REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
118
Nuogos lietuvės užplūdo paplūdimį

Užsispyrusių nuogalių iš bendro naudojimo pliažo neišveja nei pareigūnų vizitai, nei skiriamos baudos. Maža to, garbaus amžiaus plikšės reikalauja grąžinti moterų paplūdimį į senąją vietą. Į naująjį sako net kojos nekelsiančios: tam yra kelios svarbios priežastys.

118

Užsispyrusių nuogalių iš bendro naudojimo pliažo neišveja nei pareigūnų vizitai, nei skiriamos baudos. Maža to, garbaus amžiaus plikšės reikalauja grąžinti moterų paplūdimį į senąją vietą. Į naująjį sako net kojos nekelsiančios: tam yra kelios svarbios priežastys.

REKLAMA

Klaipėdos paplūdimiuose šia savaitę vienas po kito surengti reidai. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios tvarkos specialistai kartu su policijos pareigūnai lankėsi bendrojo naudojimo paplūdimiuose dėl vienos, jau kelioliką metų neišsprendžiamos bėdos: nuogalių.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos patvirtintose paplūdimių ir jų maudyklų įrengimo, naudojimo ir elgesio juose taisyklėse parašyta, kad bendruose paplūdimiuose privalu dėvėti maudymosi kostiumus. Tad pasak pareigūnų, to ir reikia laikytis, nebent saulės voniomis mėgaujatės oficialiuose nudistų ar moterų pliažuose.

Jau 13 metų nei policijos pareigūnams, nei viešosios tvarkos sergėtojams nepavyksta nuogalių išguiti iš viešųjų paplūdimių. Problema suaštrėjo, kai daugiau nei prieš 10 metų tuomečio moterų paplūdimio teritorija I-oje Melnragėje tapo bendro naudojimo paplūdimiu. Tačiau nuogalės iš ten nesitraukia.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne kartą sulaukta skundų, jog bendro naudojimosi paplūdimyje vis dar kaitinasi ne viena ir ne kelios nuogos moterys, tuo piktindamos šeimomis poilsiaujančius klaipėdiečius bei miesto svečius”, - teigia Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

REKLAMA

Reidų ir baudų nebijo

Reaguodami į pranešimus bei skundus, pareigūnai surengė reidą. Pirmiausia – įspėjamąjį.

„Prevencijos skyriaus pareigūnai, nuvykę į I-osios Melnragės paplūdimį prevenciškai pasikalbėjo su nuogomis moterimis bei jas žodžiu įspėjo, jog kitą dieną atvykę pareigūnai pažeidėjas jau baus”, - teigė A. Grauslienė.

Kitą dieną nuvykę į minėtą vietą, pareigūnai vėl išvydo saulėje išsitiesusias nuogales.

„Minėtame paplūdimyje nuogos saule mėgavosi keliolika moterų – kai kurios išvydusios pareigūnus suskubo apsirengti, kitos gi teigė daug metų čia atvykstančios pasikaitinti nuogos ir ketina taip daryti ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Keturioms pažeidėjoms Prevencijos skyriaus pareigūnai įteikė kvietimus atvykti į policijos komisariatą, kur joms bus surašyti protokolai”, - aiškino A. Grauslienė.

Reide dalyvavę pareigūnai sako, jog sunku prognozuoti, ar tokie patikrinimai ir baudos privers vasarotojas apsigalvoti ir keliauti į oficialų moterų pliažą.

„Ar jos pasimokys, sunku prognozuoti. Mano atrodo, jog jos ruletę žaidžia – šiandien atėjo ir patikrino, o rytoj gal netikrins. Jos mano, kad pavyks išsisukti. Jaunesnės moterys, kurios taip pat kaitinosi bendrajame pliaže prie molo, pačios tikino, jog joms nepatinka vyresnių nuogalių elgesys", – teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasutė Paulikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuogų moterų netoleruos

Anot jos, reido metu bendrajame paplūdimyje apie trečdalis saulėje gulinčių moterų buvo nuogos. Pastarosios itin nedraugiškai buvo nusiteikusios prieš vyriškąją lytį: reide dalyvavę pareigūnai bei žurnalistai buvo kaip reikiant apšaukti.

„Emocijos liejosi per kraštus. Moterys šaukė, jog už laisvą Lietuvą kovojo, o mes esą jų laisves varžome. Gavome pylos, ypač vyresnio amžiaus moterys mums plunksnas kedeno. Jos aiškino, jog 30 metų čia gulėjo ir gulės", – sakė R.Paulikienė. Nuogalės nepasimokė

Jog senų įpročių atsikratyti ne taip lengva, įrodė po paros surengtas pakartotinis reidas. „Antradienį nuogų ir pusnuogių moterų bendro naudojimo pliaže buvo daugiau nei šiandien, tačiau dar negalime sakyti, kad situacija gerėja. Nuogos moterys bendrame pliaže bus netoleruojamos“, - sakė reide dalyvavęs Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyriausiasis specialistas Saulius Valiulis.

REKLAMA

Pašnekovo teigimu, pirmą kartą už nuogą kūną bendrame paplūdimyje bauda gresia nuo 30 iki 140 eurų. Tačiau, šią baudą, galima sušvelninti iki 15 eurų. Tačiau už pakartotiną nusižengimą tektų jau sumokėti nuo 140 iki 240 eurų baudą.

Ketvirtadienį pajūryje pareigūnai surašė 3 Administracinių nusižengimų protokolus.

Bijo erkių ir iškrypėlių

Netoli šiaurinio molo esančiame Melnragės paplūdimio ruože, tv3.lt žurnalistai pakalbino, šiame bendrame pliaže be maudymosi kostiumėlio įsitaisiusias, garbaus amžiaus moteris. Paklausus ar jos žino, kad prieš kelias dienas buvo surengti reidai ir pareigūnai skyrė baudas nuogalėms, moterys tikino niekur iš čia neisiančios. Mat ši vieta – moterų pliažas.

REKLAMA

„Esu klaipėdietė. Tiek metų čia ėjau degintis, o dabar veja lauk. Tai tegu tą pliažą mums atiduoda, sugrąžina atgal. Dabar liepia eiti ten toliausiai, kur net autobusai nevažiuoja. Per miškus, krūmus eiti aš bijau. Ne tik erkės, bet ir iškrypėliai ten tupi“, - piktinosi moteris, nepanorusi prisistatyti.

„Nei tualetų, nei vandens nusipirkti – nieko ten nėra. Kodėl jie tą pliažą iškėlė, jeigu jis čia nuo seno buvo?“ - pyktį liejo klaipėdietė.

Oficialus moterų paplūdimys dar 2005 m. buvo perkeltas arčiau Antrosios Melnragės. Valdininkai sako, jog paplūdimys sutvarkytas ir pritaikytas moterims ilsėtis ar mėgautis saulės voniomis.

„Jos bando okupuoti dykinę, kurioje jos negali būti. Ten prie molo yra šunų vedžiojimo pliažas ir jėgos aitvarų vieta. O moterų pliažas yra oficialius, normalus tik reikia toliau paėjėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų pliažo infrastruktūra yra sutvarkyta. Prieškopyje yra biotualetas, bet rengiamės nupirkti ir konteinerinį. Ten gelbėtojos budi, o persirengimo kabinos nežinau ar yra, bet ar jų reikia, jeigu visi ten nuogi?“ - šypsodamasis svarstė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų