ir už 10 Eur.

Neringa sieks tapti sveikiausio ir aktyvaus gyvenimo sostine. Netrukus sezono pradžią skelbsiantis kurortas ruošiasi svečių antplūdžiui. Kol kas lengvuoju automobiliu įvažiamas į Neringą kainuoja 5 Eur. Vasaros įkarštyje brangs keturis kartus. Pasak Neringos valdininkų, kurorte laukiami išsikirtinį ir kokybišką poilsį vertinantys turistai. Specialistai neigia, jog Neringa didžiausių kainų sostinė: laiku užsisakius, nakvynę galima rasti ir už 10 Eur.

REKLAMA

Sezono pradžią Neringa paskelbs birželio 8-10 d. Kurortas siekia populiarinti sveiką gyvenseną, tad vasarą pradės festivaliu „Sveika, Neringa“. 3 dienas truksianti šventė skirta tiems, kurie laisvalaikį leidžia aktyviai, renkasi kokybiškas pramogas bei gerą muziką.

„Natūralu, kad kiekvienas Lietuvos kurortas planuoja savo turistinį sezoną ir paprastai jis skelbiamas ypatingais renginiais ar festivaliais. „Sveika, Neringa“ vyks jau trečius metus. Šiemet bus naujas formatas, orientuotas į kitokią publiką.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio tikslas yra parodyti mūsų privalumus. Tiek tai, ką dovanoja gamta, tiek tai, ką ir kiek miestas yra sukūręs, tai visa infrastruktūra ir pan.

REKLAMA

Į festivalį kviečiame sporto mėgėjus, šeimas, kad visi galėtų per tas 3 dienas, ne tik į pajūrį nueiti, bet ir futbolą, krepšinį, golfą pažaisti, sudalyvauti orientavimosi varžybose ir aktyviai praleisti laisvalaikį Neringoje“, - tv3.lt teigė Neringos vicemeras Narūnas Lendraitis. Neringa ir vėl sieks tapti sveiko ir aktyvaus gyvenimo sostine. Festivalis „Sveika, Neringa!“ – vienintelis Lietuvoje rengiamas sporto festivalis, kuriame per 3 dienas dalyviai gali išmėginti savo jėgas daugybėje skirtingų sausumos ir vandens sporto šakų, ar pelnyti medalius varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas pliažas prie marių

Viena ypatinga naujiena, kuri poilsiautojus gali pasitikti jau šią vasarą, tai paplūdimys prie marių.

„Tai tikrai šviežias, naujas dalykas. Nacionalinio parko iniciatyva kartu su Klaipėdos universitetu vykdomas tarptautinis projektas, kurio metu valomas marių dugnas. Tad turime tikslą įrengti paplūdimį prie marių.

Baltijos jūroje vanduo įšyla gana vėlai, o jeigu spėsime laiku susitvarkyti, tai yra užpilti smėlio, pastatyti persirengimo kabinas, tai žmonės dar šią vasarą galės čia maudytis. Bet kokiu atveju, pasivaikščioti, ar kaip sakoma „kojas pamirkyti“ mariose jau bus galima, nes jų dugnas bus išvalytas“, - sako N. Lendraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vicemero, Neringa garsėja kaip išskirtinio meninio lygio projektus organizuojantis kurortas.

„Čia atvažiuoja žmonės, kurie nori turiningai praleisti laisvalaikį, todėl mūsų rūpestis kartu su partneriais yra paruošti tam tinkamus projektus. Tikrai galime išskirti Thomo Manno festivalis, kamerinės muzikos festivalis. Tokie tradiciniai renginiai sukuria ypatingą aurą kurorte“, - sako N. Lendraitis ir prideda, jog poilsiautojai šiemet sulauks ir naujų renginių.

„Esame pasienio ruožas, tad šią vasarą bus pristatytas naujas projektas, skirtas pasieniečių dienai. Būtent šią dieną Nidoje ir visoje Neringoje besiilsintys žmonės galės pamatyti įspūdingą renginį, kurio metu pasieničiai paminės savo profesinę šventę, surengdami ne tik parodomąsias programas, bet, kartu su partneriais ir koncertą“, - sako N. Lendraitis.

REKLAMA

Lietuvos pasieniečių diena minima birželio 29 d.

Paplūdimio naujienos 

Nuo birželio 1 d. Neringos paplūdimiuose darbą pradėjo ir pajūrio gelbėtojai. 7 postuose šią vasarą iš viso budės 42.

„Kol kas dar dalyvaujame konkurse ir tikimės, kad pavysk įsigyti žmonių gelbėjimui skirtą robotą – radijo bangomis valdomą plūdę. Ji labai greitai prie skęstančiojo nuplauktų, žmogus ją apsikabintų, kol gelbėtojai priplauktų. Taip žymiai greičiau būtų suteikta pagalba skęstančiajam.

Taip pat šį sezoną įsigijome naujus garsiakalbius, skirtus perduoti informaciją poilsiautojams bei motociklą“, - tv3.lt sakė Neringos gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Kuprys.

REKLAMA

Neringos paplūdimiuose gelbėtojai budės kasdien nuo 8 val iki 20 val.

Šią vasarą Neringos paplūdimiuose vasarotojų lauks išskirtinė naujiena. Grožėtis jūra, mėgautis saule, vasarotojai galės krėsluose, kurie Lietuvoje buvo itin populiarūs tarpukariu. Kuomet mediniai, dengti krėslai atsiras paplūdimiuose UAB „Neringos komunalininkas“ direktorė Danguolė Seselskytė tv3.lt sakė, jog kol kas nėra aišku. Taip dar dar neapsispręsta, ar už naudojimąsi minėtais krėslais poilsiautojams reikės susimokėti.

Gera žinia ir keturkojų šeimininkams. Jie su gyvūnais laukiami bus ne tik Nidos paplūdimyje, bet ir Juodkrantėje, Preiloje, Pervalkoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu, kaip ir kurorto vasaros atidarymo festivalio metu, įvažiavimo mokestis į Kuršių neriją lengvuoju automobiliu – 5 eurai. Keturis kartus įvažiavimo mokestis pabrangs pačiame vasaros įkarštyje. 20 eurų rinkliava pradedama nuo birželio 20 dienos ir renkama iki rugpjūčio 20-osios.

Nakvynė už 10 Eur

Skaičiuojama, kad Neringoje per metus apsilanko apie 400 tūkst. lankytojų, 72 proc. nakvynių tenka liepos – rugpjūčio mėnesiams. Turizmo informacijos centro duomenimis, pernai lietuvių turistų čia apsilankė 11 475, iš užsienio valstybių – 21 668. Neringa daugiausiai turistų sulaukė iš Vokietijos, Lietuvos, Rusijos, Latvijos, Prancūzijos ir Monakas. Šios šalys populiariausių penketuke. Toliau seka Nyderlandai, Estija, Lenkija, Italija, Ispanija.

REKLAMA

Turizmo informacijos centro duomenimis, šiuo metu Neringoje veikia 9 viešbučiai, 2 svečių namai ir 1 kempingas. Yra 18 apartamentų kompleksų, 15 poilsio namų, 1 turistinis laivas, 4 nakvynės namai, 58 nakvynės ir pusryčių paslaugų teikėjai. Taip pat apie kelis šimtus privačių paslaugų teikiančių apgyvendinimo paslaugas pagal patalpų nuomos verslo liudijimus.

Pigiausia nakvynė privačiame sektoriuje Neringoje gali atsieiti 10 – 25 Eur. Už tiek šiemet įmanoma rasti kambarį. Vidutinė 1 kambario buto kaina šią vasarą bus apie 70 Eur, 2 kambarių butas atsieis apie 90 Eur, 3 – apie 100 Eur, 4 – 120 Eur. Kainos kolektyviniame sektoriuje šią vasarą Vidutinė dviviečio numerio kaina kolektyviniame sektoriuje siekia nuo 75 iki 150 Eur parai su pusryčiais.

REKLAMA

Ir nors kalbama, kad ilsėtis Neringoje gali tik dideles pajamas gaunantys poilsiautojai, turizmo specialistai tikina, jog tai vienas labiausiai turistų mėgiamas ir lankomas kurortas.

„Neringa yra viena iš tų kurortų, kuriam sekasi pelnyti turistų ištikimybę ir pasitikėjimą, net 86 proc Neringos lankytojų yra sugrįžtantys. Tai įtakoja ankstyvas rezervacijas – paprastai skambučiai ir laiškai prasideda vasarį, kuomet pasirinkimas vasaros poilsiui dar platus. Atėjus liepai-rugpjūčiui nerekomenduojame nakvynės žvalgytis paskutinę minutę, nes rizikuojate nieko nerasti”, - įspėjo Eglė Baltranaitė, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktoriaus pavaduotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų